Nieuw: Cursus social media voor de beauty branche

22 februari 2019 | Algemeen Alle blogposts

Heeft jouw salon al een Facebookpagina? Post je weleens mooie foto’s van je werk op Instagram of Pinterest? Laat je weleens een leuk nieuwtje rondgaan over je zaak op Twitter? De meeste salonhouders zullen wel met ‘ja’ antwoorden op deze vragen. Maar sta je er ook bij stil of dit wel echt bijdraagt aan de groei van je salon? Voor je het weet, steek je veel tijd en energie in social media, zonder dat het je voldoende oplevert. We leren je graag om effectiever gebruik te maken van social media voor je salon in onze nieuwe Cursus Social Media voor de beauty branche!

Kan social media echt iets betekenen voor mijn salon?

Die vraag kunnen we vol overtuiging met ‘Ja!’ beantwoorden, maar er bestaan wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Het is geen overbodige luxe om voor het gebruik van social media voor je salon een goed doordachte social media strategie op te zetten als onderdeel van je algehele marketingstrategie. Daarvoor is het noodzakelijk dat je beschikt over voldoende kennis van de verschillende social media kanalen, zoals:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn

Ingewikkeld? Nee, dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! In onze cursus social media wordt alles in begrijpelijke termen en met veel praktijkvoorbeelden uitgelegd. Bovendien is alle informatie geheel toegespitst op jouw branche, waardoor alles direct heel concreet wordt!

Stem jouw social media af op je doelgroep!

Social media kan erg tijdrovend worden als je niet weet waar je moet beginnen. ‘Moet ik alle social media kanalen inzetten?’ Dat is meestal niet nodig. Je zet alleen die kanalen in, waarvan jij weet dat jouw doelgroep ze intensief gebruikt. Je leert in onze cursus social media onder meer om duidelijk je doelgroep te bepalen en te ontdekken welke social media kanalen daarvoor echt relevant zijn. Daarbij leer je ook hoe je dezelfde berichten op meerdere kanalen kunt delen. Het is hierbij bijvoorbeeld belangrijk om aandacht te hebben voor de manier waarop er via elk kanaal wordt gecommuniceerd. De werking en het doeltreffend inzetten van de diverse social media zal in onze social media training voor de beauty branche uitgebreid aan bod komen.

De valkuilen van social media

Social media kan veel betekenen voor jouw salon, maar er bestaan ook valkuilen waar we je voor willen behoeden. Een van die valkuilen is dat je social media ziet als een reclameblaadje. Daar is het niet voor bedoeld. Het is bedoeld om het gesprek aan te gaan met je (potentiële) klanten. Post daarom niet alleen berichten met aanbiedingen, maar focus je op berichten die klanten aansporen om de dialoog met jou aan te gaan. Deel een blog over waar je op moet letten bij de dagelijkse verzorging van de huid met acne of geef tips om pigmentvlekjes te camoufleren. Wissel dit af met grappige posts, een vlog waarin je een behandeling laat zien of nieuwsberichten uit de branche. Andere valkuilen zijn: te weinig, te onregelmatig of juist te veel in een keer willen posten. In onze social media training vertellen we je hier nog veel meer over. 

Praktijkgericht en gericht op jouw branche!

Je kunt in deze social media cursus rekenen op een mooie afwisseling tussen theoretische kennis, praktijkvoorbeelden, praktische oefeningen en reflectie. Binnen twee intense lesdagen ontwikkel je een goed inzicht in de mogelijkheden van social media voor jouw salon en leer je meteen hoe je dit in de praktijk kunt verwezenlijken. Je gaat onder meer aan de slag met het uitwerken van een social media strategie voor jouw zaak. Je krijgt meteen bruikbare feedback van je docent. Daarnaast zal er ook ruimte zijn om met je medecursisten (collega’s binnen de branche) ideeën en ervaringen uit te wisselen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat social media voor de beauty branche.

Miste je als beauty professional nog een praktijk- en branchegerichte training social media? Dan is deze Cursus Social Media voor de beauty branche voor jou een uitgelezen kans! Leer hoe je jouw zaak efficiënt kunt laten groeien met social media!