Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Naar een ecologische beautysalon in drie stappen!

3 januari 2017 | Schoonheidszorg
Naar een ecologische beautysalon in drie stappen!

Januari is de perfecte maand om de balans op te maken. Hoe ziet de toekomst van jouw salon eruit? Hoe kun je jouw dromen en voornemens verwezenlijken? Misschien wil je jouw klantenkring uitbreiden, vernieuwende producten gebruiken of nieuwe trends volgen. Op zoek naar een manier om dat allemaal in één keer te doen? Tover jouw schoonheidspraktijk om in een ecologische beautysalon!

Stap 1: bereken je ecologische voetafdruk

Het principe van de ecologische voetafdruk gaat ervan uit dat je alles wat je in jouw dagelijks doet kunt omrekenen naar de oppervlakte van de aarde die je daarmee verbruikt. Tien minuten je haar föhnen? Een nieuwe mascara kopen? Het heeft allemaal effect op de aarde. De voetafdruk als meetinstrument werd in het begin van de jaren negentig geïntroduceerd door William Rees en Mathis Wackernagel, twee Canadese wetenschappers van de Universiteit van Brits Colombia. Je kunt hun model gebruiken om te checken hoeveel landbouw- en visgrond, grasland, bossen en fossiele brandstoffen jij dagelijks gebruikt. Hoewel er nog geen voetafdruk-berekening bestaat voor beautysalons, kun je aan de hand van hun model wel een idee krijgen van jouw eigen 'verspilling'. Zo krijg je meer inzicht in de manier waarop je hier verandering in kunt brengen. Benieuwd naar jouw voetafdruk? Check 'm bijvoorbeeld op de website van het WNF!

Stap 2: doe een paar ecologische investeringen

Na het doen van de test, heb je meer inzicht in de manier waarop je jouw 'groene' leven kunt verbeteren. Misschien is het ook een goed idee om te investeren in de isolering en de verlichting van je salon. Of om te kijken hoe je wegwerpartikelen zoveel mogelijk kunt vermijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezellige mokken in plaats van plastic bekertjes bij het koffiezetapparaat. En natuurlijk is het zaak om bij al je producten na te gaan in hoeverre ze ecologisch verantwoord zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op keurmerken te letten als het leaping bunny certificaat. Benieuwd hoe dit zit voor jouw favoriete make-up merken? Lees ook onze blog 'Deze make-up merken testen écht niet op dieren'.

Stap 3: Laat van je horen!

Je doet met een ecologische beautysalon niet alleen de rest van de wereld een plezier, maar ook je klantenbestand! Zorg er voor dat ecologisch bewuste mensen weten dat ze bij jou terecht kunnen voor een behandeling met een lage voetafdruk en zet jouw voornemen voor een ecologisch 2017 in om je diensten te promoten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door via social media en je website jouw (potentiële) klanten mee te nemen op jouw ecologische zoektocht en uit te leggen hoe en waarom jouw salon een groene salon is (of wordt!).

Bij de wellness academie kun je je niet alleen laten opleiden tot beauty expert of vakspecialist. Wij helpen je ook graag bij het uitbreiden van al je vaardigheden op het gebied van bedrijfsbeheer en marketing. Volg dit jaar onze cursus maak je salon succesvol of de  thuisstudie copywriter en geef je eigen beauty salon een (groene) boost!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie