* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kun je je onderscheiden als kapper?

23 september 2019 | Haarverzorging
Hoe kun je je onderscheiden als kapper?

Kapper is een vak van alle tijden, maar natuurlijk is ook deze branche met de tijd meegegroeid. De soorten coupes, haarbehandelingen en haarkleuringen zijn toegenomen en hebben zich verder ontwikkeld. Om een succesvolle kapper te worden is een kwalitatieve opleiding kapper dan ook een ‘must’. Daarnaast bestaat er momenteel een recordaantal kapperszaken. Hoe zorg je dan dat je toch voldoende klanten krijgt? We zien dat veel kappers zich om die reden specialiseren en zich op een bijzondere en creatieve wijze in de kijker spelen. We lichten hier enkele bijzondere manieren uit om je te onderscheiden als kapper!

Specialisatie herenkapsels, baarden en snorren

De barbier is terug! Een salon met een stoere uitstraling, donkere mannelijke kleuren, traditionele scheermessen, stoere mannenmuziek op de achtergrond en misschien wel een glaasje bier of een slok whisky erbij tijdens het wachten? Barbier is een oud beroep, dat in onze regio een lange tijd in de vergetelheid is geraakt. Tot voor kort waren de mannenkapsalons schaars. De heren gingen meestal naar kapsalons, die zich voornamelijk op de dames richten. ‘De heren doen we er wel even bij.’ De afgelopen jaren is de barbershop in de lift geraakt. Mannen kunnen eindelijk weer terecht in een kapsalon die volledig op hun wensen is gericht. Hier worden niet alleen de mooiste herenkapsels vervaardigd, maar er worden ook volop baarden en snorren getrimd en in model gebracht! De barbershops blijken een groot succes. Het is dan ook niet voor niets dat Wellness Academie een Opleiding Barbier heeft ontwikkeld!

Specialisatie hoofdhuidproblemen en haarwerken

Als kapper kun je veel voor mensen betekenen. Een nieuwe coupe kan wonderen doen voor de uitstraling van je klanten. Je geeft hun zelfvertrouwen en eigenwaarde een boost. Je kunt als kapper nog meer betekenen voor mensen met hoofdhuidproblemen, zoals roos, eczeem, overmatige haaruitval of psoriasis. Er zijn salons die zich speciaal op deze doelgroep richten. Deze mensen voelen vaak schaamte en zijn gebaat bij een kapper die begrip toont en die precies weet wat hij of zij hieraan kan doen. Deze salons bieden een uitgebreide intake en beschikken over aparte ruimtes om voldoende privacy te bieden aan hun klanten. Daarbij hebben deze professionals vaak een specialisatie in haarwerken. Voor een dergelijke salon is eveneens een goede samenwerking met artsen en dermatologen belangrijk.

Kapsalons met de focus op haarkleuren

We zien in de huidige kapperswereld ook salons die zich profileren als expert in haarkleuren. Deze salons richten zich op klanten die bijvoorbeeld een speciale haarkleur willen uitproberen of klanten die graag de nieuwste kleurtrends volgen? De kappers in deze salons zijn ook de aangewezen professionals voor het uitvoeren van drastische veranderingen van haarkleur. Ze weten er als geen ander voor te zorgen dat de kleur perfect uitvalt, terwijl het haar tegelijkertijd in zo optimaal mogelijke conditie blijft. Is dit een kappersspecialisatie naar jouw hart? Schrijf je dan hier snel in voor onze Opleiding Haarkleuren!

Je onderscheiden als kapper? Word kinderkapper

Een van de manieren om je te onderscheiden al kapper is door een kapsalon te beginnen die zich alleen op kinderen richt, met een speelse decoratie die inspeelt op de belevingswereld van kinderen. Je kunt bijvoorbeeld speciale kappersstoelen voor kinderen bestellen of laten maken met een bepaald thema, zoals dieren, helden van televisie, scooters, autootjes, etc. Sommige kinderen vinden het leuk om naar de kapper te gaan, maar een groot deel vindt een bezoek aan de kapper spannend of is zelfs bang voor de kapper. Door je speciaal op kinderen te richten kun je veel betekenen voor deze doelgroep en het ook voor de ouders gemakkelijker maken om met hun kinderen naar de kapper te gaan. Vervolmaak dit concept met een hoekje met speelgoed, boekjes en koffie en thee voor de ouders.

Er is tegenwoordig ook een tv-kapper!

Dat het beroep van kapper ‘hot’ is, zien we onder meer aan de populariteit van het nieuwe Nederlandse televisieprogramma Hoofdzaken, dat ondertussen is genomineerd voor diverse televisieprijzen. In dit programma nemen kinderen plaats in de kappersstoel van Marko en vertellen over wat hen bezighoudt. Dit programma laat op sprekende wijze zien dat je als kapper niet alleen goed je vak dient te verstaan, maar dat ook het sociale aspect heel belangrijk is. Zou je ook graag van kapper je beroep maken? Schrijf je dan hier in voor onze Allround Kappersopleiding!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie