• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Last van branderig gevoel bij plaatsen van gelnagels?

Last van branderig gevoel bij plaatsen van gelnagels?

‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden?’ Nee, dat gaat niet op voor het plaatsen van gelnagels! Dit hoort namelijk geen pijn te doen. Toch kan het gebeuren dat je mensen hoort klagen dat ze last hebben van een intens branderig gevoel tijdens het uitharden van gelnagels in een UV-lamp. Waardoor wordt dit veroorzaakt? En hoe kun je als nagelstyliste voorkomen dat je klanten last hebben van een branderig gevoel bij het plaatsen van gelnagels?

Oorzaken van branderig gevoel bij gelnagels plaatsen

Het komt weleens voor dat iemand zijn vingers met vers aangebrachte gel in de UV-lamp houdt en deze na enkele seconden gauw terugtrekt, vanwege een plotselinge intense pijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor dit branderige gevoel. Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn. Je hebt mogelijk de nagelplaat tijdens het voorbereiden te dun gevijld. Daarnaast kunnen nieuwe snelle UV-lampen ook voor meer pijn zorgen. We zullen hier een aantal van deze oorzaken verder toelichten.

De gel is te dik aangebracht

In de meeste gevallen zal dit de reden zijn waarom het uitharden pijn doet. Beginnende nagelstylisten hebben vooral met buildergel de neiging om deze in één flinke laag aan te brengen. In onze Cursus Gelnagels Basis leer je dat het beter is om eerst een dun laagje aan te brengen. Daarna kun je op de plek van de bolling wat extra gel aanbrengen. Je laat deze gel iets uitlopen en verdeelt het vervolgens naar de zijkanten van de nagel. Je kunt in het midden de gel iets dikker laten, zodat je een mooie bolling krijgt. Pas echter op dat de bolling niet te dik is, anders kan het ook pijn gaan doen. Dit komt omdat de gel tijdens het uitharden krimpt, waardoor het branderige gevoel ontstaat.

Branderig gevoel bij gelnagels door dunne nagelplaat

Heeft je klant een erg dunne nagelplaat of als de nagelplaat beschadigd is, dan is zij extra gevoelig voor het uitharden van de gel onder de UV-lamp, waardoor het zelfs flink pijn kan doen. Het kan zijn dat de klant bij binnenkomst al een dunne nagelplaat heeft. Let hier op, vraag naar de oorzaak en informeer je klant over de gevolgen. Mogelijk heeft je klant zelf gelnagels verwijderd of de nagelplaat te veel gevijld. Als nagelstyliste dien je de nagelplaat altijd met uiterste zorg te behandelen. Zorg dat je de nagelplaat zo min mogelijk vijlt en oude kunstnagels altijd vakkundig en met grote voorzichtigheid verwijdert. Gezonde natuurlijke nagels zijn steeds jouw topprioriteit.

Snelle UV-lampen

We zien ook vaak dat nieuwe UV-lampen met een supersnel uithardingsproces eerder een branderig gevoel veroorzaken. Tijdens het uithardingsproces ontstaan er chemische reacties waarbij warmte vrijkomt. Als dit proces geleidelijk verloopt, komt de warmte geleidelijk vrij en zal dit geen pijn doen. Bij een snel uithardingsproces, komt de warmte in één keer vrij, waardoor dit plotseling een sterk branderig gevoel kan veroorzaken.

Wat als je klant klaagt over een branderig gevoel bij gelnagels?

Krijgt je klant een intens branderig gevoel als ze haar vingers in de UV-lamp legt, dan dient ze deze er direct uit te halen. Adviseer haar om even tegen haar nageltoppen te drukken. Dit helpt om de pijn meteen te verlichten. Doordat de gel al is gekrompen, kan ze de vingers gewoon terug onder de lamp houden; het zal nu geen pijn meer doen. Probeer uiteraard te achterhalen wat de oorzaak is. Heb je de gel te dik aangebracht? Gebruik je andere gelproducten of een andere uithardingslamp dan dat je gewend bent? Was de nagelplaat van je klant misschien toch te dun? Zorg dat het plaatsen van gelnagels een aangename ervaring is, om ervoor te zorgen dat je klanten bij je terug blijven komen!

Wil je alles weten over gelnagels plaatsen?

School je dan tot een ware professional door na onze Cursus Gelnagels Basis ook onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden te volgen en behaal je diploma nagelstyliste. Je leert uiteenlopende nagelstyling technieken om de mooiste creaties met gelnagels te maken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie