Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe word ik bruidskapsel styliste?

11 november 2015
Hoe word ik bruidskapsel styliste?

Een van de bijzondere specialisaties binnen hairstyling is het stijlen van bruidskapsels. Zou je ook graag een carrière starten als bruidskapsel styliste, dan is de cursus hairstyling een goede eerste stap. Als hairstyliste voor bruidskapsels ga je niet alleen in de weer met de mooiste kapsels, maar je bent ook getuige van een van de mooiste momenten uit het leven van mensen. Je werkt altijd binnen een bijzondere sfeer.

Volg een cursus hairstyling!

Tijdens onze Cursus Hairstyling leer je alle basistechnieken voor het creëren van de mooiste kapsels, denk aan technieken als stijlbrushing, naar buiten en naar binnen brushen en stijl- en krultangtechnieken. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn touperen, werken met haarspelden en donuts. Uiteraard ontbreken de klassieke chignon en de diverse opsteekkapsels ook niet in het lesprogramma. Met deze basistechnieken kun je al heel goed aan de slag met het creëren van bruidskapsels, maar je kunt ook nog de Cursus Hairstyling voor gevorderden volgen en je vaardigheden als hairstyliste verfijnen.

Netwerken met andere disciplines

Een gouden tip voor het opstarten van een carrière als hairstyliste voor bruidskapsels is netwerken met andere disciplines, bijvoorbeeld met professionele fotografen. Als startende hairstyliste zou je je diensten als hairstyliste gratis kunnen aanbieden aan een fotograaf in ruil voor professionele foto’s voor je portfolio. Je zult er niet alleen mooie foto’s aan overhouden, maar ook een netwerk mee opbouwen. Of ga op zoek naar een samenwerkingsverband met visagisten. Misschien ken je beginnende of bestaande visagisten die bruidsmake-up verzorgen, haak hier op in en profiteer van elkaars klantenkring!

Verdiep je in de klassiekers!

Om zo snel mogelijk van start te gaan als hairstyliste is het belangrijk om je te concentreren op een aantal technieken die vaak als basis dienen voor bruidskapsels. Wat dacht je van romantische vlechten en de klassieke chignon en opsteekkapsels? Dit zijn basistechnieken waar je op verder kunt bouwen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van accessoires als bloemen, kammen, kransen, kroontjes etc. Tijdens de cursus hairstyling leer je om stap voor stap de basistechnieken uit te voeren, maar blijf ook buiten de cursus om zoveel mogelijk oefenen. Het vergt heel wat oefening om deze technieken snel en perfect uit te kunnen voeren.

Vakmanschap en vertrouwen

Om een succesvolle bruidskapsel hairstyliste te worden moet je naast op-en-top vakmanschap ook over andere kwaliteiten beschikken. Je moet het vertrouwen weten te wekken van je klanten. Dat doe je door goed naar hun wensen te luisteren en stipt je afspraken na te komen. De bruid wil iemand waar ze op deze belangrijke dag in haar leven volledig op kan rekenen. Neem de bruid zo veel mogelijk zorgen uit handen door altijd ruim op tijd te komen. Je service houdt niet op na het afronden van het kapsel, maar je waakt er ook over dat het kapsel mooi blijft zitten bij het aantrekken van de jurk en je voert nog een laatste check-up uit.

Volg de laatste trends in bruidskapsels

Wanneer dames op zoek zijn naar het perfecte bruidskapsel gaan ze meestal op zoek naar voorbeelden in de bladen en op internet. Ze nemen vaak kapsels van beroemdheden als voorbeeld. Anticipeer hierop door niet alleen alle trends te volgen, maar ze ook regelmatig te oefenen. Op deze manier kun je altijd probleemloos en snel voldoen aan de wensen van toekomstige klanten, omdat je precies weet wat ze bedoelen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie