Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is zomerblond haar iets voor mij?

20 juli 2018 | Haarverzorging
Is zomerblond haar iets voor mij?

Blond wordt vaak geassocieerd met de zomer. Daarom overwegen veel mensen in deze tijd van het jaar om hun haar blond te laten verven. Er bestaan allerlei varianten blond, denk aan warmblond, asblond, platinablond en zomerblond. Het Gebeurt regelmatig dat er in het kapsalon iemand in de stoel plaatsneemt en zegt: ‘Ik wil mijn haren blond geverfd hebben!’ De meeste kappers zullen niet meteen aan de slag gaan, maar eerst het gesprek aangaan. Want staat deze kleur wel bij jou? En weet je wel wat het blond verven van je haar allemaal voor consequenties kan hebben?

Past blond haar wel bij jou?

Wanneer je van nature donker haar en donkere ogen hebt, kan een metamorfose naar een blond kapsel een grote stap zijn en het is mogelijk ook niet de beste keus. Laat je altijd eerst goed adviseren door een professionele kapper als je van haarkleur wilt veranderen. Misschien dat een hele lichte blonde kleur niet bij je past, maar dat er wel een mooie middenweg is door een wat warmere goudblonde kleur te kiezen? Er is ontzettend veel mogelijk. Het is de kunst om de juiste kleurnuances te kiezen voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Haarkleuren is een vak apart! Je leert er alles over in onze Opleiding Haarkleuren.

Is je haar wel in goede conditie?

Er bestaat nog weleens de misvatting dat je met een haarverfje de slechte conditie van je haar wat kunt verbloemen. Het tegendeel is juist waar! Als je haar behoorlijk beschadigd is, erg droog is, gemakkelijk breekt en veel gespleten punten heeft, dan zal een haarkleuring niet goed tot zijn recht komen. Wil je je haar blonderen, dan betekent dit een nog grotere aanslag op je haar! Een kapper kan je helpen om je haar binnen korte tijd weer in goede conditie te krijgen, door de puntjes te knippen en advies te geven over voedende haarmaskers voor jouw haar. Het is beter om je haar pas te laten blonderen als het in optimale conditie is.

Heb je tijd en zin in veel onderhoud?

Zeker als je van een donkere haarkleur naar een zomerblonde haarkleur gaat, heb je snel te maken met opvallende uitgroei. Over het algemeen zul je toch zeker om de 4 weken de uitgroei bij moeten laten werken. Heb je daar wel zin in en tijd voor? En nog een andere vraag; wil je daar ook steeds geld aan uitgeven? Of wat als de blonde kleur toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht? Dan zijn er weer meerdere behandelingen nodig om je natuurlijke haarkleur terug te krijgen. Het is belangrijk dat je je hiervan bewust bent, zodat je straks niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Uitgroei-vriendelijke alternatieven!

Twijfel je of zomerblond wel iets voor jou is? Of zit je niet te wachten op veel onderhoud vanwege uitgroei? Dan zijn er ook enkele handige en mooie uitgroei-vriendelijke alternatieven, waarmee je toch die zomerse blonde touch aan je kapsel kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan blonde highlights in je haar. Dit geeft een heel natuurlijk effect; het lijkt alsof de zon je haren wat heeft opgelicht. Wil je het helemaal subtiel aanpakken, ga dan zelfs voor zogeheten babylights. Dit zijn hele fijne highlights die perfect aansluiten op je eigen haarkleur en die je kapsel mooi opfrissen. Vanwege de subtiele kleuring valt uitgroei niet op en hoef je ook niet zo vaak terug naar de kapper. Ook de schade aan je haar blijft tot een minimum beperkt. Het is een aanrader om je kapsel na 8 weken een opfrisbeurt te geven. Een ander uitgroei-vriendelijk alternatief is een Balayage kapsel.

Leer alles over haarverzorging, het knippen van de mooiste dames- en herenkapsels, hairstyling en haarkleuren in onze volwaardige Opleiding Allround Kapper!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie