Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Stijlconsulente

Leer mensen te helpen om in stijl door het leven te gaan!
Cursus Stijlconsulente
Voordelen
€ 315
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je mensen helpen een sterk en stijlvol imago neer te zetten? Een imago dat perfect bij hun persoonlijkheid past? Dat is wat je leert tijdens deze cursus stijlconsulente. Veel mensen hebben moeite om hun eigen stijl te definiëren en er de juiste kleding, make-up en accessoires bij te zoeken. Na deze cursus ben jij de aangewezen persoon om mensen hierin te begeleiden. Een dankbaar vak, omdat je ervoor zorgt dat mensen weer blij zijn met zichzelf.

De weg terug naar een positief zelfbeeld

Veel dames ontwikkelen onnodig een negatief zelfbeeld, aangewakkerd door de schoonheidsidealen die de media ons opdringen. Dat is jammer en ook helemaal niet nodig. Schoonheid kent vele vormen. Als stijlconsulente leer je om de natuurlijke schoonheid van elk individu te accentueren. Je helpt mensen hun eigen stijl te ontdekken en om ze weer de weg terug te wijzen naar een positief zelfbeeld. Deze cursus reikt je hiertoe alle kennis en vaardigheden aan. Je leert hoe je van a tot z een stijladvies geeft; van een klantvriendelijk onthaal tot uitgebreide analyses en professioneel advies! Deze cursus is ook ideaal te combineren met een cursus visagie!

Met een cursus Stijlconsulente maak je mensen blij met zichzelf!

Inhoud cursus stijlconsulente

Tijdens de cursus stijlconsulente leer je wat de benodigdheden zijn voor stijladvies en hoe een volledig stijladvies verloopt. Je leert om lichaamsvormen te analyseren en te kijken naar de maat en verhouding om vervolgens de juiste adviezen te geven voor kleding en accessoires. Ook leer je om gezichtsvormen te analyseren om daar het kapsel op aan te passen. Je gaat tijdens de cursus praktisch aan de slag met allerlei camouflagetrucs en accessoires om een look te perfectioneren. Ook raak je helemaal thuis in het onderwerp kledingpersoonlijkheid. Stijl is onlosmakelijk verbonden met kleur. Een cursus kleurconsulente is daarom ook een aanrader!

Voordelen van een cursus stijlconsulente

De cursus stijlconsulente wordt gegeven door een docente met veel ervaring als stijlconsulente, die graag haar praktische tips en kneepjes van het vak doorgeeft. Vanwege de kleine lesgroepjes is veel persoonlijke aandacht gegarandeerd. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat stijlconsulente. Nu kun je professioneel aan de slag als stijlconsulente, bijvoorbeeld bij modezaken, schoonheidssalons, kapsalons of visagisten. Het is ook een geschikt beroep om als zelfstandige uit te oefenen of als aanvulling op andere diensten. Combineer een cursus stijlconsulente bijvoorbeeld met een opleiding schoonheidsspecialiste, een opleiding kapster of een opleiding visagiste.

Indeling
Weekendreeks - 2 dagen van 10u tot 17u

Doelgroep

Iedereen die professioneel stijladvies wilt leren geven

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Benodigdheden stijladvies
 • Verloop stijladvies
 • Lichaamsvormen
 • Maat en verhouding
 • Gezichtsvormen
 • Camouflagetrucs
 • Accessoires
 • Kledingpersoonlijkheid

315 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 19 oktober 2024
Alle data: 19/10 & 20/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Startdatum: 3 mei 2025
Alle data: 03/05 & 04/05 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Ruth Coopman
Ruth CoopmanDocent in Hasselt

Ruth Coopman (1966) staat graag voor je klaar als docente kleur- en stijlconsulente aan de Wellness Academie. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en is daarom ook een perfecte leermeester op het gebied van kleur en imago.

Na het behalen van haar diploma schoonheidszorgen en pedicure, ving Ruth een glimp op van de nieuwe trend ‘imagostilist’ die kwam overwaaien vanaf de andere kant van de oceaan. Dat was precies waar ze naar op zoek was. Dit vakgebied was toen nog onbekend in België en daarom volgde ze in 1990 een Engelstalige opleiding volgens het Amerikaanse concept ‘Colours of Beauty’ van de docente Molly Hughes.

Ruth Coopman is een echte pionier op het gebied van kleur- en stijladvies in België. Haar beroep is haar passie en de dankbaarheid van de mensen rondom haar zijn haar belangrijkste troef. Een meerwaarde geven aan mensen, hen gelukkig maken en zekerder van zichzelf maken zijn de mooiste geschenken die je volgens Ruth als individu kunt geven.

Deze gave brengt ze graag over aan anderen. Ze heeft veel ervaring met het geven van workshops en presentaties, daarom voelt ze zich helemaal thuis in haar job als docente kleurconsulente en stijlconsulente aan de Wellness Academie.

Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie