Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

8 tips voor het lakken van nagels

9 mei 2016
8 tips voor het lakken van nagels

Netjes je nagels lakken kan in het begin erg lastig zijn. Je knoeit langs je nagels, je brengt de nagellak te stroperig aan, er komen luchtbelletjes onder je nagellak te zitten; iedereen die weleens haar nagels lakt kent deze frustraties wel. Met deze tips wordt nagellakken gemakkelijk en heb je altijd prachtig gelakte nagels!

1. Azijnbadje

Mooi gelakte nagels beginnen met een goede voorbereiding. Je ‘schildersdoek’ oftewel je nagels moeten vrij zijn van nagellakresten, vuil en vet. Nadat je de oude restjes nagellak hebt verwijderd met een remover is het een goede tip om je vingertoppen even in een azijnbadje onder te dompelen. Hiermee verwijder je de laatste restjes nagellak én de achtergebleven restjes remover. De nieuwe nagellak zal zo beter hechten.

2. Sodabadje

Heb je hele donkere nagellak of rode nagellak op gehad, dan is deze kleur vaak moeilijk te verwijderen. Er blijft meestal wat van de kleur achter op je nagels. Wat nu? De oplossing is een warm sodabadje voor je vingertoppen. De laatste restjes kleur lossen hierin goed op en je hebt weer mooie schone nagels die klaar zijn voor een nieuw kleurtje.

3. Geen bubbels door te rollen!

Het is je misschien al weleens gebeurt, je bent aandachtig je nagels aan het lakken door voorzichtig meerdere stroken nagellak op je nagels aan te brengen, maar toch verschijnen er vervelende bubbels onder je nagellak. Je had het potje nagellak toch van tevoren goed geschud? Fout! Daardoor komen er juist luchtbelletjes in je nagellak. Je kunt het potje veel beter even tussen je handpalmen rollen.

4. Gebroken nagel? Maak een pleister van een theezakje!

Je zult altijd zien, dat juist voor die speciale gelegenheid waarvoor je je nagels mooi wilde lakken je nagel inscheurt. Afknippen dan maar en die mooi gelakte nageltjes vergeten? Nee, dat is nergens voor nodig! Knip een klein stukje filter uit een theezakje en gebruik dit als een nagelpleister. Dat doe je door eerst een base coat op de nagel aan te brengen en leg deze nagelpleister op de plek waar de nagel is ingescheurd. Laat de base coat met ‘pleister’ drogen en breng daarna je nagellak aan.

5. Laat nagellak kleuren spreken

Wanneer je een nagellak zomaar aanbrengt op je nagels kan de kleur soms tegenvallen. Breng in ieder geval altijd een base coat aan als ondergrond en daarna pas je nieuwe mooi gekleurde nagellak. Werk deze vervolgens af met een top coat om je nagellak extra glans te geven. Komt de kleur nog niet helemaal goed tot zijn recht? Breng dan eerst een witte nagellak aan en daarna pas de gekleurde nagellak voor een optimaal resultaat.

6. Te stroperige nagellak

Je haalt je favoriete kleur nagellak uit de kast en dan merk je tot je grote teleurstelling dat deze nagellak erg stroperig is geworden. Zorg daarom dat je altijd nagellakverdunner in huis hebt. Met 2 tot 3 druppels thinner is het probleem meestal opgelost. Verdun je nagellak niet met nagellakremover of aceton! Hier zit namelijk water in, waardoor je nagellak heel streperig kan worden. Daarbij zal je nagellak hierdoor ook nog eens sneller uitdrogen.

7. Nagellak tips voor korte nagels

Je bent niet het type dat van lange nagels houdt of je hebt misschien niet zo’n sterke nagels en daarom knip je je nagels het liefst kort. Toch wil je ook graag eens je nagels opfleuren met een kleurtje, kan dit wel? Natuurlijk! Kies alleen liever niet voor donkere kleuren nagellak, daardoor zullen je nagels nog korter lijken. Kies liever voor nude-kleuren of pastelkleurige nagellakjes. Die zullen je zeker niet misstaan!

8. Uitgeschoten met je nagellak?

Wattenschijfjes en nagellak remover pads; ze maken het vaak erger dan het al was. Je raakt per ongeluk de gelakte nagels, waardoor je nagellak vegen vertoont of er blijven pluisjes van het wattenstaafje aan je nagellak plakken. Wat is dan wel een goede oplossing? Een nail polish correcter pen! Daar kun je heel precies mee werken en gemakkelijk de geknoeide nagellak mee verwijderen zonder je gelakte nagels te verpesten!

Met deze tips kom je een heel eind en wordt nagels lakken gemakkelijker. Wil je je vaardigheden echter nog een treetje hoger tillen, volg dan onze cursus nagelstyling en verfijn vervolgens je technieken met de cursus nagelstyling voor gevorderden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie