• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek onze cursus bindweefselmassage en buccal!

12 maart 2024 | Schoonheidszorg
Ontdek onze cursus bindweefselmassage en buccal!

Hoor je ook overal positieve geluiden over bindweefselmassage voor het gelaat? Ook de term ‘buccal massage’ duikt overal in de beauty wereld op. Wat zijn dit voor behandelingen? Mogelijk zijn het die behandelingen die jij als schoonheidsspecialist nog mist in jouw salon? Je leert er alles over bij Wellness Academie tijdens onze cursus bindweefselmassage specialisatie, die deze maand van start gaat! Lees hier meer over wat deze behandelingen inhouden en welke resultaten je hiermee kunt behalen. Schrijf je op tijd in, want er zijn nog maar enkele vrije plaatsen!

Wat houdt de cursus bindweefselsmassage specialisatie in?

In onze cursus bindweefselmassage leer je een cosmetische massage voor het gelaat, de hals en het decolleté. Tijdens de lessen leer je specifieke bindweefseltechnieken en pincementmassages, om de huid te stimuleren om harder te gaan werken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich sneller gaat vernieuwen, waardoor je zichtbare anti-aging effecten bereikt. Denk onder meer aan een verbeterde huidstructuur, een vitale en stralende huid en het verminderen van diverse huidproblemen, waaronder littekens, couperose en acne. Wil je je als schoonheidsspecialiste profileren als expert in huidverbetering en anti-aging, dan mag deze cursus niet missen op je cv.

Kies voor een 5-daagse intensieve training in huidverbetering!

De cursus bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) bestaat uit 5 lesdagen, waarin er een wereld voor je opengaat op het gebied van huidverbeterende massages. Je duikt dieper in de theorie over een gezonde huid en je leert alles over indicaties en contra-indicaties voor bindweefselmassages. Daarbij ga je uitgebreid oefenen met de technieken en het geven van complete behandelingen gericht op het aanpakken van specifieke problemen, die je dagelijks in je salon tegenkomt. Je wordt hierin begeleid door een topdocent, die jouw carrière als beauty expert in de lift helpt. Wat deze cursus bindweefselmassage specialisatie uniek maakt, is dat er ook aandacht is voor een wel hele bijzondere “gelaatsmassage”, namelijk de buccal massage.

Buccal massage kort uitgelegd

Bij gelaatsmassages denk je vast in eerste instantie aan het masseren van de gelaatshuid, maar je kunt de huid, de spieren en het bindweefsel ook van binnenuit masseren via de mond. Je kunt dan bepaalde zones beter bereiken en hier doeltreffend op inwerken. Met het verloop van de jaren beginnen namelijk de wangen wat uit te zakken, je verliest die strakke neus-lip contour en de contour van de kaaklijn wordt slapper. Door buccal massage uit te voeren, dus door te masseren vanuit de binnenkant van de mond, kun je de contouren van het gelaat en de huidteint verbeteren. Met buccal massage kun je beter de spieren diep in de wangen en in de kaakzone bereiken. Daarbij verbeter je doeltreffend de bloedsomloop én helpt het ook om de kaken te laten ontspannen. Het kan daarom naast huidverbetering ook het verminderen van stress, migraine en tandenknarsen tot gevolg hebben.

Ben je nog geen gediplomeerde beauty professional? Dan is onze opleiding schoonheidsspecialiste of onze opleiding skin expert vast iets voor jou!

Hoe voelt een buccal massage aan?

Als je voor de eerste keer een buccal massage ondergaat, dan zal dat wel even vreemd aanvoelen. Het gaat namelijk om een stevige massagevorm. Eerst wordt het gelaat aan de buitenkant gemasseerd, met stevige bindweefselmassage technieken. Hiermee wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, evenals de aanmaak van belangrijke bouwstoffen van de huid, namelijk collageen en elastine. Deze zorgen voor souplesse en stevigheid.

Vervolgens doet de schoonheidsspecialiste handschoenen aan om de binnenkant van de mond te masseren. De massage aan de binnenzijde gebeurt met één vinger of met de duim, terwijl de overige vingers aan de buitenzijde tegendruk geven. Dat voelt niet altijd prettig aan, maar het doet geen pijn. Het voelt alsof je gelaat in vorm wordt gekneed of als een work-out voor je gezicht. Na afloop voelt je gelaat gloeiend aan en heeft meer volume gekregen. Neem hier ook een kijkje bij onze cursus facial cupping.

Schrijf je vandaag nog in met 10% korting!

Ben je nieuwsgierig naar bindweefselmassage voor het gelaat en naar de buccal massage? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres! Je krijgt les in kleine groepen, waardoor je kunt rekenen op veel persoonlijke begeleiding. Verder oefenen de cursisten op elkaar, waardoor je ook meteen zelf deze bijzondere gelaatsmassages gaat ervaren. Na afloop ben je in staat om op professionele wijze deze bijzondere beauty behandelingen aan te bieden in je salon!

Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in met 10% korting voor de cursus bindweefselmassage voor het gelaat in Rotterdam die van start gaat op 18 maart 2024! Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie