Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe werkt face mapping nu eigenlijk?

14 oktober 2022 | Massage & Therapieën
Hoe werkt face mapping nu eigenlijk?

Heb je een grote fascinatie voor gezichten? Een gezicht alleen kan je heel veel vertellen. Wil je daar alles over leren? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor het volgen van een Cursus Face mapping. De methode die je leert, heeft zijn wortels in de traditionele Chinese Geneeskunde. Maar wat houdt dit in en hoe werkt Face mapping nu eigenlijk? Je leest het hier! Schrijf je vandaag nog in voor onze eerst volgende Cursus Face Mapping (mian xiang)!

Leer hoe je gelaat je gids wordt!

In de Cursus Face Mapping van Wellness Academie leer je om weer eens echt naar gezichten te kijken. Welke lijnen en uitdrukkingen herken je en wat kunnen deze je vertellen? Het gelaat vormt een essentieel onderdeel van onze dagelijkse communicatie. Echter, staan we daar niet meer zo vaak bij stil. In deze cursus (her)ontdek je de hoeveelheid informatie die je kunt aflezen van het gelaat van een persoon en waar hij of zij zich mogelijk zelf niet eens van bewust is. Op deze manier kun je anderen helpen, om een beter inzicht in zichzelf te krijgen. Het gelaat en de informatie die je daar vanaf leest, wordt als het ware hun gids. Met deze informatie kunnen mensen aan de slag gaan, voor het verkrijgen van een evenwichtiger leven of om eventueel hun mindset te veranderen.

Bijzonder weetje over de Chinese Face Mapping

Om face mapping beter te begrijpen, is het interessant om te weten hoe deze manier van gelaatsdiagnostiek is ontstaan. In een ver verleden mochten Chinese artsen een vrouw niet aanraken om haar te onderzoeken. Daarom ontwikkelden ze andere manieren om inzicht te krijgen in de gesteldheid van vrouwen. Ze gingen onder meer heel nauwkeurig het gelaat bestuderen en keken daarbij naar de gelaatsvorm, gelaatstrekken, kleur, onzuiverheden en lijnen. Volgens de traditionele Chinese artsen was het gelaat in staat om een eventuele onevenwicht te weerspiegelen, zowel in het verleden als in het heden. Ook zagen ze bepaalde delen van het gelaat als reflexzones voor zones op andere plekken in het lichaam, bijvoorbeeld voor specifieke inwendige organen.

Wat leer je in de Cursus Face mapping?

In de Cursus Face Mapping van Wellness Academie leer je alles over de achtergronden en de basisprincipes van deze methode. Je leert om deze methode toe te passen in de vorm van een anamnese. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

 • Vorm van het gezicht en het hoofd
 • Het analyseren van rimpels en lijnen
 • De reflexgebieden leren kennen
 • Emoties en gelaatsuitdrukkingen
 • De 5 elementen en het gelaat

Voor het volgen van deze cursus heb je geen voorkennis nodig. Wil je je nog verder verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunde? Dan is het zeker een aanrader om ook de Cursus Meridianen- en Elementenleer te volgen.

Hoe wordt face mapping in de praktijk toegepast?

We zien dat face mapping op steeds meer plekken in de wellness- én beauty branche opduikt. Veel wellness coaches gebruiken deze methode om mensen meer inzicht in zichzelf te geven en om handvaten aan te reiken om hun levenspad een positieve draai te geven. Daarentegen, zien we dat ook beauty professionals face mapping toepassen om huidproblemen te duiden en te helpen verminderen. Denk daarbij aan acne en de symptomen van huidveroudering. Ook zien we dat binnen deze context anti-aging acupunctuur steeds populairder wordt in beauty salons. Je kunt op diverse manieren je voordeel doen met het bestuderen van de Chinese gelaatsdiagnostiek. Je zult merken dat hoe meer je hiermee bezig gaat en hoe meer je oefent, hoe beter je gelaatsanalyses worden.

Hoe werkt face mapping?

Een veelgehoorde vraag van mensen, die interesse hebben in onze cursus face mapping, is hoe je dit nu in de praktijk uitvoert. Bij face mapping draait alles om nauwkeurige observaties uitvoeren. Je gaat op de eerste plaats kijken naar dat wat je meteen opvalt. Wat daarbij ook essentieel is, is dat je enkel observeert, zonder te oordelen. Daarbij moet je je er ook van bewust zijn, dat je bij mensen een gevoelige snaar kunt raken en dat er dus emoties los kunnen komen. Het is belangrijk dat je hier vertrouwelijk mee omgaat. Een sessie face mapping voer je dan ook uit op een rustige plaats met voldoende privacy en neem er de tijd voor. Het zal je veel voldoening geven om mensen te helpen om te ontdekken wie ze werkelijk zijn en om ze als het ware 'wegwijzers' te bieden om verder te groeien.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je dan in voor onze Cursus Face Mapping in Amsterdam of Hasselt (BE). Dit is een 1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00. Je krijgt les in een kleine groep, zodat er veel ruimte is om vragen te stellen en om van elkaar te leren. De cursus wordt gegeven door een expert in de Traditionele Chinese Geneeskunde met veel ervaring met face mapping. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie