Inschrijven

Opleiding Chakratherapeut

Leer om blokkades op te lossen in de chakra's!
Leer om blokkades op te lossen in de chakra's!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 1799

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Zou je graag chakratherapeut willen worden? Het doel van deze opleiding is dat je leert om zelfbewuster en intuïtiever in het leven te staan met behulp van chakratherapie, om vervolgens ook anderen te kunnen helpen om beter in balans te komen! Klinkt die missie jou als muziek in de oren? Tijdens de opleiding chakratherapeut leer je alles wat je nodig hebt, om het vak van chakratherapeut op professionele wijze uit te oefenen.

Opleiding chakratherapie: bewust in balans

In ons dagelijks leven komen we voor uitdagingen te staan op allerlei niveaus die onze natuurlijke balans kunnen verstoren en ons bewustzijn als het ware vervuilen. Hier kunnen ongewenste gevoelens en lichamelijke klachten uit voortkomen. Het is niet altijd gemakkelijk om deze disbalans te herkennen en het evenwicht te herstellen. Dit is waar een chakratherapeut om de hoek komt kijken. Tijdens deze opleiding chakratherapeut leer je om zelf bewuster en intuïtiever in het leven te staan om van hieruit je medemens te kunnen helpen.

De opleiding Chakratherapeut biedt enorm veel voldoening! Je kan de mensen integraal verder helpen en begeleiden.

Chakra’s en energie: hoe werkt dat precies?

De chakra’s vormen de energiecentra van ons energetisch lichaam. Chakra is Sanskriet voor ‘wiel’ en wielen horen soepel te kunnen draaien. Dat geldt dus ook voor onze chakra’s; deze levenswielen dienen ongestoord te draaien om onze levensenergie te laten stromen. Tijdens de opleiding chakra wordt er ingegaan op hoe de chakra’s ons leven en welzijn beïnvloeden. Je leert blokkades in de chakra’s op te sporen om vervolgens op zoek te gaan naar de juiste behandelmethodes om de problemen op te lossen.

Behandelmethodes opleiding chakratherapie

Er bestaat geen standaardbehandeling voor het oplossen van blokkades in de chakra’s. Elke mens is anders en daarom leer je in de opleiding chakratherapeut op zoek te gaan naar een op de persoon gerichte behandeling. Je gaat tijdens de opleiding onder meer aan de slag met de volgende behandelmethodes: het uitvoeren van intuïtieve massages, edelsteenmassage, magnetiseren, lichaamskaarsen, helen met jin shin jyutsu, buikwiegen en het samenstellen en werken met kruidenpads.

Praktijkgerichte lessen in ontspannen sfeer

De opleiding chakratherapeut bestaat uit toegankelijke en praktijkgerichte lessen binnen een ontspannen sfeer. De lessen worden gegeven door een ervaren en toegewijde vakdocent. Je krijgt les in kleine groepjes waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor elke cursist. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding dien je eerst de cursus chakratherapie (basis) en de cursus chakratherapie voor gevorderden te volgen als vooropleiding.

Diploma opleiding chakratherapeut

Na afloop van de opleiding chakratherapeut leg je kosteloos het examen af. Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma chakratherapeut. Het beroep van chakratherapeut is zeer veelzijdig. Steeds meer wellnesscentra vragen om chakratherapeuten. Daarnaast is het ook een ideaal beroep om op zelfstandig basis uit te oefenen!

Indeling

Avondreeks – 28 avonden van 19u30 tot 22u30

Doelgroep

Iedereen die professioneel aan de slag wilt gaan als Chakratherapeut

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van chakratherapie voor gevorderden.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 84 contacturen en circa 42 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Invloed chakra’s op welzijn
 • Inzicht in jezelf ontwikkelen
 • Aandacht veelvoorkomende klachten
 • Blokkades opsporen en behandelen
 • Intuïtieve massage
 • Edelsteenmassage
 • Magnetiseren
 • Kruidenpads
 • Lichaamskaarsen
 • Jin shin jyutsu
 • Buikwiegen

Prijs

1.799 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 3 termijnen (50% – 25% – 25%).

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Avondreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 16 mei 2023 (dinsdagen)
Alle data: 16/05, 30/05, 06/06, 13/06, 20/06, 27/06, 04/07, 05/09, 12/09, 19/09, 26/09, 03/10, 10/10, 17/10, 24/10, 07/11, 14/11, 21/11, 28/11, 05/12, 12/12 2023, 23/01, 30/01, 06/02, 20/02, 27/02, 05/03 & 12/03 2024
Tijd: 19:30u tot 22:30

Docent

Jef & Jeanine Van Hove

Docent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

Lees verderInklappen

Recensies

S. Van Lierde (17-12)

Gevolgd in Hasselt

ik ben Jeanine & Jef enorm DANKBAAR voor deze geweldige leerRIJKe cursus! het is omgevlogen, maar voor mij mocht het blijven duren, ik krijg er niet genoeg van, het blijft telkens boeiend, ze zijn GEWELDIG! ik raad het iedereen aan, als je een eyeopener wilt. je groeit

P. Servaes (08-02)

Gevolgd in Hasselt

Jef en jeanine hebben zich 100% ingezet voor ons. Ze hebben heel veel kennis van de opleiding en leggen dingen duidelijk uit. En hele vriendelijke mensen.

C. Bierwaerts (20-06)

Gevolgd in Hasselt

een leerrijke cursus waar je jezelf leert ontdekken met aangename en vriendelijke docenten !

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.