Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuwe cursus: Fruitzuren/ Chemische peelings

18 september 2018
Nieuwe cursus: Fruitzuren/ Chemische peelings

Ken je de nieuwste beauty cursus uit het opleidingsaanbod van Wellness Academie al? Binnenkort starten we met de cursus fruitzuren/ Chemische peelings. Je kunt je nu al inschrijven! Je dient hiervoor wel over een vooropleiding schoonheidsspecialiste te beschikken. In de cursus fruitzuren leer je op verantwoorde wijze werken met fruitzuren. Fruitzuur peelings verwijderen op doeltreffende wijze dode huidcellen en stimuleren de celvernieuwing, waardoor de huid een betere structuur en een prachtige teint krijgt. Doordat fruitzuren zo’n sterke werking hebben, moet je goed weten wat je doet. We geven hier antwoord op enkele veelgestelde vragen over fruitzuren in schoonheidsverzorging!

Wat zijn fruitzuren eigenlijk?

Fruitzuren komen veel voor in cosmetica. Je kunt ze onder meer herkennen aan de Engelse benaming ‘hydroxy acids’. De meeste van deze stoffen zijn afkomstig uit vruchten. Al deze stoffen hebben met elkaar gemeen dat in het molecuul een alcoholgroep (hydroxy) vlak bij een zuurgroep (acid) ligt. Deze stoffen hebben een exfoliërend effect op de huid, doordat ze de dode huidcellen losweken van de huid. Hierdoor komt de nieuwe, glanzende huid aan de oppervlakte. Door de fruitzuren op de juiste manier en in de juiste doseringen te gebruiken worden de nieuwe huidcellen niet beschadigd. De huid krijgt een fris en egaal uiterlijk. Fruitzuren die veel gebruikt worden in schoonheidsverzorging zijn:

 • Glycolzuur
 • Salicylzuur
 • Citroenzuur
 • Wijnsteenzuur
 • Appelzuur
 • Melkzuur

Voor welke huid zijn fruitzuur peelings geschikt?

In principe zijn behandelingen met fruitzuur geschikt voor elke huid. Het is jouw taak om als schoonheidsspecialiste voor elke huid de beste behandeling te kiezen. Voor elke behandeling voer je een grondige huidanalyse uit, bepaal je het huidtype, controleer je op eventuele contra-indicaties en bepaal je in samenspraak met de klant de doelstelling van de behandeling. Je leert hier alles over in onze cursus fruitzuren. Fruitzuur peelings zijn onder andere geschikt voor de droge huid, het opfrissen van de rijpe huid, verminderen van fijne lijntjes, het opfrissen van een vale huid of rokershuid, het verminderen van pigmentvlekjes en het verminderen van acne (littekens) en couperose.

Cursus fruitzuren: zijn deze peelings wel veilig?

Wel als je weet wat je doet! Wil je als schoonheidsspecialiste fruitzuur peelings gaan geven, dan is het essentieel dat je hiervoor een degelijke cursus fruitzuren volgt. Te lage concentraties fruitzuur hebben nauwelijks effect en te hoge concentraties kunnen de huid irriteren. Daarbij hebben de verschillende soorten fruitzuren ook elk hun eigen specifieke uitwerkingen op de huid. Ook bestaan er enkele contra-indicaties, waaronder: psoriasis, zwangerschap, extreem gevoelige huid, eczeem, open wondjes, huidkanker, etc. Het is belangrijk dat je van dit alles goed op de hoogte bent en deze kennis op de correcte manier in de praktijk kunt brengen. Daarvoor ben je bij onze cursus fruitzuren/ peelings aan het juiste adres. Je leert alles wat je moet weten voor het geven van veilige en doeltreffende fruitzuur behandelingen voor alle huidtypes en uiteenlopende huidproblemen.

Is een fruitzuur behandeling pijnlijk?

De eerste keer kan een fruitzuur peeling een beetje prikkelend aanvoelen op de huid. Je moet er ook rekening mee houden dat de huid na de behandeling een beetje rood kan kleuren. Dit verdwijnt na enkele dagen. Na de peeling zal de huid zich gaan vernieuwen, waardoor er schilfertjes te zien zijn. De nazorg is dan ook heel belangrijk. De huid moet na de behandeling goed verzorgd worden met hydraterende crème. Omdat de huid na de fruitzuur peeling extra gevoelig is, is het ook belangrijk dat je je klanten steeds het advies meegeeft om uit de zon te blijven, om niet onder de zonnebank te gaan en om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken, zoals een 30 SPF of 50 SPF.

Meer weten over de cursus fruitzuren?

Hier vind je meer informatie over onze Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings, zoals de cursusdata, opleidingslocatie, de prijs van de cursus en je vindt hier meer informatie over de docente. Je kunt je via het inschrijfformulier op de website direct inschrijven voor de cursus. Ben er vlug bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie