Inschrijven

Cursus Stijlconsulente

Leer mensen te helpen om in stijl door het leven te gaan!
Leer mensen te helpen om in stijl door het leven te gaan!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je mensen helpen een sterk en stijlvol imago neer te zetten? Een imago dat perfect bij hun persoonlijkheid past? Dat is wat je leert tijdens deze cursus stijlconsulente. Veel mensen hebben moeite om hun eigen stijl te definiëren en er de juiste kleding, make-up en accessoires bij te zoeken. Na deze cursus ben jij de aangewezen persoon om mensen hierin te begeleiden. Een dankbaar vak, omdat je ervoor zorgt dat mensen weer blij zijn met zichzelf.

De weg terug naar een positief zelfbeeld

Veel dames ontwikkelen onnodig een negatief zelfbeeld, aangewakkerd door de schoonheidsidealen die de media ons opdringen. Dat is jammer en ook helemaal niet nodig. Schoonheid kent vele vormen. Als stijlconsulente leer je om de natuurlijke schoonheid van elk individu te accentueren. Je helpt mensen hun eigen stijl te ontdekken en om ze weer de weg terug te wijzen naar een positief zelfbeeld. Deze cursus reikt je hiertoe alle kennis en vaardigheden aan. Je leert hoe je van a tot z een stijladvies geeft; van een klantvriendelijk onthaal tot uitgebreide analyses en professioneel advies!

Met een cursus Stijlconsulente maak je mensen blij met zichzelf!

Inhoud cursus stijlconsulente

Tijdens de cursus stijlconsulente leer je wat de benodigdheden zijn voor stijladvies en hoe een volledig stijladvies verloopt. Je leert om lichaamsvormen te analyseren en te kijken naar de maat en verhouding om vervolgens de juiste adviezen te geven voor kleding en accessoires. Ook leer je om gezichtsvormen te analyseren om daar het kapsel op aan te passen. Je gaat tijdens de cursus praktisch aan de slag met allerlei camouflagetrucs en accessoires om een look te perfectioneren. Ook raak je helemaal thuis in het onderwerp kledingpersoonlijkheid. Stijl is onlosmakelijk verbonden met kleur. Een bijscholing tot kleurconsulente is daarom ook een aanrader!

Aan de slag als professionele stijlconsulente

De cursus stijlconsulente wordt gegeven door een docente met veel ervaring als stijlconsulente, die graag haar praktische tips en kneepjes van het vak doorgeeft. Vanwege de kleine lesgroepjes is veel persoonlijke aandacht gegarandeerd. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat stijlconsulente. Nu kun je professioneel aan de slag als stijlconsulente, bijvoorbeeld bij modezaken, schoonheidssalons, kapsalons of visagisten. Het is ook een geschikt beroep om als zelfstandige uit te oefenen of als aanvulling op je diensten als schoonheidsspecialistekapster of visagiste.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u

Inhoud

 • Benodigdheden stijladvies
 • Verloop stijladvies
 • Lichaamsvormen
 • Maat en verhouding
 • Gezichtsvormen
 • Camouflagetrucs
 • Accessoires
 • Kledingpersoonlijkheid

Prijs

269 euro
(Online training: € 249)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Online training

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online training een goed alternatief bieden.

Online trainingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online trainingplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele training staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online trainingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 7 mei 2022
Alle data: 07/05 & 08/05 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Ruth Coopman

Docent in Hasselt

Ruth Coopman (1966) staat graag voor je klaar als docente kleur- en stijlconsulente aan de Wellness Academie. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en is daarom ook een perfecte leermeester op het gebied van kleur en imago.

Na het behalen van haar diploma schoonheidszorgen en pedicure, ving Ruth een glimp op van de nieuwe trend ‘imagostilist’ die kwam overwaaien vanaf de andere kant van de oceaan. Dat was precies waar ze naar op zoek was. Dit vakgebied was toen nog onbekend in België en daarom volgde ze in 1990 een Engelstalige opleiding volgens het Amerikaanse concept ‘Colours of Beauty’ van de docente Molly Hughes.

Ruth Coopman is een echte pionier op het gebied van kleur- en stijladvies in België. Haar beroep is haar passie en de dankbaarheid van de mensen rondom haar zijn haar belangrijkste troef. Een meerwaarde geven aan mensen, hen gelukkig maken en zekerder van zichzelf maken zijn de mooiste geschenken die je volgens Ruth als individu kunt geven.

Deze gave brengt ze graag over aan anderen. Ze heeft veel ervaring met het geven van workshops en presentaties, daarom voelt ze zich helemaal thuis in haar job als docente kleurconsulente en stijlconsulente aan de Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.