Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up die zich aanpast aan de kleur van je huid? Wij zochten het uit.

11 februari 2017 | Visagie
Make-up die zich aanpast aan de kleur van je huid? Wij zochten het uit.

Vind je het maar lastig om de juiste kleuren make-up te vinden, die perfect passen bij jouw huid? Dan klinkt ‘make-up die zich aanpast aan de kleur van je huid’ je vast als muziek in de oren! Zo zijn er bijvoorbeeld groene lipsticks waarvan wordt beweerd dat ze zich aanpassen aan de kleur van je huid en perfect roze kleuren. Hoe werkt dat eigenlijk? En past deze make-up zich daadwerkelijk aan aan de kleur van je huid?

Groene lipstick, roze lippen

Er zijn verschillende make-up merken die groene make-up aanbieden, die je in eerste instantie het liefst links wilt laten liggen. Groen? Dat is toch geen kleur voor op je lippen? Gelukkig worden je lippen ook niet groen van deze lipstick, maar kleuren ze roze! Een van de bekendste groene make-up collecties is de Frog Prince Collection van Lipstick Queen. Volgens de aanbieders van de groene make-up reageert de make-up op de pH-waarde en de warmte van je huid, waardoor de kleur zich hieraan aanpast en roze kleurt. Naast de groene lipstick, zijn er ook andere van kleur veranderende make-up producten te krijgen, zoals groene lipgloss en blush. Heb je met deze make-up producten altijd jouw perfecte make-up kleur te pakken, zoals de aanbieders je willen doen geloven?

Altijd de perfecte make-up kleur?

Als dat zo zou zijn, dan kunnen we alle andere make-up producten van tafel vegen; allemaal aan de groene make-up en we lopen er perfect opgemaakt bij. Hoe werkt deze make-up? Het is een simpel trucje, er is namelijk Red 27 toegevoegd aan deze make-up. Deze kleurstof is kleurloos, totdat het in aanraking komt met vocht, zoals het vocht van je huid. Het klopt ook dat Red 27 de kleur kan veranderen op basis van de pH-waarde in je huid. Gezien de pH-waarde van volwassenen altijd rond de 5,5 ligt, zal de uiteindelijke tint per persoon niet veel verschillen. Het is dus niet zo dat deze ‘magische’ make-up zich aan jouw huidskleur aanpast. Dat neemt niet weg dat het leuk blijft om de verbaasde gezichten te zien van je vriendinnen als je ineens je groene make-up uit je tas tevoorschijn tovert! Bekijk ook eens onderstaande review van de groene lipstick uit de Frog Prince Collection:

Geen nieuw trucje

Hoewel sommige make-up merken het doen voorkomen alsof ze een nieuwe wonderlijke formule hebben bedacht, is de van kleur veranderende make-up niet nieuw. In Marokko is men al jarenlang bekend met deze soort make-up. Hier heet het de Magic Lipstick. Deze Marokkaanse lipstick is verkrijgbaar in allerlei kleuren als groen, blauw, paars, oranje, roze en rood. Elke kleur lipstick heeft vervolgens een ander effect op de lippen. Kortom, de van kleur veranderende make-up is en blijft een leuk (al langer bestaan) trucje, maar het gaat dus niet om een revolutie binnen de cosmeticabranche.

Er gaat niets boven de professionele visagiste!

Er gaat niets boven de raad en daad van een professionele visagiste met oog voor welke make-up kleuren en technieken perfect bij iemand passen. Technologische vernieuwingen, wonderbaarlijke formules en revolutionaire ontdekkingen; visagie zal altijd mensenwerk blijven. Smaken verschillen en trends volgen elkaar op. Er is bovendien niets zo leuk om als make-up liefhebbers onder elkaar samen van alles uit te proberen of om als professionele visagiste samen met je klant op zoek te gaan naar welke make-up kleuren en -stijlen bij haar passen. Vergeet niet; niet alleen hoort de make-up op de huidskleur, oogkleur en haarkleur afgestemd te worden, ook persoonlijkheid en kledingstijl- en kleur spelen een rol! Meer weten? Bekijk dan hier eens onze Opleiding Visagiste? Wat ook leuk is, is onze Cursus Kleurconsulente!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie