• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hoe verwijder je glitternagellak?

11 december 2015
Hoe verwijder je glitternagellak?

Tijdens de feestdagen mag je als nagelstyliste flink uitpakken met glitternagellak. Iedereen wil er zo feestelijk mogelijk uitzien en daar horen ook opvallende nagels bij, daarom zijn glitternagels heel populair. Maar de keerzijde van glitternagellak is dat de glitters niet gemakkelijk te verwijderen zijn. Lees hier de tips van professionele nagelstylisten voor het aanbrengen en verwijderen van glitternagellak.

Buf de nagels zo glad mogelijk

Glitternagellak heeft een lijmachtige formule die ervoor zorgt dat de glitters goed vastgehouden worden in de nagellak. Dit is ook meteen de reden waarom deze nagellak zo moeilijk te verwijderen is. Om ervoor te zorgen dat glitternagellak er na de feestdagen gemakkelijk vanaf gaat, moet je de nagels voor het aanbrengen van de nagellak goed voorbereiden door ze goed te buffen. Buffen is bedoeld om de nagels egaler en gladder te maken. Hoe gladder en egaler de nagels zijn, hoe beter je de nagellak er vanaf zult krijgen. Geïnteresseerd in nagelstyling, bekijk dan hier ook eens onze Nagelstyling Cursussen!

Maak de nagels niet volledig vetvrij

Normaalgesproken wil je als nagelstyliste de nagels volledig vetvrij maken, zodat de nagellak vervolgens beter hecht. In plaats van dat je zorgvuldig alle nagelriemolie gaat verwijderen, haal je deze er nu vluchtig vanaf met een papieren doekje. Er mag best een beetje olie op de nagel achterblijven. Dat is juist goed, want de olie zorgt ervoor dat de glitternagellak zich niet te sterk hecht aan de nagel en dat het nagelbed enigszins wordt beschermd. Naast het goed buffen en het niet volledig olievrij maken van de nagels kun je ook nog twee laagjes basislak aanbrengen voordat je de glitternagellak aanbrengt. Doordat je nu ruimte creëert tussen de natuurlijke nagel en de lak is de glitternagellak beter te verwijderen.

Verwijderen van glitternagellak

De meeste mensen hebben de neiging om voor het verwijderen van glitternagellak te gaan boenen met wattenschijfjes met nagellakremover met pluizende watjes en veel frustratie van dien. Dat is helemaal niet nodig! Knip in plaats daarvan ronde wattenschijfjes door midden en knip uit aluminiumfolie langwerpige stukjes van circa 5 x 8 cm. Drenk de halve wattenschijfjes in een acetonvrije remover, wikkel ze om de nagels en wikkel er vervolgens aluminiumfolie omheen. Zorg dat alles strak om de nagels gewikkeld is. Laat de remover 10 minuten intrekken en haal het aluminiumfolie en de watjes er vanaf. De glitternagellak is nu zo goed als verwijderd. Misschien dat je de nagels nog lichtjes moet navegen.

Een opleiding nagelstyliste iets voor jou?

Wil je graag alles leren over nagelverzorging en nagelstyling? Vind je het leuk om anderen van de mooiste nagels te voorzien? Volg dan onze opleiding nagelstyling. Deze opleiding is opgebouwd uit de modules: de Cursus Nagelstyling en de Cursus Nagelstyling voor gevorderden. Je kunt het volgen van de modules gemakkelijk aanpassen aan je eigen agenda. Na afloop ontvang je een diploma allround nagelstyliste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie