• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

MAC Cosmetics - Geschiedenis en filosofie

23 januari 2016
MAC Cosmetics - Geschiedenis en filosofie

Als professionele visagiste of make-up liefhebber is er niets zo leuk, dan de achtergronden te kennen van je favoriete make-up merken. Een make-up merk dat zowel onder de make-up professionals als liefhebbers zeer gewaardeerd is, is MAC Cosmetics. Daarom zullen we hier ingaan op de geschiedenis en filosofie achter dit gerespecteerde cosmeticamerk.

Het ontstaan van MAC Cosmetics

In de jaren ’80 van de vorige eeuw merkte Frank Toskan op dat er binnen de professionele mode- en mediawereld behoefte was aan make-up producten die langer bleven zitten en die beter bestand waren tegen invloeden als de hitte van de lampen bij fotoshoots. Samen met de chemicus Victor Casale probeerde hij nieuwe formules uit en ontwikkelde nieuwe, betere cosmeticaproducten. Frank Toskan trok Frank Angelo aan als zijn zakenpartner en samen lanceerden ze het nieuwe cosmeticamerk MAC Cosmetics. In eerste instantie waren de MAC producten alleen bedoeld voor de professionals binnen de mode- en mediawereld. De producten van MAC werden echter zo populair onder bekende sterren uit die tijd, zoals Pamela Anderson, Debbie Harrie (de zangeres van de band Blondie) en de zanger en diskjockey Boy George, dat ook de interesse van het grote publiek werd gewekt.

De eerste MAC Cosmetics winkels

De eerste MAC Cosmetics winkel werd geopend in 1991 in de New Yorkse wijk Greenwich Village waar veel muzikanten en kunstenaars woonden. In 1996 waaide het succes van MAC Cosmetics ook over naar Europa en werd er een winkel in Parijs geopend. Vervolgens kwamen er steeds meer MAC winkels bij in Europa en ook in China kreeg MAC een stevige voet aan de grond. In België zijn nu ondertussen verschillende MAC winkels te vinden, onder andere in Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt en Knokke. In Nederland zijn de MAC winkels te vinden in Amstelveen, Groningen, Eindhoven, Maastricht, Den Haag en Utrecht. Hoewel de producten van MAC nu wereldwijd te koop zijn voor consumenten, blijft MAC zich concentreren op de make-up professionals door middel van het MAC PRO concept, waarbinnen professionele visagistes en make-up artiesten 30 % tot 40 % korting kunnen krijgen. Zou je ook graag een professionele make-up artist willen worden? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Make-up Artist!

Overname door Estée Lauder

In 1994 werd Estée Lauder een vennoot van MAC Cosmetics met een meerderheidsbelang. Toen Frank Angelo in 1997 overleed werd MAC Cosmetics in 1998 volledig overgenomen door Estée Lauder. De naam MAC Cosmetics werd echter behouden.

Maatschappelijke initiatieven MAC Cosmetics

Kenmerkend voor MAC Cosmetics zijn de vele maatschappelijke initiatieven. De oprichters Frank Toskan en Frank Angelo zijn hiermee begonnen en deze traditie wordt ook vandaag de dag nog steeds voortgezet. Zo voert MAC geen proeven uit op dieren en eist ook van hun leveranciers dat ze dierproefvrije producten leveren. Ook maakt MAC zich sterk voor het recyclen van producten en geeft gratis producten weg aan klanten die lege MAC verpakkingen inleveren in de winkel. Ook heeft MAC verschillende initiatieven in het leven geroepen om mensen met aids te helpen. Zo gaat bijvoorbeeld 100% van de aankoopprijs van alle Viva Glam producten naar het MAC Aids Fonds.

Lees ook: Max Factor - Geschiedenis en filosofie

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie