Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nail art voor oudere dames

15 februari 2016
Nail art voor oudere dames

Het toepassen van nail art betekent dat je als nagelstyliste vaak je creativiteit op de vrije loop kunt laten gaan. Uiteraard dien je wel altijd goed te overleggen met je klant. Maar creativiteit kent oneindig veel vormen en iedereen heeft een andere smaak. Ook leeftijd kan hierbij een rol spelen. Wie dacht dat nail art alleen voor jongeren is, heeft het mis. Er zijn veel mooie nail art concepten voor oudere dames.

Nail art is voor alle leeftijden

Steeds meer dames van jong tot oud weten hun weg te vinden naar de nail art salons bij hen in de buurt. Het is wel belangrijk om in te zien dat bij jongedames tot onder de achttien jaar bijna alles wel gepast is, waaronder hele uitbundige of kleurrijke nail art. Tieners volgen graag hun idolen en vragen om nail art die ze gezien hebben bij artiesten als Lady Gaga of Rihanna. Oudere, volwassen dames zijn vaak op zoek naar een verfijnder ontwerp en laten de kleurige bloemetjes en andere tekeningetjes liever voor wat ze zijn.

Ouderen besteden meer aan persoonlijke verzorging

Volgens de Nederlandse Cosmetica Vereniging geven ouderen gemiddeld meer uit aan persoonlijke verzorging en ze schaffen relatief meer gerenommeerde cosmeticamerken aan. Dit is een interessante wetenswaardigheid voor mensen die binnen de beautybranche werkzaam zijn. Steeds meer beauty professionals focussen zich ondertussen al op deze oudere doelgroep. Dit kan ook een belangrijke eyeopener zijn voor nagelstylistes. Wie weet slaag je erin om meer inkomsten te verwerven door je in plaats van alleen op de jonge dames ook eens op oudere dames te richten. Lijkt het je leuk om professionele nagelstyliste te worden? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Nagelstyling (basis).

Elegante nail art concepten

De beste manier om oudere dames naar je nagelsalon te trekken is door elegante nail art concepten te promoten, die toch origineel zijn. Werk minder met tekeningetjes, maar ga aan de slag met allerlei tinten die mooi staan bij je oudere doelgroep. Stap ook af van de standaard rode nagels of de standaard French manicure. Een omgekeerde French manicure is misschien wel een leuk idee? Het is ook eens leuk om wat minimale motiefjes te gebruiken door een nail art concept met striping tape te bedenken. Wat ook elegant staat bij oudere dames is een nail art concept dat we binnen de professionele nagelstyling praktijk ‘ombre’ (schaduw) noemen. Dit betekent dat je gaat werken met in elkaar overlopende tinten. Wil je ook alle gevorderden technieken nagelstyling leren? Volg dan na je basiscursus ook onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden.

Aan de slag met ombre nail art

Verwijder alle resten nagellak van de nagels en verzorg de nagelriemen met nagelriemolie. Duw de nagelriemen terug met een bokkenpootje. Breng vervolgens één laagje witte nagellak aan en laat dit goed drogen. Je hebt vervolgens een klein sponsje nodig waarvan de zijkant ongeveer even groot is als de nagel. Breng een flinke streep nagellak aan op de zijkant van het sponsje in een van de gekozen kleuren, daarboven breng je een tweede kleur nagellak op het sponsje aan en daarboven de derde kleur. Nu ga je de nagels met het sponsje voorzichtig deppend van links naar rechts bestempelen. Je zult flink naast de nagels knoeien, maar dat haal je daarna weg met een wattenstaafje met nagellakremover. Breng tot slot een transparante topcoat over de nagels aan.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie