Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Glitternagellak verwijderen: hoe pak je dat aan?

22 december 2023
Glitternagellak verwijderen: hoe pak je dat aan?

Tijdens de feestdagen mag je flink uitpakken met glitternagellak. Iedereen wil er zo feestelijk mogelijk uitzien en daar horen ook opvallende nagels bij. De keerzijde van glitternagellak is echter dat de glitters niet gemakkelijk te verwijderen zijn. Daar kun je wel wat expert tips voor gebruiken! Ontdek hier de wijze raad van de nagelstyling experts van Wellness Academie voor zowel glitternagellak aanbrengen als glitternagellak verwijderen. Lees gauw meer om probleemloos te stralen tijdens de feestdagen!

Buf de nagels zo glad mogelijk

Glitternagellak heeft een lijmachtige formule, die ervoor zorgt dat de glitters goed vastgehouden worden in de nagellak. Dit is ook meteen de reden waarom deze nagellak zo moeilijk te verwijderen is. Om ervoor te zorgen dat glitternagellak er na de feestdagen gemakkelijk vanaf gaat, is het essentieel om de nagels voor het aanbrengen van de nagellak op de juiste manier te verzorgen en voor te bereiden.

Een van de stappen, die je niet mag overslaan, is het zorgvuldig buffen van de nagels. Dit heeft tot doel om de nagels zo egaal en glad mogelijk te maken. Hoe gladder en egaler ze zijn, hoe beter je namelijk de nagellak er straks ook weer vanaf zult krijgen. Wil je alles leren over cosmetische nagelverzorging? Mis dan niet onze cursus cosmetische manicure en pedicure.

Maak de nagels niet volledig vetvrij

Wat is dat voor advies? Klopt dat wel? Ja, normaal gesproken wil je voor het aanbrengen van nagellak of kunstnagels de nagelplaat volledig vetvrij maken. Dit zorgt er namelijk voor dat de nagellak of gel optimaal hecht. Dit is onder meer een van de belangrijke aandachtspunten in onze cursus nagelstyling basis! Zoals je ziet, bestaan er uitzonderingen op de regel.

Bij glitternagellak is het juist gunstig als de nagels niet helemaal vetvrij zijn. Je raadt het al waarom, omdat glitternagellak verwijderen daardoor gemakkelijker is! In plaats van dat je zorgvuldig alle nagelriemolie gaat verwijderen, haal je deze er nu vluchtig vanaf met een papieren doekje. Er mag best een beetje olie op de nagel achterblijven.

Extra tip: Breng twee laagjes basislak aan voordat je glitternagellak aanbrengt. Door de ruimte tussen de natuurlijke nagel is glitternagellak verwijderen gemakkelijker.

Glitternagellak verwijderen na de feestdagen

Als de feestdagen weer voorbij zijn, dan mag alles weet wat minder. Ook die glitternagellak mag vervangen worden door een subtieler kleurtje. Weersta de verleiding om te gaan boenen met wattenschijfjes en nagellakremover, want dat leidt tot niets anders dan frustraties vanwege plakkende en pluizende watjes. Hoe pak je dit dan wel aan?

 • Knip ronde wattenschijfjes doormidden.
 • Vervolgens knip je uit aluminiumfolie langwerpige stukjes van circa 5 x 8 cm.
 • Drenk de halve wattenschijfjes in een acetonvrije remover.
 • Wikkel ze daarna om de nagels en wikkel er vervolgens aluminiumfolie omheen.
 • Laat de remover 10 minuten intrekken en haal het aluminiumfolie en de watjes ervan af.

Je zult ontdekken dat de glitternagellak goed is losgekomen. Je hoeft de nagels alleen nog lichtjes na te vegen. Daar is geen kunst aan!

Is een opleiding nagelstyliste iets voor jou?

Wil je graag alles leren over nagelverzorging en nagelstyling? Vind je het leuk om anderen van de mooiste nagels te voorzien? Volg dan onze volwaardige opleiding nagelstyling. Deze opleiding is opgebouwd uit de modules: de cursus nagelstyling en de cursus nagelstyling voor gevorderden. Je kunt het volgen van de modules gemakkelijk aanpassen aan je eigen agenda. Je leert in deze nagel opleiding om op professionele wijze gelnagels te verzorgen. Na afloop ontvang je een diploma nagelstyliste.

Wil je nog veel meer leren: word nail expert!

Hoewel gelnagels al jarenlang tot de populairste nagelbehandelingen behoren, bestaan er nog meer kunstnagelsystemen. Denk aan acryl, polygel, biab en rubberbase. Wil je je verdiepen in al deze werkwijzen? Dan ben je bij onze uitgebreide opleiding nail expert aan het juiste adres! Heb je nog vragen of wil je graag nader kennismaken met Wellness Academie? Schroom dan niet om een bezoek te brengen aan een van onze info-avonden. Tot binnenkort bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie