• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Kunstnagels voor nagelbijters een goed idee?

24 januari 2016
Kunstnagels voor nagelbijters een goed idee?

Nagelbijten is een vervelende gewoonte waar veel mensen last van hebben. Behalve dat de gezondheid van de nagels eronder te leiden heeft, schamen mensen zich vaak voor de aanblik ervan. Dit geldt vooral voor mensen die een beroep hebben waarbij ze representatief moeten overkomen, denk aan receptionistes, winkelbedienden, zakenmensen en dergelijke. Als professionele nagelstyliste kun je deze mensen helpen, iets voor jou? Lees hier meer!

Specialiseren in herstellen afgekloven nagels

Het kan interessant zijn voor je nagelsalon om je te specialiseren in het herstellen van afgebeten nagels. Met een speciale service voor nagelbijters zul je je klantenkring kunnen uitbreiden. Mensen die zich schamen voor hun afgekloven nagels zullen eerder naar een nagelstyliste stappen die zich presenteert als een specialist op dit gebied, omdat ze weten dat je vaker mensen met dit probleem behandelt. Het is belangrijk dat je je klant gerust kunt stellen en kunt motiveren om het nagelbijten af te leren.

Negatieve gevolgen nagelbijten

Nagelbijten heeft allerlei negatieve effecten. Behalve tot schaamte voor de lelijke nagels, kan nagelbijten ook leiden tot nagelriemontsteking. Deze ontsteking kan zo ver gaan dat het ook de nagel en het nagelbed aantast. Verder vergroot nagelbijten het risico op mondinfecties, omdat vuil en bacteriën via de nagels in de mond terechtkomen. In ernstige gevallen kan nagelbijten tot misvormingen van de nagels en de vingertoppen leiden. Andere negatieve gevolgen zijn tandheelkundige problemen, omdat door het gebijt op de nagels tanden en kiezen sneller slijten. Bij langdurige nagelbijters kan de nagelgroei met tot wel 20% toenemen. Door je klant op deze risico’s te wijzen zal de motivatie om nagelbijten af te leren groter zijn.

Kunstnagels voor nagelbijters

Het professioneel plaatsen van kunstnagels kan nagelbijters helpen bij het afleren van deze gewoonte. Volg hiervoor onze cursus gelnagels basis. Kunstnagels van gel of acryl zijn heel hard en zullen het nagelbijten ontmoedigen. Het betekent niet dat nagelbijters ze er niet af krijgen! Het is een hardnekkige gewoonte die moeilijk af te leren is. Kunstnagels kunnen het proces wel ondersteunen. Doordat nagelbijters niet gewend zijn aan lange nagels, is het aan te raden om korte kunstnagels te plaatsen. Ook zal de nagelplaat van nagelbijters erg kort zijn, waardoor je maar een klein stukje hebt om de kunstnagel aan te hechten. Met korte kunstnagels zul je beter in staat zijn om een goed evenwicht te brengen in het vaste en vrije deel van de kunstnagels.

Kunstnagels voor nagelbijters vaker bijwerken

Doordat de nagels van nagelbijters sneller groeien is het essentieel dat ze eerder terugkomen voor een controle van hun kunstnagels dan mensen die niet op hun nagels bijten. Maak voor de komende zeven weken elke week een afspraak. Tijdens deze afspraken controleer je of er lucht onder de nagels is gekomen, werk alle randjes bij en herstel gebroken of verloren nagels. Na twee weken zal het vanwege de snelle nagelgroei misschien al nodig zijn om de nagels op te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een arrangement voor nagelbijters samenstellen met diverse opvolgafspraken tegen een speciale prijs. Het intense contact biedt een goede ondersteuning bij het afleren van het nagelbijten. Deze behandelingen zijn ook geschikt voor mannen; je kunt hun nagels naturel houden. Na de basiscursus gelnagels staat er bij Wellness Academie ook nog een cursus gelnagels voor gevorderden voor je klaar.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie