Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Onderkin wegwerken met make-up?

16 januari 2014
Onderkin wegwerken met make-up?

Als visagiste focus je je hoofdzakelijk op het gezicht van je klant, maar bij het aanbrengen van make-up is het ook belangrijk om naar andere aspecten te kijken. Denk aan de persoonlijke stijl, de kleur van de kleding en het figuur van je klant, om hier de make-up op af te stemmen. Ook zul je vast weleens de vraag krijgen: hoe kan ik mijn onderkin minder laten opvallen?

Verschillende methoden

Een onderkin ontstaat wanneer het lichaam vet opslaat in het gebied rond de hals. Omdat het zo’n opvallende plek is en meteen van invloed is op het aangezicht willen mensen hier het liefst zo snel mogelijk vanaf. Sommige mensen kiezen daarom voor lipolyse. Hierbij wordt met een injectie een stofje ingespoten in de onderkin dat helpt om de vetcellen op deze plek af te breken. Maar er bestaan ook minder ingrijpende methoden om een onderkin minder op te laten vallen en weg te werken.

Onderkin wegwerken met make-up

Door op de juiste manier schaduwen te creëren kun je de hals langer laten lijken. Een onderkin valt daardoor minder op. Gebruik hiervoor een matte poeder die twee tinten donkerder is dan de natuurlijke huidskleur. Breng de poeder met een kwast aan op de rand van de kaaklijn. Door de schaduw die je hiermee creëert accentueer je de vorm van de kaak en valt de onderkin minder op. Vervolgens kun je de aandacht van de onderkin afleiden door accenten te leggen in de make-up, bijvoorbeeld door de lippen te benadrukken met opvallende lippenstift of door de nadruk op de oogmake-up te leggen. Visagiste worden iets voor jou? In onze Opleiding Visagiste leer je om de natuurlijke schoonheid van mensen te accentueren. Je leert hoe je iedereen kan laten stralen met make-up!

Kleding, accessoires en kapsel

Hier volgen een aantal tips die je aan je klanten kunt meegeven:

 • Draag kleding die de aandacht wegleidt van je onderkin
  Draag geen koltrui of hoge V-hals, maar kies voor een lage V-hals. Hiermee verleg je de aandacht naar je decolleté.
 • Draag geen korte kettingen of lange oorbellen
  Deze sieraden benadrukken de onderkin. In plaats daarvan draag je lange kettingen en oorknopjes.
 • Trek sjaaltjes niet strak aan
  Laat ze lang en speels hangen.
 • Lange kapsels
  Kies voor langere kapsels zodat je altijd wat plukjes rond je gezicht en hals kunt laten vallen.

Heb je interesse in hoe je mensen op hun mooist voor de dag kunt laten komen? Bekijk dan ook eens onze Cursus Stijlconsulente!

Oefeningen tegen een onderkin

Ook de volgende adviezen kun je als visagiste aan je klanten meegeven. Om je onderkin minder op te laten vallen loop je rechtop met iets opgeheven hoofd. Probeer om je kin niet steeds naar achteren te drukken, hierdoor zal je onderkin meer opvallen. Verder is het belangrijk om veel te bewegen en gezond te eten om af te vallen. Wanneer je begint met afvallen is dit vaak als eerste aan je gezicht te zien. Je kunt daarbij ook elke dag wat oefeningen doen om je nek en je halsspieren te trainen. De volgende oefening kan helpen: breng je hoofd iets naar achteren en steek je onderkaak naar voren en doe daarna je mond dicht. Je kunt ook een paar keer per dag langzaam rondjes draaien met je hoofd om de spieren in je hals steviger te maken. Suikervrije kauwgom kauwen is ook een tip die vaak wordt gegeven. Hiermee verstevig je je kaakspieren.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie