* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Keratine haarbehandeling, wel of niet doen?

18 februari 2020 | Haarverzorging
Keratine haarbehandeling, wel of niet doen?

Is je haar steeds pluizig en biedt geen conditioner of haarmasker uitkomst? Dan ben je ondertussen misschien nieuwsgierig geworden naar of een keratine haarbehandeling iets voor jou is. Of misschien heb je zo’n weerbarstig haar dat je elke dag veel te veel tijd kwijt bent met styling? Ook daar gaat je haar er na verloop van tijd niet beter door uitzien. Dat klinkt steeds meer alsof je toe bent aan een unieke haarbehandeling; een keratine haarbehandeling! Wel of niet doen? Ontdek hier het antwoord.

Keratine haarbehandeling, wel of niet doen bij futloos haar?

Het doel van een keratine haarbehandeling is om beschadigd en futloos haar te voeden en te herstellen. Waarom ziet je haar er zo futloos uit? En waarom voelt het zo stug aan? Dat komt omdat je haar door de tijd heen keratine is verloren. Dit is een vezeleiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt, o.a. in de huid, nagels en haren. Door externe factoren, zoals föhnen, stijltangen, haarkleuren, de zon en chloor- of zeewater, verliest je haar keratine. In de huid kan de keratine steeds hersteld worden. Je haar is echter dood materiaal en kan niet meer van binnenuit gevoed worden. Je haar zal uiteindelijk afbreken of uitvallen. Je kunt futloos en beschadigd haar wel met een keratine haarbehandeling verbeteren. Kortom, deze behandeling is een uitstekend idee!

Hoe werkt een keratine haarbehandeling?

Nog niet overtuigd? Dan vertellen we je graag meer over hoe een keratinebehandeling werkt. De werkstoffen in de keratine tijdens de behandeling, hebben dezelfde werking als de keratine in je lichaam. Ze gaan de keratine die weg is in het haar opvullen. De keratine hecht gemakkelijk aan het haar. Het wordt hierdoor sterker en krijgt weer een gezonde glans. Hiermee ben je ook meteen af van het probleem van pluizend haar. Je haar wordt glad, glanzend en zijdezacht en is gemakkelijk doorkambaar. Ook is het nu heel gemakkelijk om je haar even snel te stylen. Wat een verademing; het zit eigenlijk gewoon altijd goed! Een keratine haarbehandeling, wel of niet doen? Wel doen!

Is deze behandeling voor iedereen geschikt?

Een keratine haarbehandeling is geschikt voor alle haarsoorten; van stijl haar tot krullend en kroezig haar. Daarnaast maakt het niet uit of je droog, vet, beschadigd of dof haar hebt. Je haar wordt door deze behandeling hersteld. Heb je onlangs een chemische haarbehandeling ondergaan, zoals blonderen, highlights, kleuren, permanenten of een straightening behandeling? Ook dat hoeft je niet tegen te houden. De keratine zal dan sneller inwerken. Gezien het gaat om een lichaamseigen proteïne, is de behandeling veilig. Let erop dat er wel altijd keratine wordt gebruikt die formaldehyde vrij is. Deze stof is gevaarlijk voor de gezondheid en mag zeker niet gebruikt worden bij zwangere vrouwen en jonge kinderen. Ook voor de kapper zelf is dit ongezond!

Heb je even de tijd?!

Je moet geen keratine haarbehandeling laten doen, als je er niet de tijd voor hebt. Heb je lang en dik haar, stel je er dan alvast op in dat je zo’n vier uur in de kappersstoel zult zitten. Bij kortere en dunnere haren moet je rekenen op zo’n twee uur. Boek deze behandeling daarom altijd op een moment dat je voldoende tijd hebt. Daarnaast is het ook een wat duurdere behandeling. De prijs kan per kapsalon verschillen en hangt ook af van de dikte en lengte van jouw haar. Mooi, zacht, glad en glanzend haar vergt dus een investering in tijd en geld, maar daartegenover staat wel dat je 3 tot 5 maanden met prachtig verzorgde haren rondloopt! Een keratine haarbehandeling, wel of niet doen? Er zijn veel goede redenen om het wel te doen. Vraag eens persoonlijk advies bij je kapper.

Wil je weten hoe een behandeling in zijn werk gaat?

Ben je benieuwd naar alle details van een keratine haarbehandeling? Of wil je misschien zelf leren hoe je anderen kunt verwennen met deze behandeling? Schrijf je dan hier in voor onze volgende Cursus Keratine Behandeling in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Eindhoven, Hasselt of Antwerpen. Deze 1-daagse cursus is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen speciale voorkennis nodig. Het is daarnaast een onmisbare bijscholing voor kappers. Bekijk hier ook onze Basisopleiding Kapper. Let op, voor het volgen van de cursus keratine haarbehandeling dien je een model mee te nemen met lang tot halflang haar.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie