Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek hier enkele bijzondere nagelvormen

4 mei 2016
Ontdek hier enkele bijzondere nagelvormen

Welke soorten nagelvormen zijn er allemaal? We kennen allemaal wel de standaardvormen: rond, ovaal en vierkant. Maar binnen de nagelstyling branche is er nog veel meer mogelijk. Wat dacht je van nagelvormen met namen als mountain peak, ballerina, almond, edge en lipstick. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder en ontdek nog meer uitzonderlijke nagelvormen waarmee je de show kunt stelen.

Elegante almond nagels

Zoek je een nagelvorm met wat meer uitstraling, dan is een almond nagel misschien een goede tip. Een almond nagel is een nagel in de vorm (de naam verklapt het al) van een amandel. Deze nagelvorm vereist lange nagels en een smal nagelbed. Het geeft een zeer vrouwelijke en elegante look en het laat de vingers smaller en langer lijken. Het is wel een kwetsbare nagelvorm, omdat de nagel naar de vrije rand toe nogal smal is. Een laagje gel is dan geen overbodige luxe, omdat je hiermee de nagel wat extra stevigheid kan geven. Bekijk hier onze Cursus Nagelstyling (basis).

Spitse stiletto & mountain peak nagels

Wil je nog een stapje verdergaan dan kun je ook kiezen voor een stiletto vorm. Dit zijn lange, spits toelopende nagels. Deze nagelvorm is echter nog kwetsbaarder dan de almond nagels en is daarom niet geschikt voor natuurlijke nagels. Je zult altijd gelnagels moeten laten zetten. De tip is namelijk heel smal en de stiletto nagel heeft een c-curve die onmogelijk is voor een natuurlijke nagel. Als variant op de stiletto nagel is er ook nog de mountain peak nagel, die iets korter is dan de stiletto nagel en daardoor iets steviger is. Deze nagelvormen vragen om gevorderden nagelstyling technieken. Volg daarvoor de Cursus Nagelstyling voor gevorderden.

Ballerina nagels voor wie niet van spits houdt

Houd je wel van lange nagels, maar niet van een spitse punt, dan biedt de ballerina nagelvorm uitkomst. Een andere benaming voor deze nagelvorm is een coffin nagel. Deze nagelvorm kenmerkt zich door een platte tip. Ook bij deze nagelvorm is het bijna altijd nodig om een laagje gel aan te brengen voor meer stevigheid. Verder is deze nagel alleen geschikt voor lange smalle nagels.

Lange hoekige nagelvormen

Dan zijn er ook nog enkele lange hoekige nagelvormen, zoals de egde nagelvorm, waarbij de nagel recht en lang uit de zijwallen komt met vervolgens twee schuine hoeken die in een punt samenkomen. Bij een arrow head nagelvorm, blijft de nagel iets korter en gaan de schuine hoeken directer naar een punt toe. Dan is er ook nog de lipstick nagelvorm, waarbij de tip van de nagel schuin naar een zijde wordt afgevijld. De flare nagelvorm is een zeer uitzonderlijke nagelvorm, waarbij de nagels vanuit de nagelwal naar buiten buigen en waarbij de tip recht wordt afgevijld. Met deze nagelvorm blijf je wel snel ergens achter hangen. Deze vorm is alleen geschikt voor mensen met brede nagels en vingers.

Nagelstyling Opleidingen

Wil je meer weten over nagelvormen, nagelstyling en gelnagels? Bekijk dan hier al onze Nagelstyling Opleidingen!

Overzicht nagelvormen Overzicht nagelvormen

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie