Japanse gezichtsmassage voor een mooiere huid

25 april 2016 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Bij massage denk je misschien in eerste instantie aan een ontspannende behandeling. Dat is de Japanse gezichtsmassage zeker ook, maar het is bovenal een ideale gezichtsverzorgende behandeling. Aan de Japanse gezichtsmassage wordt zelfs een liftend effect toegeschreven. Deze behandeling kan daarom voor veel mensen een mooi alternatief zijn voor ingrijpende chirurgische ingrepen en botox. De Japanners hebben het ‘geheim’ van de huidverzorgende en liftende gezichtsmassages al eeuwen geleden ontdekt. Nu wordt het tijd dat wij deze behandelvorm gaan (her)ontdekken!

Kenmerken van Japanse gezichtsmassage

De Japanse gezichtsmassage wordt ook wel de ‘Ko Bi Do massage’ genoemd wat letterlijk staat voor ‘het traditionele pad van de schoonheid’. De massage bestaat uit traditionele Japanse medische principes en massagetechnieken die afkomstig zijn uit de shiatsu therapie. Dit betekent dat er veel gebruikgemaakt wordt van drukpunttechnieken. De massagetechnieken zijn gericht op het stimuleren van de acupunten en meridianen in het gelaat, oftewel de energiepunten en energiebanen.

Effecten op de huid

De massage heeft tot doel om de gezondheid van de huid te verbeteren en om problemen als rimpels en vlekken te voorkomen. Door de massage wordt de bloedcirculatie bevorderd, voedingsstoffen worden beter verdeeld over de huid en onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd. De massage stimuleert ook de gezichtszenuwen, waardoor vervolgens ook weer de huidvernieuwing wordt bevorderd. Door de massage worden ook de toxines in de huid beter weggevoerd doordat de lymfecirculatie wordt bevorderd. Dit alles geeft de conditie en de uitstraling van de huid een flinke oppepper.

Pushing & pulling technieken

Hierboven vermelden we al dat de Japanse gezichtsmassage zorgt voor lymfedrainage. We geven hier alvast een impressie van hoe dit werkt door je kennis te laten maken met Japanse massagetechnieken die we pushing & pulling noemen. Deze technieken zijn o.a. handig wanneer je als schoonheidsspecialiste gezichtsbehandelingen geeft en de huid bijvoorbeeld wilt voorbereiden op make-up. Je kunt dan als volgt te werk gaan bij het aanbrengen van dagcrème:

 • Geef lichte druk rond de lippen en langs de mondhoeken. Op deze plekken zitten namelijk veel lymfeklieren.
 • Beweeg met je handen daarna naar de oren, zodat je de huid iets mee naar boven trekt. Geef daarna met je duimen druk achter de oren.
 • Geef vervolgens met je duimen druk op de hoeken onderaan de binnenkant van de wenkbrauwen, om hier de lymfeklieren te activeren.

Dit is nog maar een begin; we leren je graag alle technieken in onze Cursus Japanse Gezichtsmassage.

Voordelen Japanse gezichtsmassage

Wanneer je eenmaal de technieken van de Japanse gezichtsmassage meester bent, is het heel eenvoudig om ze te integreren in zowel je eigen huidverzorgingsrituelen als in de eventuele gelaatsbehandelingen die je geeft aan klanten. Ben je nog geen expert in gelaatsbehandelingen, dan kunnen we je dit leren in onze Cursus Gelaatsverzorging. De Japanse gezichtsmassage heeft nog meer voordelen. Je kunt deze massage ook voor andere doeleinden inzetten. Door in te werken op bepaalde drukpunten op het gezicht kun je ook klachten elders in het lichaam verminderen, omdat de drukpunten corresponderen met bepaalde organen in het lichaam.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Gelaatsverzorging

  Een stralend gezicht begint met een mooi verzorgde huid. Leer gezichtsbehandelingen geven; van huidanalyse tot verzorgingen en massages. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Nijmegen
 • Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do)

  Een gezichtsmassage met verfijnde technieken op drukpunten en meridianen in het gezicht die het complete welzijn van de mens beïnvloedt Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam