Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw bij Wellness Academie: Cursus spraytanning

29 mei 2019
Nieuw bij Wellness Academie: Cursus spraytanning

De zomer staat voor de deur! Je zomergarderobe hangt klaar, maar … Je bent een beetje huiverig om je zomerjurkjes aan te doen, want ze zouden zo veel beter staan als je een mooie zongebruinde huid had! Je hebt geen tijd om uren te zonnebaden. Dan maar onder de zonnebank? Maar wat dacht je van de schadelijke invloed van de uv-stralen van de zon en de zonnebank? Spraytanning biedt een veilig alternatief voor een schitterende zomers bruine huid. In onze nieuwe cursus spraytanning leren we je er graag alles over!

Waarom een cursus spraytanning?

 • Geen schade aan de huid; het verzorgt de huid!
 • Veel vraag naar zomers kleurtje in beauty salons
 • Laat de huid van je klanten er prachtig uitzien
 • Voordelige en snelle behandeling
 • Klanten moeten regelmatig terugkomen
 • Een investering die tot meer inkomsten leidt!

Zomerse huid zonder huidschade!

We kunnen niet meer om de feiten heen; overmatig zonnen (ook onder de zonnebank) kan de huid ernstig beschadigen en zelfs tot huidkanker leiden. Huidkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten. In Nederland waren er in 2018 maar liefst 21.200 nieuwe gevallen van huidkanker. Ook in België liegen de statistieken er niet om. Volgens Stichting Kankerregistratie is tussen 2004 en 2016 het aantal gevallen van huidkanker met 342% toegenomen! Het is daarom belangrijk om ook binnen jouw schoonheidssalon te blijven werken aan het vergroten van de bewustwording over de relatie tussen zonnebaden en huidkanker. Na het volgen van onze cursus spraytanning kun je je klanten een veilige behandeling aanbieden om toch een heerlijk zomers kleurtje te krijgen.

Nog meer voordelen van spraytanning!

Behalve dat spraytan veilig en effectief is, biedt deze behandeling nog veel meer voordelen. Zo is het een stuk voordeliger dan een reeks zonnebanksessies. Met één spraytan sessie behaal je een vergelijkbaar resultaat als met circa acht zonnebanksessies. Daarnaast kun je met spray tanning voor ieder huidtype een geschikte spraytan lotion kiezen voor een natuurlijke teint. Het is dus voor iedereen geschikt. Een ander voordeel is dat spraytanning je huid geen oranje gloed geeft, zoals je vaak ziet na een zonnebanksessie. De spraytan lotions waar je in onze cursus spraytanning mee leert werken, zijn voorzien van hoogwaardige ingrediënten die de huid hydrateren en verzorgen. Bekijk hier ook onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Hoe werkt spray tanning?

Voor een mooi en zo langdurig mogelijk resultaat is het belangrijk dat je je lichaam 24 uur voor de behandeling onthaart en scrubt. Daarnaast mag je voor de behandeling geen make-up, crème of bodylotion dragen en je mag geen deodorant, parfum of sterk geparfumeerde zepen gebruiken. Tijdens de behandeling neem je ontkleed plaats in een aparte ruimte met alleen een haarkapje op je hoofd en wordt de spraytan aangebracht met een spray-apparaat. Het doet denken aan een spuitapparaat van schilders. Je huid wordt beneveld met de tanning lotion om je een mooi bruin kleurtje te geven. Het hele lichaam wordt op deze manier behandeld, inclusief het gelaat. Dit neemt ongeveer 10 minuutjes in beslag. Daarna moet je enkele minuten wachten, voordat je losse donkere kleding aan mag doen. 

Na afloop van de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om water en transpireren te vermijden. De spraytan heeft circa 10 uur nodig om goed in te werken. Daarna mag je onder de douche. Let op dat je na het douchen de huid niet droog wrijft, maar droog dept. Vermijd ook overmatige inspanning om transpireren te voorkomen. Ook zwemmen en in de sauna gaan is in de 10 uur na de behandeling afgeraden. Het is belangrijk om de huid na de spraytan behandeling goed te blijven hydrateren, zodat het bruine kleurtje zo lang mogelijk mooi blijft. Doorgaans heb je tussen de vijf en tien dagen plezier van spray tanning. De kleur vervaagt doordat de huid zich voortdurend vernieuwt. Voor een blijvend resultaat zijn ongeveer twee spraytan sessies per maand nodig.

Let op: een bruin gekleurde huid door spraytanning biedt geen zonbescherming! Blijf altijd een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor gebruiken!

Voordelen van spray tanning in je salon

Deze bijscholing biedt je als schoonheidsspecialiste veel voordelen. Je kunt je klanten er nog mooier uit laten zien. Hoe vaak klagen klanten er niet over dat hun huid zo witjes ziet? Spray tanning is een ideale behandeling om je klanten voor te bereiden op de zomer. Of wat dacht je van spray tanning als voorbereiding op een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft? Spray tanning is bovendien zeer betaalbaar en neemt weinig tijd in beslag. Daardoor is het een zeer toegankelijke behandeling, die veel klanten graag eens willen uitproberen. Grote kans dat ze dankzij het mooie resultaat vaker terugkomen voor een spraytan sessie. Kortom, een cursus spraytanning vergt een kleine investering, die vlot tot nog meer tevreden klanten en meer inkomsten leidt! Waar wacht je nog op?

Schrijf je in voor de cursus spraytanning!

Schrijf je hier in voor onze nieuwe Cursus Spraytanning. Je krijgt les van een schoonheidsspecialiste die zich gespecialiseerd heeft in spray tanning en haar kennis en kunde met veel enthousiasme met je deelt! Tot gauw!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie