* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je leven na het plaatsen van wimperextensions! Herken je dit?

27 mei 2019 | Schoonheidszorg
Je leven na het plaatsen van wimperextensions! Herken je dit?

Heb je eindelijk de stap genomen en wimperextensions laten zetten? Dan zul je niet alleen ontdekken dat je een schitterende oogopslag hebt gekregen en veel complimentjes krijgt van je omgeving. Je zult ontdekken dat je leven na het plaatsen van wimperextensions ook op andere fronten is veranderd, waar je waarschijnlijk nog niet bij had stilgestaan. Heb je onlangs voor het eerst wimperextensions gezet, dan herken je onderstaande situaties misschien wel!

1. Je moet je slaaphouding aanpassen

Het is even wennen als je ineens lange wimpers hebt. Je ziet er anders uit als je in de spiegel kijkt, maar aan die mooie look wen je zo. Het voelt ook vreemd als je knippert, maar ook dat geeft een prettig gevoel. Wat als je ineens aan het einde van de dag moe op je kussen wilt ploffen? Pas op! Zeker op de dag dat je de wimperextensions hebt laten plaatsen, is het belangrijk dat er niets langs je extensions wrijft. De wimperlijm heeft ongeveer een dag nodig om uit te harden. Ook daarna is het verstandig om lief te zijn voor je wimperextensions en wrijving te voorkomen. Je kunt voortaan maar beter op je rug slapen of zorgen voor een satijnen kussensloop dat de wrijving minimaliseert!

2. Je raakt een beetje in de war

Dat je haren weleens in de war kunnen raken, dat wist je wel, maar je had er nog nooit bij stilgestaan dat ook wimpers in de war kunnen raken! Dat ontdek je pas als je voor het eerst wimperextensions laat zetten! Vooral na het slapen of als je onder de douche vandaan komt, kan dit gebeuren. Het gebeurt vooral bij wimperextensions die langer zijn dan de natuurlijke wimperhaartjes. Let op: ga niet aan de wimperextensions trekken. Gebruik een schoon mascaraborsteltje om de wimpers mooi in model te krijgen. Leer alles over het professioneel plaatsen, verzorgen en verwijderen van wimperextensions in onze Cursus Wimperextensions (one-by-one techniek).

3. Je hebt andere make-up nodig

Wimperextensions en make-up gaan, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, goed samen. Toch zul je merken dat je leven na het plaatsen van wimperextensions op dit vlak verandert, want het is wel belangrijk dat je geen make-up producten op oliebasis gebruikt op of in de buurt van je wimperextensions. De lijm waarmee wimperextensions worden bevestigd gaat niet samen met olie. De extensions kunnen hierdoor loslaten. Je zult daarom mogelijk nieuwe mascara en eyeliner op waterbasis moeten kopen. Vergeet ook niet om je make-up reiniger te checken! Ook deze mag niet op oliebasis zijn. Een andere goede tip is om watjes te vervangen door katoenen pads, om irritante wattenpluisjes in je wimpers te voorkomen. Zo vermijd je dat je aan je wimpers gaat plukken en ze beschadigt!

4. Je bent bang geworden voor water

Dat is een ongegronde angst! Als de lijm van de wimperextensions eenmaal goed is uitgehard, dan is water geen probleem. Sterker nog, het is juist heel belangrijk dat je steeds je ogen goed wast met water. Vanwege de wimperextensions blijft vuil hardnekkiger tussen je wimpers zitten en kan zo sneller tot oogontstekingen leiden. Reinig daarom dagelijks goed je wimpers met eventueel een speciale reiniger, die je goed uitspoelt met water. Uiteraard doe je dit wel voorzichtig zonder over je wimpers te wrijven en zonder eraan te trekken en te plukken!

5. Je hebt er een vaste date en kostenpost bij

Voor een blijvend resultaat ontkom je er niet aan om steeds je wimperextensions bij te laten werken. Ze vallen met je natuurlijke wimpers mee uit. Op den duur ontstaan er daardoor uitgedunde plekjes. Deze dienen opnieuw opgevuld te worden. Hoe snel je ze op moet vullen, kan per persoon verschillen; bijvoorbeeld één keer per maand of één keer per twee maanden. Eén ding is zeker, als je wilt blijven genieten van wimperextensions, dan heb je er een vaste date met je wimperstyliste bij waar je rekening mee moet houden in je agenda. Vergeet niet dat dit ook een extra kostenpost betekent.

6. Je kunt niet meer zonder!

Het grote gevaar voor wie eenmaal met wimperextensions begint, is dat je straks niet meer zonder kunt. Je raakt er al snel aan gewend, alsof het je eigen wimpers zijn. De one-by-one wimperextensions voelen licht aan op de wimpers. Je hebt er geen last van. Als je op een gegeven moment, om wat voor reden dan ook, de wimperextensions laat verwijderen, zul je je eigen blik ineens heel ‘kaal’ en uitdrukkingsloos’ vinden. Voor je het weet heb je alweer een nieuwe afspraak gemaakt bij je wimperstyliste. Misschien ga je nog wel een stapje verder en wil je ook de 3D wimperextensions of Russian Volume uitproberen voor een nog weergalozere look! Neem hier ook eens een kijkje bij onze Cursus Wimperextensions 3D/ Russian Volume.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie