Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nail tutorial: bloemendesign met one stroke techniek

Nail tutorial: bloemendesign met one stroke techniek

Tijd voor een echte lente nail art tutorial! Wat past er beter bij de lente dan een bloemendesign? Een van de beste technieken omdat te doen is de one stroke techniek, die een schilderachtig effect geeft. Wanneer je deze nagelstyling techniek eenmaal goed in de vingers hebt kun je prachtige bloemen met mooie kleurovergangen op nagels schilderen als een echte kunstschilder. We leren je in deze nail tutorial hier hoe je een bloemendesign met de one stroke techniek op nagels kunt toveren.

1. Wat heb je nodig?

De one stroke techniek voer je uit met een plat nagelpenseel dat recht is afgesneden. Het platte penseel kan de verf beter opnemen en hiermee kun je gemakkelijk met twee kleuren tegelijk werken. Dit is nodig voor het maken van de bloemblaadjes. Zorg er altijd voor dat je penseel vooraf goed schoon is. Maak je penseel niet met aceton schoon, maar gewoon met lauwwarm water. Dat is veel beter. Verder heb je acrylverf nodig in verschillende kleuren; nagellak is niet geschikt voor het uitvoeren van de one stroke techniek.

2. Kies de beste kleuren

De kleurencombinaties zijn zeer bepalend voor het resultaat. Wanneer je begint met de one stroke techniek is het aan te raden om je te beperken tot twee kleuren. Later kun je altijd nog gaan experimenteren met meerdere kleuren. Kies voor twee kleuren die goed bij elkaar passen en een mooi effect geven als ze gemengd worden. Het is een goede tip om in eerste instantie te kiezen voor wit, zwart of grijs als basis in combinatie met een andere kleur, omdat deze kleuren mooi te mengen zijn met alle kleuren. Voor vrolijke lentebloesem of kleurige bloemen is het een aanrader om voor warme kleuren te kiezen.

3. Voorbereiden van de nagels

Reinig en verzorg de nagels zoals je dat voor elke nail art behandeling doet. Wil je weten hoe je je nagels op professionele wijze verzorgt en voorbereidt, volg dan onze Cursus Nagelstyling (basis). Voordat je met de one stroke techniek gaat beginnen, breng je eerst een base coat aan op je nagels, bijvoorbeeld transparant of wit om de bloemen straks goed tot hun recht te laten komen.

4. De one stroke techniek

Breng een klein beetje van de twee kleuren acrylverf aan op de rug van je hand en laad de twee kleuren op je penseel. Dit doe je door met het ene puntje van je recht afgesneden penseel de ene kleur op te laden en vervolgens met het andere puntje de andere kleur op te laden. Nu ga je de blaadjes op de nagels tekenen met een korte op- en neergaande beweging. Het is de bedoeling dat je één vloeiende beweging maakt. Dit zorgt voor de mooiste overgangen in kleur. Het vergt wat oefening voordat het mooi lukt. Je kunt ook eerst oefenen op papier, voordat je aan de slag gaat op de nagels. Gaat het mis op de nagels, dan kun je de verf gemakkelijk verwijderen met een watje en water, de base coat blijft dan gewoon mooi zitten.

5. De afwerking

Je kunt als volgt witte of zwarte puntjes zetten om het midden van de bloemetjes af te werken. Voor meer diepte in het ontwerp kun je ook de bloemblaadjes omlijnen met witte of zwarte verf. Om de lijntjes niet te zeer te overdrijven kun je de verf iets verdunnen met water. Tot slot breng je een transparante top coat aan om ervoor te zorgen dat het kunstwerkje zo lang mogelijk mooi blijft zitten op de nagels! Oefening baart kunst! Voor je het weet tover je levensechte bloemen tevoorschijn! Je kunt hier eindeloos mee variëren. Daarnaast zijn er ook veel andere designs mogelijk met de one stroke techniek; experimenteer er maar eens mee! Of volg onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden waarin je nog veel meer interessante nail art technieken leert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie