OPENDAG HASSELT: ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017 (meer info)

Cursus Kruidenstempel massage

Leer om massages te geven met heilzame kruidenstempels
€ 145
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je graag leren werken met heilzame kruiden in je massages? Optimaal gebruik leren maken van wat moeder aarde ons te bieden heeft? Dan is de cursus kruidenstempel massage van de Wellness Academie vast iets voor jou!

Trigger de zintuigen

De wortels van de kruidenstempel massage liggen in de oude oosterse wereld, maar dit ritueel heeft nu ook zijn weg gevonden naar de westerse wereld van vandaag. Hier heeft de kruidenstempel massage zich verder ontwikkeld en is intussen meer afgestemd op de behoeften van de westerse mens. De combinatie van warmte, massage en kruiden triggert de zintuigen en maakt van een kruidenstempel massage een intense ervaring die naast ontspanning nog veel meer positieve effecten op de gezondheid heeft.

Positieve gezondheidseffecten

Afhankelijk van de behoeften of de klachten van de ontvanger kun je voor het geven van een kruidenstempel massage diverse soorten kruiden gebruiken die elk hun eigen werking hebben. De kruiden kunnen bijvoorbeeld een huidherstellende, reinigende en verzorgende werking hebben. Ook zijn er kruiden die gebruikt kunnen worden bij problemen aan de luchtwegen of die specifiek bedoeld zijn om de geest te laten ontspannen. Je leert tijdens deze cursus alles over de samenstelling van kruidenstempels. De massagetechnieken en de warmte zorgen op hun beurt voor het stimuleren van de bloedcirculatie en de stofwisseling. Afvalstoffen worden effectiever afgevoerd en voedingsstoffen worden beter aangevoerd.

Ontdek met de cursus Kruidenstempel Massage de kracht van kruiden!

Praktische cursus kruidenstempel massage

Behalve dat je kennismaakt met de herkomst van kruidenstempel massages en meer te weten komt over de helende werking van diverse soorten kruiden, ga je in deze cursus kruidenstempel massage vooral veel zelf aan de slag. Je leert hoe je kruidenstempels opwarmt en je oefent de massagetechnieken. Aan het einde van de cursus kruidenmassage ben je in staat om een volledige kruidenstempel massage te geven, afgestemd op de behoeften van de ontvanger. De kruidenstempel massagecursus wordt gegeven in kleine groepen door een ervaren en toegewijde vakdocent. Je ontvangt bovendien na afloop een gratis set kruidenstempels!

Erkend certificaat

Na het volgen van de cursus ontvang je een erkend certificaat kruidenstempel massage. De cursus wordt in Nederland ook erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Geschiedenis
 • Werking van de kruiden
 • Samenstelling kruidenstempels
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren volledige kruidenstempel massage

Opleidingsdata

Hasselt

Zondagreeks

Datum: zondag 29 oktober 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 4 maart 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 30 juni 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 23 december 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 7 juli 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 145 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Diana Prinsen

Docent in Amsterdam

Diana Prinsen-Cayabyab (1976) is een ervaren schoonheidsspecialiste met jarenlange werkervaring. Ze runt haar eigen praktijk Huidzaken in Purmerend, waar ze zich op hoog niveau bezighoudt met huidverzorging en huidverbetering. Ze mag bovendien een echte expert genoemd worden in het behandelen van acne.

Naast haar specialisaties in huidverbetering en acne, houdt ze zich ook bezig met visagie en het geven van diverse massagevormen. Diana is dan ook een veelzijdige schoonheidsspecialiste die thuis is binnen alle facetten van de schoonheidszorg. Naast de passie voor haar vak, heeft ze ook een grote liefde voor het opleiden van mensen die haar passie voor schoonheidszorg en cosmetica met haar delen.

Diana is daarom al sinds 2001 werkzaam in het onderwijs als docente schoonheidsverzorging. Met haar uitgebreide vakkennis, ondernemerskwaliteiten en didactisch inzicht weet Diana de studenten van onze opleiding schoonheidsspecialiste op een doeltreffende wijze te begeleiden op zowel praktisch als theoretisch gebied.

Marieke Van Gils

Docent in Hasselt

Al meer dan 15 jaar is Marieke van Gils dag in dag uit bezig met zoals zij het zelf stelt ‘communicatie via mijn handen’. In haar leven staat contact met mensen en het bevorderen van het welzijn, de schoonheid en de gezondheid van mensen centraal. Ze heeft een uitgebreide achtergrond in massages, therapieën en schoonheidsverzorging.

Marieke heeft veel opleidingen gevolgd binnen de wellness- en beautybranche. Haar roots binnen deze branche liggen grotendeels in de podotherapie. Daarna heeft ze zich geschoold tot massagoloog. Met deze beschermde titel, die je alleen kunt behalen na een uitgebreide opleiding aan de Wellness Academie, mag ze zich een ware meester in de massage noemen. Marieke beschikt verder over medische basiskennis en kennis van medicijnenleer volgens de westerse normen, maar is daarnaast ook geschoold in de Traditionele Chinese Geneeskunst (Traditional Chinese Medicine -TCM).

Marieke verzorgt voor de Wellness Academie de Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure en de Opleiding Gespecialiseerd Voetverzorger (Pedicure). Haar kennis en ervaringen binnen de schoonheids- en wellnessbranche komen hier uitstekend tot hun recht. Daarnaast heeft ze diverse didactische trainingen voor volwassenonderwijs gevolgd, waardoor ze zich ontwikkeld heeft tot een eersteklas docente!

Nathalie Dessers

Docent in Hasselt

Nathalie Dessers had al vroeg interesse in allerlei creatieve activiteiten als boetseren, verven en tekenen. Algauw ruilde ze de schilderpenselen om voor make-up penselen en ze besloot een opleiding visagie te volgen. Maar ook het onderwijs trok haar aandacht en ze ging aan de slag als kleuterjuf.

Naast haar werkzaamheden in het onderwijs, bleef ze met visagie bezig. In haar vrije uren volgde ze een bijscholing kindergrime en ze studeerde verder voor allround make-up artist. Tijdens haar stage voor de opleiding allround make-up artist verzorgde ze de make-up van dansers. Nathalie raakte gefascineerd door de show make-up en stapte via deze deur de professionele visagiewereld binnen.

De ervaring die ze op deed in het creëren van extreme looks in de showbusiness kwam goed van pas voor alle volgende opdrachten. Haar creativiteit was aangewakkerd en ze had haar draai gevonden! Gaandeweg breidde ze haar netwerk uit en steeds meer opdrachtgevers ontdekten haar talent. Ze verzorgde onder meer de make-up voor magazines als Love & Luxury, Joepie en TVL Beauty.

Ondertussen werkt Nathalie als freelance make-up artist voor het make-up merk NEE en runt haar eigen zaak waar ze bruidsmake-up afwisselt met alle mogelijke uitdagingen die op haar pad komen; van modellen make-up tot Halloween looks. Vooral de veelzijdigheid van het vak van make-up artist inspireert Nathalie: “Deze job verveelt nooit!”

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

G. Vermeiren (10-01-2017)

Gevolgd in Hasselt

Cursus Kruidenstempelmassage was verrassend. Ik had niet verwacht dat het zo intens zou zijn en dat je constant het gevoel zou hebben toch door (warme) handen gemasseerd te worden.

H. Timmers (12-09-2016)

Gevolgd in Hasselt

Zeer ontspannen cursus en een gezellige sfeer met een zeer gemotiveerde docent. Zeker een aanrader.

J. Beckers (12-09-2016)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb al meerdere cursussen bij jullie gevolgd en altijd zeer goed en naar tevredenheid de cursussen gevolgd. Daarom heb ik bij jullie weer een cursus gevolgd.

L. Pacquee (28-04-2016)

Gevolgd in Hasselt

Docente Sofie Lassaut zorgde voor een warm onthaal, is gedreven en heeft alles goed uitgelegd en gedemonstreerd.

S. van Eijkeren (26-04-2016)

Gevolgd in Hasselt

Het is een super gave cursus om te volgen! Een echte aanrader!!

I. Liebens (25-04-2016)

Gevolgd in Hasselt

Leerrijk, aangenaam en een hele aardige docente.

M. Alofs (25-04-2016)

Gevolgd in Hasselt

Superleuke cursus en een zeer gedreven docente. Heb veel geleerd deze dag.

klanten vertellen 9,1 306 Beoordelingen