Leer kruidenstempelmassages geven!

16 oktober 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Ben je geïnteresseerd in om een nieuwe massagetechnieken aan te leren? En ben je tegelijkertijd gefascineerd door de weldaden van kruiden? Combineer dan deze twee interessegebieden door een cursus kruidenstempelmassage te volgen. De kruidenstempelmassage is een effectieve behandelwijze om mensen diep te laten ontspannen en om allerlei lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten te verlichten. We zetten hier onze cursus kruidenstempelmassage in de kijker!

Kruidenstempelmassages zijn dubbel zo effectief!

Dat massages een weldaad zijn voor lichaam en geest dat weten de meeste mensen wel. Ook de geneeskracht van kruiden is onmiskenbaar. Al eeuwenlang gebruiken mensen kruiden om de gezondheid te bevorderen. Dus waarom zou je deze twee gezondheidsrituelen niet combineren? Dat is precies wat de kruidenstempelmassage doet. De traditionele kruidenstempelmassage vindt zijn oorsprong in Thailand en werd een veelgebruikte behandelwijze in grote delen van Azië. Inmiddels heeft deze unieke massagevorm ook zijn weg naar het westen gevonden en kun je vandaag de dag een Cursus Kruidenstempelmassage volgen bij de Wellness Academie.

Hoe werkt de kruidenstempelmassage?

De kruidenstempels worden gemaakt van katoenen kompressen. De kompressen worden gevuld met geneeskrachtige kruiden en zo samengebonden. Ze zijn voorzien van een handvat die het geven van de massage met de kruidenstempels vergemakkelijkt. Voor aanvang van de massage worden de kompressen opgewarmd. Tijdens de cursus kruidenstempelmassage leer je om de kruidenstempels te gebruiken in combinatie met allerlei ontspannende massagetechnieken als strijkingen, kloppingen en rotaties. De kruidenstempels kunnen onder meer op pijnlijke plekken gedrukt worden om zo de werkstoffen van de kruiden op deze specifieke plekken goed in te laten werken.

Gezondheidsvoordelen kruidenstempelmassages

Met kruidenstempelmassages kun je mensen diep laten ontspannen. Het is een ideale behandelwijze voor het verlichten van spanningen en vermoeidheid. Het geeft zowel lichaam als geest een opkikker. Verder stimuleert het de bloedsomloop, de lymfecirculatie en de werking van de interne organen. De warme kruidenstempels kunnen ook klachten als huidproblemen, spierpijn, stijve gewrichten, rugpijn, artritis, migraine, astma, verkoudheid en bronchitis verlichten. Stem de kruiden af op wat de ontvanger nodig heeft. Er zijn onder meer kruiden met een antiseptische, adstringerende, verwarmende, kalmerende of juist oppeppende werking. Wil je alles leren over het geven van massages? Ontdek dan ook onze volledige Opleiding Massagetherapeut!

Traditioneel recept voor Thaise kruidenstempels

Tijdens de cursus kruidenstempelmassage maak je kennis met verschillende soorten kruiden die in kruidenstempelmassages gebruikt kunnen worden. Je gaat tijdens deze cursus masseren met kruidenstempels met de volgende kruiden: gember, lemongrass, geelwortel, kamfer, basilicum, citronella, galangal, patchouli, tamarinde en kaneel. Je werkt met 100% ecologische kruidenstempels volgens het traditioneel recept van de Wat Po tempel in Bangkok.

Een cursus kruidenstempelmassage iets voor jou?

Een kruidenstempelmassage is een bijzondere behandelvorm waar je als massagetherapeut je klanten op een aangename manier mee kunt verrassen. Met de warme weldaad en de heerlijk geurende kruidenstempels kun je jouw massages iets extra’s geven. De cursus kruidenstempelmassage is een korte, maar intensieve cursus waar je in je dagelijkse werkzaamheden als massagetherapeut veel profijt van zult hebben. Bekijk hier de cursusdata voor de Cursus Kruidenstempelmassage en schrijf je in!