• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding ChakratherapeutLeer om blokkades op te lossen in de chakra's!

Opleiding Chakratherapeut
Voordelen
€ 1.889
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Zou je graag chakratherapeut willen worden? Het doel van deze opleiding is dat je leert om zelfbewuster en intuïtiever in het leven te staan met behulp van chakratherapie, om vervolgens ook anderen te kunnen helpen om beter in balans te komen! Klinkt die missie jou als muziek in de oren? Tijdens de opleiding chakratherapeut leer je alles wat je nodig hebt, om het vak van chakratherapeut op professionele wijze uit te oefenen.

Opleiding chakratherapie: bewust in balans

In ons dagelijks leven komen we voor uitdagingen te staan op allerlei niveaus die onze natuurlijke balans kunnen verstoren en ons bewustzijn als het ware vervuilen. Hier kunnen ongewenste gevoelens en lichamelijke klachten uit voortkomen. Het is niet altijd gemakkelijk om deze disbalans te herkennen en het evenwicht te herstellen. Dit is waar een chakratherapeut om de hoek komt kijken. Tijdens deze opleiding chakratherapeut leer je om zelf bewuster en intuïtiever in het leven te staan om van hieruit je medemens te kunnen helpen. Het beroep van chakratherapeut is zeer veelzijdig. Steeds meer wellnesscentra vragen om chakratherapeuten. Daarnaast is het ook een ideaal beroep om op zelfstandig basis uit te oefenen!

De opleiding Chakratherapeut biedt enorm veel voldoening! Je kan de mensen integraal verder helpen en begeleiden.

Chakra’s en energie: hoe werkt dat precies?

De chakra’s vormen de energiecentra van ons energetisch lichaam. Chakra is Sanskriet voor ‘wiel’ en wielen horen soepel te kunnen draaien. Dat geldt dus ook voor onze chakra’s; deze levenswielen dienen ongestoord te draaien om onze levensenergie te laten stromen. Tijdens de opleiding chakra wordt er ingegaan op hoe de chakra’s ons leven en welzijn beïnvloeden. Je leert blokkades in de chakra’s op te sporen om vervolgens op zoek te gaan naar de juiste behandelmethodes om de problemen op te lossen.

Behandelmethodes opleiding chakratherapie

Er bestaat geen standaardbehandeling voor het oplossen van blokkades in de chakra’s. Elke mens is anders en daarom leer je in de opleiding chakratherapeut op zoek te gaan naar een op de persoon gerichte behandeling. Je gaat tijdens de opleiding onder meer aan de slag met de volgende behandelmethodes: het uitvoeren van intuïtieve massages, edelsteenmassage, magnetiseren, lichaamskaarsen, helen met jin shin jyutsu, buikwiegen en het samenstellen en werken met kruidenpads.

Praktijkgerichte lessen in ontspannen sfeer

De opleiding chakratherapeut bestaat uit toegankelijke en praktijkgerichte lessen binnen een ontspannen sfeer. De lessen worden gegeven door een ervaren en toegewijde vakdocent. Je krijgt les in kleine groepjes waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor elke cursist. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding dien je eerst de cursus chakratherapie (basis) en de cursus chakratherapie voor gevorderden te volgen als vooropleiding.

Hoe werkt het examen?

Aan het einde van de opleiding leg je examen af. Niet geslaagd? Dan kun je in overleg met het secretariaat op een later moment herexamen doen. Na het slagen voor het examen ontvang je het diploma chakratherapeut.

Indeling

Avondreeks - 28 avonden van 19u30 tot 22u30

Doelgroep

Iedereen die professioneel aan de slag wilt gaan als Chakratherapeut

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van chakratherapie voor gevorderden

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 84 contacturen en circa 42 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Invloed chakra’s op welzijn
 • Inzicht in jezelf ontwikkelen
 • Aandacht veelvoorkomende klachten
 • Blokkades opsporen en behandelen
 • Intuïtieve massage
 • Edelsteenmassage
 • Magnetiseren
 • Kruidenpads
 • Lichaamskaarsen
 • Jin shin jyutsu
 • Buikwiegen

1.889 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 3 termijnen (50% – 25% – 25%).

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Avondreeks

Startdatum: 29 mei 2024 (woensdagen)
Alle data: 29/05, 05/06, 12/06, 19/06, 26/06, 04/09, 11/09, 18/09, 25/09, 02/10, 09/10, 16/10, 23/10, 06/11, 13/11, 20/11, 27/11, 04/12, 11/12 2024, 29/01, 05/02, 12/02, 19/02, 26/02, 05/03, 12/03, 19/03 & 26/03 2025
Tijd: 19:30 tot 22:30
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven
Jef & Jeanine Van Hove
Jef & Jeanine Van HoveDocent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

10,0

Jef en jeanine hebben zich 100% ingezet voor ons. Ze hebben heel veel kennis van de opleiding en leggen dingen duidelijk uit.En hele vriendelijke mensen.

PetraHasselt
9,4

een leerrijke cursus waar je jezelf leert ontdekken met aangename en vriendelijke docenten !

CarineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie