* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up en acne, gaat dat samen?

20 september 2017 | Visagie
Make-up en acne, gaat dat samen?

Heb je last van acne? Dan heb je misschien in de periodes dat de acne flink opvlamt de neiging om je in huis te verstoppen. Dat is meestal niet mogelijk en al helemaal niet wenselijk. Maar wat nu? Je acne verbergen achter make-up? Is dat wel een goed idee? Je hoort misschien vaak dat make-up je poriën kan verstoppen of je huid nog verder kan irriteren? Wij hebben goed nieuws; make-up en acne kunnen heel goed samengaan als je erop de juiste manier mee omgaat!

Geef je eigenwaarde een boost

Door juist make-up te gebruiken als je acne hebt, kun je je eigenwaarde een boost geven en de acne het onderspit laten delven! Make-up aanbrengen is misschien wel de beste manier om je zelfvertrouwen op te krikken. Je vindt jezelf weer mooi en dat geeft een prettig gevoel. Dit straal je meteen uit op anderen. Er bestaan verschillende onderzoeken die bevestigen dat vrouwen met huidproblemen meer eigenwaarde kregen door het dragen van make-up. Wist je dat het zelfs huidproblemen als acne juist kan verminderen?

Minder acne door make-up gebruik?

In 2005 voerde Dr. Hayashi met enkele collegas een experiment uit: hij vroeg aan een make-up artist om 18 vrouwen met acne de basis make-up technieken aan te leren. De vrouwen brachten gedurende 4 weken make-up aan, terwijl in de tussentijd ook hun acne behandeld werd. Aan het einde van het experiment voelden de vrouwen zich beduidend beter over zichzelf, hun sociale leven was verbeterd en ook hun acneklachten waren met 40% afgenomen. De onderzoekers raadden dan ook dermatologen aan om hun patiënten met acne te adviseren om geschikte make-up te dragen om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Er is reden om aan te nemen dat dankzij het dragen van de make-up de vrouwen zich beter voelden en dat door deze vermindering van stress ook hun acne minder werd. Wil je ook de basis make-up technieken leren? Dat kan in onze Cursus Visagie (basis)!

Welke make-up producten zijn geschikt?

Make-up kan dus acne verbeteren, doordat het zorgt voor minder stress om de acneproblemen en meer eigenwaarde. Wel is het belangrijk dat je de juiste make-up producten gebruikt. Sommige make-up producten hebben namelijk eigenschappen die de acne juist kunnen verergeren. Houd daarom bij het kiezen van make-up producten rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Textuur
  Vermijd producten met een dikke crèmige textuur, omdat deze eerder de poriën kunnen verstoppen en daarmee acne in de hand kunnen werken. Kies liever voor lichtere gels, serums en vloeibare producten die de huid niet helemaal afsluiten.
 • Geen olieachtige producten
  Producten op olie basis verstoppen ook sneller de poriën en geven de vaak toch al vettere huid een nog vetter uiterlijk.
 • Vermijd irriterende ingrediënten
  Van sommige ingrediënten in cosmetica is bekend dat ze de huid sneller irriteren dan andere. Denk aan producten met alcohol, synthetische geur- en kleurstoffen, sodium lauryl sulfaat, menthol, eucalyptus, kamfer, citrus, etc.

Make-up tips voor mensen met acne

Heb je last van acne? Dan is het verstandig om je huid extra goed te laten verzorgen door een professionele schoonheidsspecialiste. Wil je zelf meer weten over het verzorgen van de huid met acne, dan kun je hier ook onze Cursus Acne Specialisatie volgen. Verder kan, zoals je hierboven hebt gelezen, make-up veel betekenen voor mensen met acne. We geven hier alvast 3 make-up tips voor mensen met acne:

 • Gematigd make-up gebruik
  Hoewel de neiging groot is om de acne te verbergen achter dikke lagen make-up, is dat niet de beste aanpak. Daarmee kun je de acne verergeren. Gebruik producten die passen bij jouw huid en houd de make-up zo licht mogelijk.
 • Kleurcorrectie met make-up
  De roodheden in je gezicht kun je camoufleren door kleurcorrectie toe te passen. Rode plekjes kun je corrigeren met foundation met een groene ondertoon. Daarna breng je er een dun laagje concealer overheen aan.
 • Aandacht van oneffenheden afleiden
  Dikke lagen make-up benadrukken juist dat je iets te verbergen hebt. Leid liever de aandacht af van de oneffenheden door bijvoorbeeld de nadruk te leggen op de oogmake-up of de lipmake-up. In onze Cursus Visagie voor gevorderden leer je hiervoor allerlei geavanceerde make-up technieken! Een aanrader! 

Kortom, make-up en acne gaan prima samen als je erop een verantwoorde en slimme manier mee omgaat! Het mooie hiervan is dat de acne er zelfs door kan verminderen, omdat je met make-up lekkerder in je vel zit!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie