Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: Cursus start je eigen salon

22 januari 2020
Nieuw: Cursus start je eigen salon

Lijkt het je helemaal geweldig om je eigen beauty salon te starten? Maak er dan werk van! Maar waar moet je beginnen als je een eigen zaak wilt oprichten? Begin met het opzetten van een portfolio. Dat hoef je bovendien niet alleen te doen. Wij staan voor je klaar met een gloednieuwe ‘cursus start je eigen salon’. in deze cursus leer je om stap voor stap een portfolio op te bouwen in de vorm van een ondernemingsplan. Hiermee kun jij na afloop bewijzen dat je helemaal klaar bent om een eigen salon te runnen! We vertellen je hier alvast wat je van deze nieuwe cursus kunt verwachten.

Voor wie is deze cursus start je eigen salon bedoeld?

De beroepen binnen de beauty en wellness branche lenen zich uitstekend om als zelfstandig ondernemer uit te voeren. Gaat jouw hart sneller kloppen bij het idee van een eigen salon, waarmee je jouw doelen kunt nastreven en jouw visie kunt uitdragen? Dan is deze cursus op jouw lijf geschreven! Iedereen die graag een eigen salon wil starten is welkom. Je kunt deze cursus bijvoorbeeld volgen na afloop van onze Opleiding Schoonheidsspecialiste, de Opleiding Kapper of de Opleiding Nagelstyliste. Ook als je tijdens je opleiding ineens warm wordt voor het idee van een eigen salon, kun je deze cursus ernaast volgen. Je hebt voor het inschrijven van deze cursus start je eigen salon geen speciale voorkennis nodig.

Wat komt er allemaal kijken bij een eigen zaak?

De meeste mensen hebben wel enigszins een idee van wat erbij komt kijken, maar het is lastig om het plaatje compleet te hebben. Er moet immers zoveel geregeld worden, dat je al snel dingen over het hoofd ziet. Door via deze cursus aan een portfolio te werken, ontdek je onder begeleiding en stapsgewijs, hoe je deze nieuwe stap in je carrière het beste kunt aanpakken. Hoe zit het met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Hoe regel je een btw-nummer en waar heb je dat allemaal voor nodig? Welke rechtsvormen zijn er en wat past het beste bij jou? Andere zaken die essentieel zijn, zijn: inkoop- en voorraadbeheer, marktonderzoek, belastingen en verzekeringen. Ook het promoten van je zaak met effectieve marketingtools is van groot belang. Alles komt op een toegankelijke manier aan bod in deze ‘cursus start je eigen salon’.

Wat maakt jouw salon uniek?

Een andere goede reden om deze cursus start je eigen salon te volgen, is om de uniciteit van jezelf als ondernemer en van jouw zaak te ontdekken. Het is belangrijk om in te zien, dat elke ondernemer en elke onderneming anders is. Het is de kunst om er jouw persoonlijkheid en jouw missie mee uit te stralen. Het is doorgaans dit unieke karakter, wat een bedrijf succesvol maakt. Hoe wil jij indruk maken op jouw klanten? Waar wil jij in uitblinken? Door onder deskundige begeleiding dit proces te doorlopen, ben je straks letterlijk en figuurlijk een stuk zekerder van je zaak! Je krijgt les van een topdocente, met jarenlange ervaring binnen de branche. Tijdens de lessen krijg je veel praktische tips en adviezen en kun je bij haar terecht met vragen over jouw specifieke situatie.

Schrijf je hier in voor de Cursus start je eigen salon!

Samengevat, deze cursus portfolio ondernemersvaardigheden helpt je om een goed beeld te krijgen van wat er nodig is om een eigen salon te starten. Je gaat op praktische wijze en onder deskundige begeleiding een portfolio opstellen in de vorm van een ondernemingsplan. Je bent in staat om een helder beeld te schetsen van jouw kennis, vaardigheden en competenties als salonbeheerder. Hoe komt jouw zaak eruit te zien en hoe pak je dit aan? Aan het einde van deze cursus weet je wat je wilt en hoe je dit gaat aanpakken. Je hebt een duidelijk beeld van of een carrière als saloneigenaar jouw pad is! Meer weten? Schrijf je hier in voor onze Cursus start je eigen salon!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie