* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je omzet vergroten als pedicure doe je zo!

30 april 2018 | Nagelstyling & Pedicure
Je omzet vergroten als pedicure doe je zo!

Gezonde voeten, die ons pijnloos overal heen brengen, zijn essentieel. In onze opleiding pedicure (voetverzorger) leer je alles wat je nodig hebt voor het goed verzorgen van voeten. Ook leer je allerlei nagel- en voetproblemen verhelpen. Daarnaast heb je als pedicure een adviserende rol en help je mensen met het voorkomen van voetproblemen. Het is bovendien een mooie uitdaging om als zelfstandige pedicure je eerste stappen te zetten in deze bloeiende markt. Maar hoe zorg je dat je voldoende inkomen hebt? Wil je je omzet vergroten als pedicure? Dat doe je met volgende tips!

Je omzet vergroten als pedicure? Sluit je aan bij een beroepsvereniging!

Natuurlijk is het belangrijk dat je alle kneepjes van het vak kent. Je moet weten hoe je de behandelingen veilig en hygiënisch uitvoert, zodat je klanten tevreden naar huis gaan en de volgende keer weer vol vertrouwen bij jou terugkomen. Maar dan moeten deze klanten je wel eerst weten te vinden. Met het diploma van onze Opleiding Pedicure (Voetverzorger) kun je je aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie; dé beroepsfederatie binnen de branche die zich hard maakt voor de belangen van professionals binnen de schoonheidszorg in België. Consumenten kunnen via de website van de Belgische Beauty Federatie gemakkelijk een goed opgeleide pedicure vinden bij hen in de buurt. Zorg dat je je hier geregistreerd hebt.

Hoe zichtbaar ben jij?

Je registratie bij een beroepsorganisatie is een goede eerste stap om je vindbaarheid te vergroten. Maar je zult er nog veel meer voor moeten doen om echt zichtbaar te worden voor potentiële klanten. De pedicurebranche is een groeiende branche met veel concurrentie. Je zult jezelf dus steeds goed moeten promoten; vooral online!

Lokale online marketing

Mensen die op zoek zijn naar een pedicure in de buurt, bijvoorbeeld in Hasselt, tikken meestal in eerste instantie gauw de zoekterm ‘Pedicure in Hasselt’ in. Ben jij op die manier niet vindbaar, dan loop je veel kansen mis. Let bij het opstellen van je website op het gebruik van slimme en relevante zoekwoorden voor lokale vindbaarheid in je tekst, in dit geval dus ‘Pedicure in Hasselt’ en gebruik ook varianten hierop als ‘pedicurepraktijk Hasselt’ etc.

Verken alle online mogelijkheden

Er zijn online nog veel meer mogelijkheden om jouw pedicurepraktijk in de kijker te zetten. Denk aan een blog met artikelen met relevante informatie, die je deelt via diverse social media kanalen. Laat je eens adviseren door een online marketingspecialist.

Vergeet je directe omgeving niet

Maar vergeet naast alle online gekte ook gewoon de mensen in je directe omgeving niet waar je persoonlijk contact mee hebt. Heb je al aan je buurvrouw vertelt dat je een diploma pedicure hebt? Zijn al je vrienden, kennissen en familieleden op de hoogte? Vaak zijn dit mensen die je eerste klanten worden en die bereid zijn om jou aan te bevelen binnen hun netwerk. Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die je je maar kunt wensen en het is nog gratis ook!

Meer omzet door productverkoop

Heb je je agenda aardig vol, maar zou je meer willen verdienen? Heb je weinig ruimte meer voor nieuwe klanten? En kun je je prijzen niet zomaar een stuk omhooggooien? Dan kan productverkoop een aanrader zijn om meer omzet te behalen. Geef je klanten adviezen en raad ze producten aan waar ze echt wat aan hebben. Je klanten zien jou als een deskundige vakexpert en vertrouwen op jouw kennis en kunde. Grote kans dat ze bereid zijn om producten te kopen in jouw salon. Zorg voor een klein assortiment aan unieke producten die aansluiten bij hun behoeften. Stal de producten mooi uit in je salon, benadruk wat de producten voor mensen kunnen betekenen en geef informatie over de ingrediënten. Misschien kun je op den duur de verkoop wel uitbreiden door ook een online shop te starten? Je pedicurediensten kun je niet online aanbieden, je producten wel!

Hoe kun je je onderscheiden?

Hoeveel andere pedicures zijn er bij jou in de omgeving aan de slag? Dat zijn er vast heel wat! Waarom zouden mensen naar jou toe komen? Misschien kun je je op een specifieke doelgroep richten. In tijden van vergrijzing kan een focus op een oudere doelgroep een optie zijn of specialiseer je in het behandelen van de diabetesvoet. Of wat dacht je van een specifieke doelgroep als sporters? We zien binnen de branche dat er vanuit deze hoek veel vraag is naar goede pedicures. Je kunt je ook onderscheiden door een ware spa-pedicure te worden en extra diensten aan te bieden ter ontspanning. Denk aan een hot stone massage voor de voetjes en onderbenen of andere voetmassages als de Thaise voet- en onderbeenmassage of voetreflexologie. Of wat dacht je ervan om een expert in nail art te worden?

Je omzet vergroten als pedicure met bijscholingen!

Heb je interesse om je diensten als pedicure uit te breiden om je klanten straks vele extra’s te kunnen bieden? Bekijk dan hier eens onze Opleiding voetreflexologie of de Cursus Thaise Voet- en Onderbeenmassage. Of leer werken met gelnagels en nail art in de Opleiding Nagelstyliste! Er is van alles mogelijk, bekijk hier het volledige Opleidingsaanbod van Wellness Academie en kies een bijscholing die bij je past!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie