* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat kun je doen tegen een te bleke huid?

6 september 2017 | Schoonheidszorg
Wat kun je doen tegen een te bleke huid?

Wat zie je bleekjes? Ben je ziek? Er zijn heel wat mensen die dat regelmatig te horen krijgen, terwijl ze niet ziek zijn. Een natuurlijke rode blos op de wangen wordt daarentegen vaak meteen geassocieerd met een blakende gezondheid. Een te bleke huid kun je natuurlijk gemakkelijk wat kleur geven met make-up. In onze Cursus Visagie leer je alle basistechnieken die je daarvoor nodig hebt. Maar wist je dat regelmatig een gezichtsmassage ondergaan een grondigere oplossing kan zijn?

Bleke huid door slechte doorbloeding

Iedereen heeft een andere huidtint; de een is van nature wat bleker of gekleurder dan de ander. Een bleke huid kan soms zelfs een voordeel zijn, omdat je minder snel last hebt van blozende wangen op ongewenste momenten en je hebt niet zo gauw last van rode vlekken in je gezicht. Maar heb je er ook al eens bij stilgestaan dat jouw bleke huid mogelijk veroorzaakt wordt door een slechte doorbloeding van je huid? In dat geval is een bleke huid minder goed, want het kan op den duur de gezondheid en de uitstraling van je huid aantasten. Een slechte doorbloeding betekent namelijk dat zuurstof en belangrijke voedingsstoffen die door het bloed getransporteerd worden je huid niet goed bereiken en dat afvalstoffen minder goed afgevoerd worden.

Doorbloeding van de huid stimuleren

Je huid komt mogelijk zuurstof en voedingsstoffen te kort om optimaal te functioneren. Dit kan op den duur leiden tot een grauwe, doffe huid, wondjes genezen minder goed en ook de natuurlijke huidbarrière kan aangetast worden waardoor ziekteverwekkers gemakkelijker je lichaam binnendringen. Daarnaast kan een verminderde afvoer van afvalstoffen in de huid leiden tot het sneller krijgen van rimpels. Veel goede redenen dus om voor een goede doorbloeding van de huid te zorgen. Leer alles over de opbouw en werking van het menselijk lichaam, waaronder van de huid, in onze Cursus Anatomie, Pathologie en Fysiologie! Een onmisbare cursus voor wie als professional aan de slag wil binnen de beauty- of wellnessbranche. 

Bleke huid door te veel spanning

Voldoende lichaamsbeweging kan de algehele bloedcirculatie in je lichaam verbeteren. Toch zijn er mensen die veel sporten, maar die toch een bleke gezichtshuid houden. Hoe kan dat? Schoonheidsspecialisten krijgen wel vaker deze vraag. Het antwoord kan stress zijn. Stress kan zich vastzetten in de spieren in je lichaam. Iedereen kent vast wel het gevoel van gespannen en stijve schouders en nek tijdens een stressvolle periode. De meeste mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat deze spanning zich ook in de gezichtsspieren vast kan zetten. Veel mensen hebben bij spanning de neiging om bijvoorbeeld hun wenkbrauwen op te trekken, hun voorhoofd te fronsen of om hun kaken vast te klemmen. Doordat je huid hierdoor te dicht op je spieren zit, bemoeilijkt dit de doorbloeding van je gezicht.

Gezichtsmassage kan uitkomst bieden

Een slechte doorbloeding van de gezichtshuid, bijvoorbeeld door te veel spanning, kan verholpen worden door regelmatig een gezichtsmassage te ondergaan. De gezichtsmassage werkt als een ‘work-out’ voor je huid, doordat de bloedsomloop in het gezicht wordt gestimuleerd. Daarnaast zul je je door de gezichtsmassage ook bewuster worden van je gezichtspieren en van de spieren die je aantrekt wanneer je te kampen hebt met stress. De massage zal er ook voor zorgen dat deze spieren gemakkelijker kunnen ontspannen. De volgende keer als je stress ervaart, zul je bewuster deze spieren ontzien. Er bestaan verschillende soorten gezichtsmassages. Bekijk ook eens onze Cursus Japanse Gezichtsmassage.

Oppervlakkige en diepe gezichtsmassages

We onderscheiden onder andere oppervlakkige en diepe gezichtsmassages. Een oppervlakkige gezichtsmassage is voornamelijk gericht op het afvoeren van lymfevocht, het prikkelen van de zenuwuiteinden en ontspanning. Wil je echter de bloedcirculatie beter op gang brengen, dan is een diepere inwerking nodig. Door middel van stevige massagetechnieken en de warmte die hierbij ontstaat, verbetert de bloedtoevoer en worden afvalstoffen beter weggevoerd. In het begin kan een dergelijke massage onaangenaam aanvoelen, zeker als de huid erg 'vastzit'.

Vaak worden beide massagevormen gecombineerd; begin met een oppervlakkige zachte massage, daarna een diepe bindweefselmassage en daarna weer een zachte ontspannende massage om af te sluiten. Daarnaast zorgt een gezichtsmassage er ook voor dat talg en dode huidcellen loskomen van de huid, waardoor de huid na afloop er niet alleen mooier uitziet, maar ook zachter aanvoelt!

Meer weten? Je leert er alles over in onze Cursus Gelaatsverzorging of volg onze volledige Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie