Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Mooie wenkbrauwen met zeep!

29 maart 2018 | Visagie
Mooie wenkbrauwen met zeep!

Ken je deze truc al om met zeep fanatisch mooie en natuurlijk ogende wenkbrauwen te creëren? Ineens wordt deze truc weer herontdekt. Het is namelijk niet nieuw. Zeep wordt al jarenlang gebruikt door de make-up artists in Hollywood. Wenkbrauwen met zeep hebben heel veel voordelen ten opzichte van allerlei andere wenkbrauwbehandelingen; het is gemakkelijk, snel, voordelig en effectief. Deze truc kan je dagelijkse make-up routine een stuk gemakkelijker maken!

Geschikt voor alle soorten wenkbrauwen

Deze techniek voor mooie wenkbrauwen is geschikt voor bijna alle soorten wenkbrauwen. Het is vooral een aanrader voor dames met dunne wenkbrauwen, die hun wenkbrauwen wat meer nadruk willen geven. Ook als er stukjes zijn waar wat wenkbrauwhaartjes missen, dan kan dit een goede oplossing bieden. Heb je van nature erg lange wenkbrauwen of haartjes van verschillende lengtes, dan kun je je wenkbrauwen het beste een beetje trimmen. Weet je niet hoe je dat doet? Laat dat dan liever over aan een ervaren schoonheidsspecialiste! Heb je wel interesse in een carrière als schoonheidsspecialiste? Neem dan hier een kijkje bij onze opleiding schoonheidsspecialiste!

Wat heb je nodig voor mooie wenkbrauwen met zeep?

Voor de wenkbrauwen met zeep heb je heel weinig nodig, namelijk:

 • Glas water
 • Stuk zeep
 • Schoon mascaraborsteltje
 • Eventueel wenkbrauwgel
 • Wenkbrauwborsteltje

Hoe maak je de zeep brows?

Voor mooie wenkbrauwen met zeep dompel je allereerst het schone mascaraborsteltje in het glas water. Vervolgens wrijf je flink met het borsteltje over de zeep, zodat de zeep goed gelijkmatig over het borsteltje is verdeeld.

Je begint aan de binnenzijde van de wenkbrauw en gaat de haartjes beetje bij beetje zachtjes omhoog borstelen met het mascaraborsteltje met zeep. Bij veel mensen liggen de wenkbrauwhaartjes schuin over elkaar. Door ze omhoog te borstelen creëer je meteen meer volume. De zeep zorgt ervoor dat de haartjes de hele dag mooi op deze manier blijven zitten.

Om de wenkbrauwen nog meer nadruk te geven, kun je hierna nog een wenkbrauwgel aanbrengen. Kies een kleur die goed past bij de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Breng de gel aan op het wenkbrauwborsteltje en verwijder de overtollige gel door eerst zachtjes met het borsteltje over de bovenkant van je hand te wrijven, zo voorkom je dat wenkbrauwen klonterig worden en je te veel gel aanbrengt.

Met de gel vul je de lijntjes in aan de onderkant van de wenkbrauw. Ook hier begin je weer aan de binnenzijde van de wenkbrauw. Met korte bewegingen schuin naar boven toe, vul je waar nodig wat plekjes in. Je kunt de wenkbrauwen zo subtiel of zwaar aanzetten als je zelf wilt.

Je kunt de make-up vervolgens vervagen en zachter maken door nog een keer met het mascaraborsteltje heel zachtjes de haartjes naar boven te borstelen.

Verwijder tot slot eventueel het teveel aan zeep op de huid rondom de wenkbrauwen.

Wenkbrauwen met zeep: enkele aandachtspunten

Breng geen wenkbrauwmake-up aan op de bovenlijn van de wenkbrauwen. Doordat je de wenkbrauwhaartjes met behulp van de zeep naar boven hebt geborsteld, krijgen je wenkbrauwen een zachte uitstraling. Door aan de slag te gaan met wenkbrauwmake-up op de bovenlijn, maak je de wenkbrauwen veel harder, waardoor ze onnatuurlijker overkomen.

Het kan gebeuren dat gedurende de dag de zeep ietwat schilferig wordt. In dat geval moet je de volgende keer wat minder zeep en wat meer water gebruiken. Het kan soms even zoeken zijn naar wat de beste zeep is. We raden je aan om transparante zeepjes te gebruiken. Deze werken het beste op je wenkbrauwen.

Droogt de zeep de huid niet uit? Dat is een veelgehoorde vraag. Deze techniek met zeep wordt veel gebruikt en we horen nauwelijks klachten. Probeer het uit. Merk je dat je huid er niet goed op reageert, dan haal je het er meteen vanaf. De een heeft een gevoeligere huid dan de ander. Zijn wenkbrauwen met zeep iets voor jou?

Meer weten over beauty behandelingen?

Zie je een carrière als make-up artist wel zitten? Dan is onze opleiding make-up artist een aanrader. Of wil je misschien meer weten over het creëren van de mooiste make-up looks met de nadruk op de wenkbrauwen? Dan mag je onze opleiding brow expert niet missen. Met alleen mooie wenkbrauwen ben je er natuurlijk nog niet, want ook de wimpers willen wel wat aandacht! Daarvoor kun je bij Wellness Academie de cursus wimperextensions en de cursus 3D wimperextensions/Russian volume volgen! Zoek je misschien nog een goed alternatief voor wimperextensions? Ga dan voor een cursus wimperlifting!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie