• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Onze pedicure opleiding wordt landelijk erkend door ProVoet!

18 maart 2024
Onze pedicure opleiding wordt landelijk erkend door ProVoet!

Met veel enthousiasme maken we bekend dat onze pedicure opleiding landelijk erkend wordt door ProVoet, de brancheorganisatie voor pedicuren! Dit is een grote mijlpaal voor Wellness Academie en goed nieuws voor jou als je droomt van een bloeiende carrière als pedicure. Met deze erkenning wordt de kwaliteit en professionaliteit van onze opleiding in Nederland bevestigd. Je kunt dus vanaf nu bij ons je landelijk erkend branchediploma behalen. Hiermee gaan er vele deuren voor je open en kun je je ambities verwezenlijken! Lees gauw meer en schrijf je in!

Pedicure opleiding landelijk erkend: wat betekent dit?

Dat onze pedicure-opleiding erkend wordt door ProVoet wil zeggen dat je kiest voor hoogwaardig onderwijs, dat voldoet aan de normen en richtlijnen van de brancheorganisatie. Je doet de meest actuele kennis op en leert de nieuwste technieken binnen de professionele voetverzorging. Met het behalen van je erkend diploma pedicure mag je lid worden van ProVoet. Dit biedt veel voordelen. Je wordt namelijk als gediplomeerd lid van ProVoet opgenomen in een uitgebreid netwerk van professionele pedicures door heel Nederland. Dit leidt tot allerlei mogelijkheden om je als professional verder te ontwikkelen en om interessante samenwerkingen aan te gaan. Ook staan je vakgenoten voor je klaar voor ondersteuning en advies. Bovendien ontvang je een muurbord dat als waarborg dient naar jouw klanten.

Wat leer ik precies in deze opleiding?

In onze opleiding leer je alle pedicure expertise en skills, volgens de normen en richtlijnen van ProVoet, zodat je dit vak professioneel en verantwoord kunt uitvoeren. Denk daarbij aan het knippen van teennagels, het frezen van nagels, het behandelen van likdoorns en ingegroeide teennagels en het verwijderen van eelt. Dit alles met het doel om mensen weer probleemloos te laten lopen. Het is dan ook een dankbaar beroep, waarmee je veel voetklachten verhelpt en voorkomt.

Daarnaast leer je in onze pedicure opleiding ook wanneer en hoe je klanten doorverwijst naar andere professionals. Denk daarbij aan artsen en podologen. Verder vraagt het beroep van pedicure ook om voldoende kennis van vakgerelateerde anatomie, fysiologie en pathologie. Je leert er alles over tijdens onze pedicure opleiding. Daarbij doe je ook de nodige kennis op over orthopedie, hygiëne, schoeisel, klantenomgang, communicatie en ondernemersvaardigheden. Hier vind je meer informatie over Wellness Academie. Of neem contact met ons op als je nog vragen hebt!

Je hebt geen speciale voorkennis nodig

Overweeg je een carrière in de voetverzorging? Dan heeft het de voorkeur om een pedicure opleiding te volgen, die landelijk erkend wordt door ProVoet. Onze erkende opleiding is toegankelijk voor iedereen met een passie voor dit vak. Je hebt dus geen speciale voorkennis of een vooropleiding nodig. Het niveau van deze opleiding pedicure is vergelijkbaar met MBO niveau 3. Ben je gemotiveerd en streef je naar een boeiende carrière in de voetverzorging? Dan ben je bij deze opleiding van Wellness Academie aan het juiste adres. Je wordt begeleid door topdocenten binnen de branche met jarenlange ervaring. Bovendien krijg je les in beperkte groepen, waardoor veel persoonlijke aandacht gegarandeerd is. Je wordt perfect klaargestoomd op jouw professionele carrière als pedicure!

Nieuwe pedicure opleiding landelijk erkend door ProVoet: schrijf je in!

Het mooie is dat je vrijwel direct kunt beginnen! De eerste startdatum voor onze pedicure opleiding, landelijk erkend door ProVoet, is 16 april 2024 in Nijmegen. Echter, kun je ook op onze leslocaties in Amsterdam, Rotterdam, Eindoven en Apeldoorn, nog dit jaar van start gaan met je opleiding pedicure. Is dit precies wat je zoekt? Zorg dan dat je verzekerd bent van een plek en schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding pedicure! Wil je graag vooraf met ons kennismaken? Dan ben je van harte welkom op een van onze info-avonden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie