• 011-872703
 • 0800-0980980

Cursus Stijlconsulente

Leer mensen te helpen om in stijl door het leven te gaan!
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je mensen helpen een sterk en stijlvol imago neer te zetten? Een imago dat perfect bij hun persoonlijkheid past? Dat is wat je leert tijdens deze cursus stijlconsulente. Veel mensen hebben moeite om hun eigen stijl te definiëren en er de juiste kleding, make-up en accessoires bij te zoeken. Na deze cursus ben jij de aangewezen persoon om mensen hierin te begeleiden. Een dankbaar vak, omdat je ervoor zorgt dat mensen weer blij zijn met zichzelf.

De weg terug naar een positief zelfbeeld

Veel dames ontwikkelen onnodig een negatief zelfbeeld, aangewakkerd door de schoonheidsidealen die de media ons opdringen. Dat is jammer en ook helemaal niet nodig. Schoonheid kent vele vormen. Als stijlconsulente leer je om de natuurlijke schoonheid van elk individu te accentueren. Je helpt mensen hun eigen stijl te ontdekken en om ze weer de weg terug te wijzen naar een positief zelfbeeld. Deze cursus reikt je hiertoe alle kennis en vaardigheden aan. Je leert hoe je van a tot z een stijladvies geeft; van een klantvriendelijk onthaal tot uitgebreide analyses en professioneel advies!

Met een cursus Stijlconsulente maak je mensen blij met zichzelf!

Inhoud cursus stijlconsulente

Tijdens de cursus stijlconsulente leer je wat de benodigdheden zijn voor stijladvies en hoe een volledig stijladvies verloopt. Je leert om lichaamsvormen te analyseren en te kijken naar de maat en verhouding om vervolgens de juiste adviezen te geven voor kleding en accessoires. Ook leer je om gezichtsvormen te analyseren om daar het kapsel op aan te passen. Je gaat tijdens de cursus praktisch aan de slag met allerlei camouflagetrucs en accessoires om een look te perfectioneren. Ook raak je helemaal thuis in het onderwerp kledingpersoonlijkheid. Stijl is onlosmakelijk verbonden met kleur. Een bijscholing tot kleurconsulente is daarom ook een aanrader!

Aan de slag als professionele stijlconsulente

De cursus stijlconsulente wordt gegeven door een docente met veel ervaring als stijlconsulente, die graag haar praktische tips en kneepjes van het vak doorgeeft. Vanwege de kleine lesgroepjes is veel persoonlijke aandacht gegarandeerd. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat stijlconsulente. Nu kun je professioneel aan de slag als stijlconsulente, bijvoorbeeld bij modezaken, schoonheidssalons, kapsalons of visagisten. Het is ook een geschikt beroep om als zelfstandige uit te oefenen of als aanvulling op je diensten als schoonheidsspecialistekapster of visagiste.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u

Inhoud


 • Benodigdheden stijladvies
 • Verloop stijladvies
 • Lichaamsvormen
 • Maat en verhouding
 • Gezichtsvormen
 • Camouflagetrucs
 • Accessoires
 • Kledingpersoonlijkheid

Prijs


265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Opleidingsdata

  Hasselt

  Weekendreeks

  Startdatum: 27 april 2019
  Alle data: 27/04 & 28/04 2019
  Tijd: 10:00u tot 17:00


  Docent

  Ruth Coopman

  Docent in Hasselt

  Ruth Coopman (1966) staat graag voor je klaar als docente kleur- en stijlconsulente aan de Wellness Academie. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en is daarom ook een perfecte leermeester op het gebied van kleur en imago.

  Na het behalen van haar diploma schoonheidszorgen en pedicure, ving Ruth een glimp op van de nieuwe trend ‘imagostilist’ die kwam overwaaien vanaf de andere kant van de oceaan. Dat was precies waar ze naar op zoek was. Dit vakgebied was toen nog onbekend in België en daarom volgde ze in 1990 een Engelstalige opleiding volgens het Amerikaanse concept ‘Colours of Beauty’ van de docente Molly Hughes.

  Ruth Coopman is een echte pionier op het gebied van kleur- en stijladvies in België. Haar beroep is haar passie en de dankbaarheid van de mensen rondom haar zijn haar belangrijkste troef. Een meerwaarde geven aan mensen, hen gelukkig maken en zekerder van zichzelf maken zijn de mooiste geschenken die je volgens Ruth als individu kunt geven.

  Deze gave brengt ze graag over aan anderen. Ze heeft veel ervaring met het geven van workshops en presentaties, daarom voelt ze zich helemaal thuis in haar job als docente kleurconsulente en stijlconsulente aan de Wellness Academie.

  Recensies

  I. Hulshagen (22-11)

  Gevolgd in Hasselt

  Het was super tof docent was zeer goed ,fijn klein groepje is beter en tof met Nederlanders ,rond dezelfde leeftijd allemaal.wil zeker nog kleur doen ma datum nog uitzoeken en personal shoppen lijkt me ook leuk.tof tof tof

  Veelgestelde vragen

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.