Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kinderfeestjes in het beautysalon?

24 november 2015
Kinderfeestjes in het beautysalon?

Wanneer we het over beauty trends en beautybehandelingen hebben, denken we op de eerste plaats aan een volwassen doelgroep. Binnen deze doelgroep kennen we diverse subgroepen, bijvoorbeeld jongedames, 40-plussers en senioren. Binnen elke levensfase heeft de huid een andere verzorging nodig. Maar wat dacht je van beautybehandelingen voor kinderen? Steeds vaker zien we dat schoonheidssalons beauty kinderfeestjes aanbieden.

Jonge prinsesjes in het schoonheidssalon

We weten allemaal dat kleine meisjes dolgraag hun moeders imiteren. Niet alleen stoppen ze hun kleine voetjes graag in de hooggehakte schoenen van hun moeder en hangen ze de handtas van hun moeder over hun schouder, maar ook make-up, nagellak en haaraccessoires zijn razend interessant. Ze staan vaak gefascineerd toe te kijken als hun moeder zich opmaakt en ze willen niets liever dan het zelf ook uitproberen. De media stimuleert dit alleen maar met idolen als Barbie en de Disney prinsessen. Wie van de jonge meisjes wil niet graag een prinsesje zijn?

Steeds meer aanbieders van beauty kinderfeestjes

Wanneer je op internet zoekt naar beauty kinderfeestjes kom je veel mogelijkheden tegen. De beauty kinderfeestjes bestaan meestal uit schoonheidsbehandelingen als huidreiniging, een gezichtsmaskertje, make-up aanbrengen, de nagels lakken en hairstyling, kortom een complete beauty make-over. Er zijn beautysalons die zelfs een professionele photoshoot of een opname van een videoclip eraan toevoegen om het beautyfeestje helemaal compleet te maken. Ook zien we dat steeds meer beautysalons moeder en dochterarrangementen aanbieden voor moeders met kleine kinderen.

Verzorging van de kinderhuid

Tijdens de beauty kinderfeestjes wordt gewerkt met speciale producten voor kinderen. Heeft de kinderhuid speciale verzorging nodig? De kinderhuid vernieuwt zich heel snel. Dode huidcellen laten snel los, waardoor de kinderhuid er altijd fris en stralend uitziet. Veel verzorging is er niet nodig. Natuurlijk reinig je de huid met water en eventueel met een milde douchegel, het liefst met natuurlijke producten. Daarnaast is het belangrijk om de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen, die de huid beschermt tegen weersinvloeden. Een hydraterende lotion is voldoende. Bij een droge huid gebruik je wat vaker lotion dan bij de normale huid. Uiteraard bescherm je de kinderhuid tegen de zon. Beautybehandelingen voor kinderen in het schoonheidssalon zijn vooral leuk, maar ze zijn dus niet noodzakelijk.

De andere kant van de medaille

Is deze tendens van kinderfeestjes in het schoonheidssalon wel gewenst? Er wordt de laatste jaren veel gediscussieerd over wat schoonheid is. Denk daarbij aan discussiepunten als veel te magere modellen op de catwalk, eetstoornissen als anorexia onder jonge meisjes en dames die op steeds jongere leeftijd een botoxbehandeling ondergaan om hét schoonheidsideaal na te streven. Is het dan wel wenselijk om kinderen mee te nemen naar het beautysalon? Of zijn de kinderfeestjes in het beautysalon als vermaak geheel onschuldig? Zou jij na je Opleiding schoonheidsspecialiste kinderfeestjes willen aanbieden? Of vind je dat we er toch mee moeten oppassen?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie