• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor kerst make-up anno 2023

11 december 2023
Tips voor kerst make-up anno 2023

De feestdagen naderen snel! Wat is voor jou de ultieme kerst look? We geven je hier tips voor kerst make-up, met als een van de hoogtepunten de momenteel zo populaire hyper glow make-up look. Ben je daar al mee bekend? We vertellen je er hier graag meer over. Ontdek daarnaast nog meer handige insider tips om te stralen met de feestdagen. Of wil je misschien van je passie voor make-up en beauty je missie maken? Ook dan ben je hier bij Wellness Academie op de juiste plek voor hands-on make-up opleidingen. Lees hier gauw meer!

Ultieme tip voor kerst make-up: hyper glow make-up

De hyper glow make-up look is dit jaar een geliefde trend voor de kerst. Bij deze stijl draait alles om een frisse, spiegelachtige en reflecterende uitstraling, die de huid als het ware transparant en stralend maakt. Dit resulteert in een prachtige, natuurlijke contour, in tegenstelling tot de geijkte manier van contouren met bronzer. Voor de perfecte hyper glow look, breng je een subtiele make-up aan. Daarbij is het essentieel om highlighter aan te brengen op de prominente punten van het gezicht, zoals:

 • De piek van de wenkbrauw
 • Op de jukbeenderen
 • Het midden van de neus
 • De boog van de lip

Gebruik hiervoor bij voorkeur een liquid highlighter. Je kunt deze look eventueel verfijnen met een liquid blush. Een belangrijke tip voor mensen die van nature een glanzende tot vette huid hebben, is om deze glow in balans te brengen met behulp van een klein beetje poeder met een zeer lichte textuur, voornamelijk op de T-zone. Met deze look straal je een en al feestelijkheid uit, maar wel op een verfijnde manier.

Combineer de hyper glow look met glossy en nude accenten
Glanzende en nude accenten voegen een extra dimensie toe aan de hyper glow make-up look, waardoor het een veelzijdige en trendy keuze is voor de kerst. Combineer het bijvoorbeeld met glossy lippen in zachte, natuurlijke tinten. Hiermee creëer je een verleidelijk effect, dat perfect samengaat met de stralende huid.

Je kunt ook kiezen voor een nude lipmake-up, waardoor er nog meer nadruk wordt gelegd op de subtiele glans van de gelaatshuid. Dit zorgt voor een elegante en tijdloze uitstraling, die je look een algehele frisheid geeft.

Daarentegen kun je ook kiezen voor een glossy finish op de oogleden. Deze kerstmake-up legt de nadruk op je natuurlijke, stralende schoonheid met een vleugje glamour. Deze look is ook ideaal te combineren met een wimperlift. Daar leren we je graag alles over in onze cursus wimperlifting.

Wimpers mogen langer, volumineuzer en dramatischer!

Ben je op zoek naar een kerst make-up met een verbluffende look en een vleugje drama? Ga dan mee in de trend van langere, volumineuzere en dramatischere wimpers. Maak van je wimpers het middelpunt door ofwel veel lagen mascara aan te brengen of breng nepwimpers aan. Dit is eveneens goed te combineren met de hyper glow make-up. Om een onweerstaanbare ooglook te krijgen met de nadruk op de wimpers, is het een aanrader om one-by-one wimperextensions te plaatsen of beter nog 3D wimperextensions. Wil je hier alles over leren, schrijf je dan in voor onze cursus wimperextensions, om daarna ook de cursus 3D wimperextensions/ Russian volume te volgen! Deze gespecialiseerde trainingen helpen je om je vaardigheden te verfijnen en prachtige wimperverlengingen te creëren, die onder meer perfect passen bij de feestdagen.

Blijvende trends voor kerst make-up: metallic kleuren

Ga je graag op de klassieke tour op het gebied van kerstmake-up? Dan zijn en blijven feestelijke metallic kleuren ook een prima keuze. Hoewel het opvallende trendy kleuren zijn, blijven ze door hun glanzende uitstraling stijlvol. Tips voor mooie metallic kleuren voor kerst oogmake-up zijn blauw-, groen- en paarstinten. Om de oogleden wat langer te laten lijken, kun je in het midden ter hoogte van de pupil een verticale highlight aanbrengen over de oogschaduw.

Een van de nieuwe trends dit jaar is om voor een iets subtielere look te kiezen, door metallic oogschaduw enkel in de binnenooghoeken aan te brengen. Of wat dacht je van een metallic frosty ooglook? Wil je een ware expert worden in make-up, alles leren over de trends door de jaren heen en zowel beginners als gevorderden technieken in de vingers krijgen? Mis dan niet onze opleiding make-up expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie