• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tips voor de kerst

24 december 2015
Make-up tips voor de kerst

Kerst staat voor de deur! Wat is voor jou de ultieme kerst look? We geven je hier tips voor kerst make-up, waarmee je je klanten kunt verrassen. Ze passen helemaal binnen het modebeeld van het moment. We kijken verder dan de geijkte kerst make-up looks met de bekende rode lipstick, zwarte eyeliner en highlights op de jukbeenderen. Wel zien we dat trendkleuren uit de jaren ’90 ineens terugkomen, zoals de rouge noir!

Highlighten, strobing en shaping

Het belangrijkste uitgangspunt voor een geslaagde kerst make-up look is een mooi verzorgde gezichtshuid. Je begint daarom altijd met een reinigings- en verzorgingsritueel. Vervolgens zijn highlighten, strobing en shaping de ideale technieken om de ideale verhoudingen te creëren in het gezicht en om de huid een perfecte uitstraling te geven. Tijdens het highlighten richt je je aandacht op de neusbrug, de cupidoboog van de lippen, de waterlijn in de ogen en het bewegende deel van het ooglid. Kies voor een subtiele highlighter, waarvan de kleur dicht bij de natuurlijke huidtint ligt. Breng vervolgens een blush aan op de jukbeenderen die bij de huidtint past.

Feestelijke metallic kleuren

Metallic kleuren zijn de ideale kleuren voor een feestelijke oogmake-up. Hoewel het opvallende trendy kleuren zijn, blijven ze door hun glanzende uitstraling stijlvol. Mooie metallic kleuren voor kerst oogmake-up zijn blauw-, groen- en paarstinten. Om de oogleden wat langer te laten lijken kun je in het midden ter hoogte van de pupil een verticale highlight aanbrengen over de oogschaduw. Wanneer je de nadruk legt op de ogen is het aan te raden om de lippen wat subtieler op te maken met nude tinten of een lichtroze lipgloss. Wil je alles weten over make-up, dan ben je van harte welkom bij onze praktische Opleiding Visagiste!

Lipmake-up met glitters!

We zien de laatste tijd steeds vaker dat de nadruk van de make-up look op lippen ligt in plaats van op de ogen. Wanneer we normaal gesproken met glittermake-up werken, dan is dit om de ogen extra glans te geven of we brengen glitter highlight aan op de jukbeenderen. Waarom zou je geen glitters op de lippen gebruiken? Je kunt hiervoor een mooie glitter lipstick gebruiken. Wat je ook kunt doen is de lippen inkleuren met een lipliner in de gewenste kleur, vervolgens breng je er een plakkerige lipgloss over aan en daarna breng je met een kwastje losse glitters aan op de lippen. Wil je er extra feestelijke lippen van maken, dan kun je ook nog met wimperlijm twee steentjes op de lippen plakken. Inspiratie nodig? Bekijk dan hier voorbeelden van glitterlippen.

Trendkleuren kerst make-up 2015

Dé trendkleur voor de kerstmake-up van 2015 is rouge noir. Deze kleur is twintig jaar geleden geïntroduceerd door Chanel als nagellak. Het is een mooie donkere zwartrode kleur. Chanel brengt deze kleur dit jaar terug in hun kerst make-up collectie Rouge Noir Absolument in combinatie met goud en lichtroze kleuren om contrast te brengen. Ook aubergine zien we dit jaar veel terug in de kerst make-up collecties. De Dior kerstcollectie State of Gold past binnen dit straatje met een warm kleurenpalet. Ook in de Lancôme My French Noël make-up collectie zien we onder meer de auberginekleur terug. Pas wel op met het aanbrengen van te veel aubergine- en paarstinten bij mensen met een hele licht huid en bij de oudere huid, omdat deze kleuren het gezicht een vermoeide uitstraling kunnen geven. Wil je op de hoogte blijven van het laatste make-up nieuws? Volg dan hier ons Visagie Blog!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie