Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: tips voor witte make-up

15 februari 2019 | Visagie
Make-up tutorial: tips voor witte make-up

Als er een kleur is waar je niet zo snel aan zult denken als het gaat om make-up, dan is het wel wit. Veel verder dan eventueel een wit oogpotloodje voor het verfrissen van de waterlijn onder de ogen, gaat de make-up voorraad van de meeste dames niet. Toch kan witte make-up goed van pas komen. Bovendien zien we ook dat veel bekende cosmeticamerken de laatste tijd steeds meer witte make-up producten lanceren. Lees hier onze tips voor het dragen van witte make-up.

Gewaagde witte make-up

Witte make-up blijft natuurlijk een beetje gewaagd, omdat je het weinig ziet in het straatbeeld. Deze make-up kleur zien we echter heel vaak terug als het gaat om Halloween make-up of bij facepainting voor feesten, evenementen of in het theater. De witte kleur kan voor een groot contrast zorgen en daardoor een vervreemdend effect teweegbrengen. Is dat wat je wilt bereiken? Dan mag witte make-up zeker niet missen in jouw make-up voorraad. Wil je echt op de experimentele tour gaan, dan raden we je aan om een Cursus Special Effects FX Make-up te volgen of een Cursus Facepainting. Maar witte make-up kan ook van pas komen bij het creëren van subtielere looks, zoals onderstaande tips voor het dragen van witte make-up laten zien.

Witte oogmake-up voor groter lijkende ogen

Witte oogschaduw aanschaffen? Dat kan een goed idee zijn als je je ogen wat groter wilt laten lijken. Breng witte oogschaduw over je hele ooglid aan. Zet de make-up goed aan op de binnenkant van het ooglid en in de binnenooghoek. Je kunt de make-up in de binnenooghoek iets naar onder door laten lopen. Zorg ervoor dat de witte oogschaduw goed samenvalt met de wimperlijn. Vervolgens breng je aan de buitenkant van het ooglid en op de arcadeboog een iets donkerdere kleur oogschaduw aan voor het creëren van diepte. Laat de make-up mooi aan de buitenkant uitlopen. Daarna blend je de donkere kleur met de witte kleur oogschaduw, zodat er een zachte overgang tussen de twee kleuren ontstaat. Zorg ervoor dat de witte oogschaduw blijft overheersen voor het gewenste effect van groter lijkende ogen.

Gebruik witte make-up om licht te reflecteren

Professionele visagisten gebruiken vaak witte make-up niet vanwege de kleur, maar om het licht beter te laten reflecteren op het gelaat, waardoor je een stralende uitstraling krijgt. Een voorwerp dat als wit wordt waargenomen kaatst het hele spectrum aan licht terug, het is daarom de meest heldere toon en laat dingen groter en convexer lijken. Imperfecties en oneffenheden in het gelaat zullen door dat stralende effect minder opvallen. Je kunt bijvoorbeeld witte make-up aanbrengen op die delen van het gezicht waar normaal gesproken het licht op valt. Denk aan het midden van het ooglid, op het wenkbrauwbot, het voorhoofd, het puntje van de neus, hoog op de jukbeenderen en op de kin. Leer meer over make-up aanbrengen als een professional in onze Cursus Visagie (Basis).

Stijlvolle frosty witte make-up look

Je kunt wit ook als uitgangspunt nemen voor je complete make-up look. Hoewel het niet alledaags is, kun je er toch een subtiele en stijlvolle look van maken. Denk bijvoorbeeld aan een frosty winter make-up look. Je gaat dan als volgt te werk:

 • Zorg op de eerste plaats voor een mooie egale huid door een foundation aan te brengen die perfect is afgestemd op jouw huidtint.
 • Vervolgens kies je een witte en matte oogschaduw, die je over je hele ooglid aanbrengt. Je kunt er zelfs voor kiezen om de oogschaduw tot in je wenkbrauwen door te laten lopen.
 • Laat de oogschaduw ook via de binnenooghoek iets naar beneden doorlopen.
 • Gebruik dezelfde matte kleur wit als lipmake-up. Breng de lipmake-up dun aan. Je natuurlijke lipkleur mag een beetje door de lipmake-up heen schijnen.
 • Tot slot gebruik je witte make-up als highlighter op je jukbeenderen, neus, kin en voorhoofd, om één geheel te maken van je frosty winter look.
 • Vergeet niet om je look te vervolmaken met witte nagellak.

Frosty winter look met witte make-up

 

Wat dacht je van een Opleiding Make-up artist?

Vind je het heerlijk om met make-up en beauty looks te experimenteren? Dan is onze Opleiding Make-up Artist echt iets voor jou! Je kunt deze opleiding volgen op onze campussen in Hasselt en Amsterdam. Na afloop krijg je het diploma make-up artist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie