Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kraaienpootjes? Dit kun je ertegen doen!

28 januari 2022 | Schoonheidszorg
Kraaienpootjes? Dit kun je ertegen doen!

Wie houdt er niet van lachen? De keerzijde is dat je er rimpels van krijgt. Vooral rimpels naast je ogen zijn het gevolg van lachen. Ze worden daarom ook wel lachrimpels genoemd. Een andere veelgehoorde benaming is ‘kraaienpootjes’. Zolang het enkele fijne lijntjes zijn, maakt niemand zich er druk over. Ze kunnen wel storend worden als ze nadrukkelijker zichtbaar zijn. Krijg je vaak vragen van klanten in je salon over wat ze tegen kraaienpootjes kunnen doen? Lees dan hier verder en ontdek geschikte beauty bijscholingen bij Wellness Academie!

1. Welke actieve werkstoffen gebruiken bij kraaienpootjes?

Kraaienpootjes ontstaan niet alleen door lachen, maar ook door je ogen samenknijpen als je in de zon kijkt of doordat je je huid niet goed hydrateert. Vooral deze dunne en gevoelige huid rond de ogen vraagt extra hydratatie. Gebruik niet zomaar een crème, maar let goed op de ingrediënten. Vooral omdat de huid hier erg delicaat is, vermijd je op deze plek irriterende stoffen, zoals alcohol en parfum. Actieve werkstoffen in crèmes, die hier juist wel op hun plaats zijn, zijn panthenol (vitamine B5), hyaluronzuur en retinol.

 • Panthenol
  Dit is een vitamine die het huidherstel bevordert.
 • Hyaluronzuur
  Deze actieve werkstof trekt vocht aan en gaat vochtverlies tegen.
 • Retinol
  Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en maakt de huid rond de ogen gladder.

Neem hier ook eens een kijkje bij onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Den Haag!

2. Helpt bindweefselmassage tegen kraaienpootjes?

Ben je nieuwsgierig naar wat bindweefselmassages voor het gelaat kunnen doen? Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres, want hier kun je een Cursus Huidverbeterende Massage volgen. Met de bindweefselmassage technieken voor het gelaat, die je in deze cursus leert, kun je onder meer kraaienpootjes minder laten opvallen. Het is een onmisbare bijscholing voor elke schoonheidsspecialist, want deze behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Dus ook voor mensen met een gevoelige huid. Met de bindweefsel massagetechnieken en pincementtechnieken stimuleer je op doeltreffende wijze de aanmaak van bindweefselcellen. De huid krijgt een gezonde glow en wordt aanzienlijk vitaler!

3. Welke moderne salon apparatuur voor een gelifte huid?

Het zal je vast niet ontgaan zijn, dat er steeds meer moderne technologieën in beauty salons worden gebruikt. Wil je ook meegaan met je tijd en de behandelingen in je salon actualiseren? Denk dan eens aan een Cursus HIFU als ideale bijscholing. Ook deze behandeling geeft mooie resultaten bij kraaienpootjes. HIFU betekent High Intensity Focused Ultrasound. Met een apparaat geef je lokaal direct warmte-energie aan de huid en het onderhuidse weefsel. Dit activeert het proces van huidvernieuwing en de productie van collageen en elastine. Dit komt de textuur en soepelheid van de huid ten goede. De opperhuid wordt hierbij niet beschadigd. Kraaienpootjes worden door deze behandeling duidelijk minder. Een groot voordeel is dat het geen downtime geeft. Ontdek alles over de werkwijze, effecten en toepassingen in onze Cursus HIFU!

4. School je tot een ware Skin Expert!

Zie je het als jouw missie om mensen te helpen met hun huidproblemen? School je dan tot een ware huidspecialist door de Opleiding Skin Expert te volgen. In deze opleiding krijg je inzicht in vrijwel alles wat er mogelijk is op het gebied van huidverzorging en huidverbetering. Elke huid is anders en ook iedereen heeft andere huidproblemen en wensen op dit gebied. Daarom focust deze opleiding zich onder meer op het leren uitwerken van individuele behandelprotocollen. Andere belangrijke thema’s in deze opleiding zijn: ingrediëntenleer, apparatuurkennis en specialistische behandelingen (theorie), voedingsleer en supplementen (nutricosmetics). Je wordt eveneens ingeleid in de wereld van botox en fillers. Wil je hier graag meer van weten? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Skin Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie