Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Lang haar lastig? Ontdek hier 5 voordelen van lang haar!

8 april 2019 | Haarverzorging
Lang haar lastig? Ontdek hier 5 voordelen van lang haar!

Twijfel je of je je haren wilt laten groeien of dat je voor een handige korte coupe gaat? Veel mensen zijn van mening dat lange haren maar lastig zijn. Het vergt veel onderhoud; je bent dagelijks veel tijd kwijt met het verzorgen en in model brengen van je kapsel. Maar wist je dat er ook ontzettend veel goede redenen zijn om je haar lang te laten groeien. Ontdek hier 5 voordelen van lang haar, waar je misschien nog nooit bij stil hebt gestaan!

1. Lang haar houdt je warm

Lang haar is ideaal voor koukleumen, want het houdt je lekker warm. Door een koude bries in je nek bij kort haar, lopen de rillingen al snel over je rug. Heb je lange haren, dan liggen die beschermend als een mantel over je hoofd, oren, nek, schouders en rug. Ja maar, als het in de zomer dan warm wordt? Dan steek je je haren gewoon op of je maakt een snelle knot of paardenstaart! Lang haar kun je eigenlijk altijd perfect op de temperatuur afstemmen! We leren je graag enkele eenvoudige hairstyling technieken in onze Cursus Hairstyling basis, dan weet je altijd raad met je lange haren!

2. Lang haar is nooit saai

Met een kort kapsel zijn de stylingsopties maar beperkt! Een van de vele voordelen van lang haar is dat je ontzettend veel mooie kapsels kunt creëren, zodat je elke dag wel iets nieuws zou kunnen uitproberen. Opsteekkapsels, alle soorten knotten, eenvoudige vlechten, complexe vlechtkapsels, uiteenlopende paardenstaarten én je kunt eindeloos in de weer met haaraccessoires. Een goede reden om voor lang haar te gaan is dat je je nooit hoeft te vervelen en dat het nooit saai is!

3. Bespaar op de kapper

Kies je voor een kort kapsel, dan begint dit al snel uit te groeien en voor je het weet zit er geen model meer in. Je zult om de vier tot zes weken terug moeten naar de kapper. De kapperskosten lopen zo aardig op. Met lange lokken heb je dit probleem niet. Je laat alleen af en toe de puntjes knippen. Maar ben je niet veel geld kwijt aan shampoo en conditioner? Nee, je hoeft niet veel meer shampoo te gebruiken als je lang haar hebt. Je gebruikt voldoende shampoo om je hoofdhuid mee te wassen, de rest van de shampoo glijdt met het water over je lokken naar beneden en reinigt ook de rest van het haar. De conditioner breng je alleen aan op de puntjes, die kosten wegen niet op tegen de extra kappersbezoekjes bij kort haar.

4. Je kunt er gemakkelijk wat mee verbergen

Heb je wat te verbergen, dan kan lang haar uitkomst bieden! Stel je voor, je zit op een feestje en je knoeit op je blouse, dan kun je gewoon je lange lokken ervoor hangen en het zal niemand opvallen. Erg handig! Je lange lokken zorgen er ook voor dat je je altijd wat meer bedekt en beschermd voelt. Heb je voor dat ene feest misschien toch een te open topje aangedaan? Met je lange haren zorg je ervoor dat het minder opvalt! Of misschien heb je zo’n dag, waarop je er wat vermoeider uitziet. Je kunt je dan als het ware achter je haren verstoppen en je lange lokken wat meer over je gezicht laten vallen.

5. Lang haar doet je slanker lijken

Nog een van de voordelen van lang haar is dat je hiermee allerlei kapsels kunt creëren die je slanker doen lijken. Door je haar lang te dragen met laagjes onderin het kapsel, zorg je voor minder volume in het gezicht, waardoor je gezicht slanker lijkt. Je kunt ook een volle, hoge knot maken. Dit dient als een soort van facelift. Dit kapsel verlengt namelijk je gezicht, je lijkt langer en daardoor slanker. Maak de knot niet te strak, maar geef het een meer nonchalante, quasi-rommelige look. Je kunt ook een losse, lage knot maken. Dit kapsel zorgt ervoor dat je nek wat langer lijkt en kan op deze manier voor een afslankend effect zorgen. Wil je een echte expert worden in kapsels en deze leren af te stemmen op de gelaatsvorm en persoonlijkheid van mensen? Volg dan ook zeker onze Cursus Hairstyling voor gevorderden.

Zin in een kappersopleiding?

Lang of kort haar? Er bestaan eindeloos veel te gekke kapsels. Zou je hier graag meer over willen leren? Lijkt het je geweldig om zelf de mooiste kapsels te leren knippen? Bekijk dan hier onze Basisopleiding Kapper en schrijf je snel in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie