* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ken je deze geheimen voor gezonde haren al?

13 juni 2018 | Haarverzorging
Ken je deze geheimen voor gezonde haren al?

Alweer een ‘bad hair day’! Elke dag met gezonde, glanzende en zachte haren de deur uit? De ene dag zijn je haren te vet, dan weer te droog of te pluizig. Het lijkt een constante zoektocht om ervoor te zorgen dat je haar in optimale conditie verkeert. Wat zijn de geheimen voor gezonde haren? Vaak zit het hem in verkeerde gewoontes in onze dagelijkse haarverzorging. De docenten van de Kappersopleiding van Wellness Academie geven vandaag drie geheimen prijs voor gezonde haren! 

Geheimen voor gezonde haren: koud water

Brrrr, we begrijpen dat je niet op een koude douche zit te wachten, maar wist je dat je wat je haren betreft al gauw te warm doucht? Te warm water kan je haar op den duur beschadigen. Koud water daarentegen zorgt ervoor dat je haarschubben zich vanzelf sluiten. Dit zorgt ervoor dat je haar mooi glad wordt en minder zal pluizen! We moeten wel bekennen dat er ook een nadeel aan zit als je hele vieze of vette haren hebt. Koud water ontvet je haren namelijk niet zo goed. We raden je daarom aan om je haren te wassen met lauw water, dat voelt ook meteen een stuk prettiger aan. Wat je wel zou kunnen doen, is aan het einde van je douchebeurt toch nog even kort de koude kraan openzetten. Wanneer de structuur van je haren flink beschadigd is, kan een keratine haarbehandeling uitkomst bieden. Je leert er alles over in onze Cursus Keratine Behandeling in Antwerpen, Hasselt of Rotterdam!

Meer shampoo, geen schoner haar

Wanneer je haren flink vies of vet zijn is de neiging groot om extra veel shampoo in je haar te wrijven of om je haar nog een keer extra te wassen. Niet doen! Als je je haren te grondig reinigt, zullen je talgklieren ineens extra talg gaan produceren om het weggewassen vet te compenseren. Talg is immers bedoeld om je haren en je huid te beschermen. Dit betekent dus dat je haar snel nog vetter wordt. Voor een wasbeurt is een beetje shampoo ter grootte van een euromunt voldoende. Je hoeft niet over heel je haar shampoo aan te brengen. Het beste is om de shampoo op je haarwortels aan te brengen en in te masseren. Bij het uitspoelen van de shampoo wordt de rest van je haar gewassen. Om de puntjes van je haar extra te verzorgen en lang haar goed doorkambaar te maken kun je hier vervolgens wat conditioner op aanbrengen.

Verander regelmatig van shampoo

Moet je de volgende keer jouw favoriete shampoo in het schap voorbijlopen en een andere kiezen? Het is een goed idee om af en toe je haren te wassen met een andere shampoo. Sommige mensen denken dat dit wordt gezegd, omdat een shampoo na lang gebruik zijn werking kan verliezen op hun haar. Dat is een misvatting; je haar zal echt niet resistent worden voor jouw favoriete shampoo. Wel is het zo dat jouw haar op bepaalde momenten andere verzorgende ingrediënten kan gebruiken voor een zo optimaal mogelijke verzorging. De ene keer is je haar meer gebaat bij een shampoo die diep reinigt, terwijl de andere keer je haar bijvoorbeeld wat meer hydratatie nodig heeft. Om die reden is het een goed idee om niet steeds dezelfde shampoo aan te schaffen, maar om zo nu en dan eens te variëren! Kortom, ‘luister’ naar je haar en speel daar op in!

Vind je al die weetjes over haarverzorging interessant? Lijkt het je wel wat om elke dag bezig te zijn met haarverzorging, het ontvangen van klanten en het geven van de beste adviezen voor prachtige haren? Dan moet je zeker eens onze Kappersopleiding in Hasselt bekijken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie