Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: Cursus Huidverbeterende Massage

24 mei 2019
Nieuw: Cursus Huidverbeterende Massage

Hoe kun je de conditie van de gelaatshuid verbeteren? Veel schoonheidsspecialisten investeren in dure apparaten en producten om hun klanten huidverbeterende behandelingen te geven. Maar wist je dat dat niet altijd nodig is? Je kunt ook gewoonweg investeren in jezelf door onze nieuwe cursus huidverbeterende massage te volgen! Wanneer je de technieken voor bindweefselmassage, manuele lymfedrainage en pincementmassages in de vingers hebt, kun je hiermee de huid van het gelaat, de hals en het decolleté zichtbaar en voelbaar verbeteren.

Voor wie is de cursus huidverbeterende massage geschikt?

Onze cursus huidverbeterende massage is geschikt voor beauty professionals die anderen willen helpen om hun huid in optimale conditie te houden en huidproblemen te verminderen. Wil je je graag profileren als een expert in huidverbetering? Dan mag deze massage niet in je dienstenpakket missen. Bied je al andere huidverbeterende behandelingen aan, maar zoek je een toegankelijkere behandeling, die vrijwel voor iedereen en elk huidtype geschikt is? Ook dan is deze cursus een aanrader. Andere cursussen die je mogelijk interesseren zijn: de Cursus Gelaatsverzorging en de Cursus Acne Specialisatie.

Voordelen van huidverbeterende massages

De huidverbeterende massage die je in deze cursus leert bestaat uit bindweefselmassage, manuele lymfedrainage en pincementmassage:

Voordelen van bindweefselmassage

Dit is een stevige diep inwerkende massage met o.a. knedingen, die in de middelste huidlaag de bindweefselcellen (fibroblasten) stimuleert. Ze worden aan het werk gezet, om de aanmaak van collageen en elastine te optimaliseren, omdat deze de huid stevig en soepel maken. Om de huid gezond en soepel te houden, heeft het voldoende zuurstof en voedingsstoffen nodig. Daarvoor dient de doorbloeding optimaal te zijn. De stevige bindweefselmassage verbetert de doorbloeding van de huid. De huid wordt van binnenuit gevoed en afvalstoffen worden beter weggeleid. Opgehoopte afvalstoffen kunnen tot vroegtijdige rimpels leiden. Ook eventuele verklevingen worden opgeheven. Door de betere doorbloeding worden littekens ook minder goed zichtbaar en het weefsel versoepelt.

Voordelen van manuele lymfedrainage

De milde technieken van de manuele lymfedrainage zijn een genot na de stevigere bindweefselmassage technieken. Dit onderdeel van de behandeling is erop gericht om het lymfestelsel te stimuleren met als doel om overtollig vocht en afvalstoffen doeltreffend weg te leiden. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Daarnaast heeft het ook een zeer ontspannende werking en versterk je hiermee het immuunsysteem. Manuele lymfedrainage wordt ook veel toegepast als voor- en nabehandeling bij cosmetische ingrepen.

Voordelen van pincementmassage

Deze massagevorm is ontwikkeld door de Franse arts Dr. Jacquet. Dit is eveneens een vorm van bindweefselmassage, maar waarbij specifieke korte, prikkelende knijpingen worden uitgevoerd in verschillende sterktes. De bloedcirculatie verbetert en het heeft een directe invloed op het zenuwstelsel in de huid, dat voor een normalisering van de weefselspanning zorgt. De huid wordt hierdoor op natuurlijke wijze in balans gebracht, waardoor de huidstructuur en alle huidfuncties verbeteren. 

Toepassingen huidverbeterende massage

Huidverbeterende massages kun je voor vele doeleinden inzetten. Op de eerste plaats is het een behandeling, waarmee je de gezonde huid in goede conditie kunt houden. Daarnaast is de huidverbeterende massage zeer geschikt voor het verminderen van de volgende huidproblemen:

 • Acnelittekens
 • Littekens
 • Verslapte huid
 • Rokershuid
 • Fijne lijntjes
 • Rimpeltjes
 • Couperose

Na de behandeling is de huidverbetering direct zichtbaar, maar voor de beste resultaten op lange termijn is een behandeling in kuurvorm aangeraden.

Wat kun je van de behandeling verwachten?

Direct na de behandeling zal de huid warm aanvoelen en iets rood kleuren, als gevolg van de verbeterde bloedcirculatie. De huid kan ook een dagje wat beurs aanvoelen, maar dat trekt vanzelf weg. Door de massage zal de huid ontspannen en soepel aanvoelen, doordat spanningen en verklevingen zijn los gemasseerd. Na verloop van tijd wordt de huid tegelijkertijd ook steviger door de toegenomen aanmaak van collageen en elastine. Doordat de huid beter in balans is, krijgt de huid een natuurlijke en gezonde glow!

Schrijf je in voor de Cursus Huidverbeterende massage!

Wil je hier graag meer over weten? Wacht dan niet langer en schrijf je op tijd in voor onze nieuwe Cursus Huidverbeterende massage.  Je krijgt les in kleine groepjes en je gaat meteen zelf alle technieken oefenen. Je wordt begeleid door een topdocente die je letterlijk en figuurlijk de fijne kneepjes van deze unieke behandeling aanleert! Na afloop ontvang je een certificaat en kun je het geleerde direct als een pro in de praktijk brengen. LET OP: voor het volgen van deze cursus heb je voorkennis nodig van schoonheidszorg, bijvoorbeeld door eerst onze Opleiding Uiterlijke Verzorging te volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie