• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Chakratherapie (basis)Deze cursus leidt tot persoonlijke en professionele groei!

Cursus Chakratherapie (basis)
Voordelen
€ 345
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je kennismaken met de chakra's? Wil je daarbij leren hoe je chakra’s kunt beïnvloeden om je eigen levensenergie te laten stromen? En om vervolgens anderen te helpen om beter in balans te komen? Dan is deze basiscursus chakratherapie precies wat je zoekt. Tijdens deze cursus word je ingewijd in de werking van de zeven hoofdchakra’s en leer je alle basisprincipes om als beginnende chakratherapeut aan de slag te gaan.

Leer de basis van chakra's en chakratherapie

Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Al meer dan vierduizend jaar geleden werd er in India in de oude Veda’s over het chakrasysteem geschreven. Chakra’s zijn geen stoffelijke onderdelen van het lichaam, maar fijnstoffelijke energiecentra die we ook wel energiewielen noemen. Wielen horen te draaien om beweging voort te kunnen brengen. Dat geldt ook voor de chakra’s; ze zorgen voor een goede doorstroming van de levensenergie. Tijdens deze cursus chakratherapie leer je de basisprincipes van chakra's en chakratherapie.

De cursus Chakratherapie is een enorme verrijking, zowel persoonlijk als zakelijk!

Inhoud cursus chakratherapie

Een goede doorstroming van de levensenergie leidt tot harmonie en persoonlijke groei. Maar veel te vaak hebben mensen last van blokkades in hun chakra’s. Deze cursus chakratherapie is praktisch van opzet en wordt gegeven in kleine groepjes. Je leert de filosofie en achtergronden van chakratherapie en je leert om zelf te voelen hoe bepaalde emoties of gebeurtenissen in je dagelijkse leven zich als energieën op specifieke plekken in je lichaam mobiliseren en mogelijk blokkades veroorzaken.

Kortom, je leert om de chakra's zelf te voelen. Je maakt kennis met de zeven hoofdchakra’s en hun kenmerken: locatie, kleur en de emoties en behoeften waarmee ze verbonden zijn. Je leert hoe je de chakra's positief kunt beïnvloeden en hoe je chakratherapie in de praktijk kunt toepassen. Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor de cursus chakratherapie!

Professionele én persoonlijke verrijking

De cursus chakratherapie is een verrijking voor iedereen die vanuit een holistische visie denkt. Behalve dat deze cursus chakratherapie een ideale bijscholing is voor iedereen die werkzaam is binnen de wellness branche, is de cursus ook toegankelijk voor iedereen die voor het eerst wil kennismaken met de chakra’s. Deze cursus heeft professionele en persoonlijke groei tot doel met behulp van chakratherapie!

Certificaat & vervolgstudie

Na afloop van de cursus chakratherapie ontvang je een certificaat. Heb je interesse om echt alles over chakra's te weten en met je kennis en kunde anderen te helpen? Volg dan de complete opleiding tot Chakratherapeut.

Indeling

Avondreeks - 7 avonden van 19.30u tot 22.30u

Doelgroep

Iedereen die op een professionele manier wilt leren werken met de chakra's

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 21 contacturen en circa 11 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis chakra’s
 • Filosofie en achtergrond
 • Toepassingen chakratherapie
 • Zeven hoofdchakra’s
 • Functies en kenmerken
 • Chakra's leren voelen
 • Beïnvloeden chakra’s

345 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Avondreeks

Startdatum: donderdag 21 maart 2024
Alle data: 21/03, 28/03, 18/04, 25/04, 23/05, 30/05 & 06/06 2024
Tijd: 19:30 tot 22:30
Nog maar 3 vrije plaatsen!

Inschrijven

Startdatum: donderdag 5 september 2024
Alle data: 05/09, 12/09, 19/09, 26/09, 03/10, 10/10 & 17/10 2024
Tijd: 19:30 tot 22:30

Inschrijven

Startdatum: donderdag 24 oktober 2024
Alle data: 24/10, 07/11, 14/11, 21/11, 28/11, 05/12 & 12/12 2024
Tijd: 19:30 tot 22:30

Inschrijven
Jef & Jeanine Van Hove
Jef & Jeanine Van HoveDocent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

9,5

Heel fijn lesgeefster. Lessen waren boeiend en de hele groep deed open mee.

PatrikHasselt
10,0

Top cursus! Een meerwaarde voor het leven van iedereen!

VeerleHasselt
9,7

Zeer fijne positieve mensen (echte toppers!)die deze cursus geven, vol met wijsheid die me zeer veel inzichten hebben meegegeven. Zeer gedreven en motiverend... fijne cursus, een echte aanrader!

PatriciaHasselt
9,1

Wie verdwaald is , kan zichzelf hier terug vinden

SandraHasselt
9,4

Zeer goed

NancyHasselt
9,8

Mooie basis die uitnodigen naar de vervolgopleidingen.

DominiqueHasselt
10,0

Topdocenten, topmensen!

AnnickHasselt
9,8

Door deze cursus kan ik mij zelf veel beter tot rust brengen.Ik keek er iedere keer naar uit .Het was zalig en fijne lesavonden .Je leert jezelf beter kennen .Ze gaven hele mooie en goede tips

JimmyHasselt
10,0

Het was een zeer leerrijke en boeiende cursus,wil de volgende cursus hiervan ook volgen.

MoniqueHasselt
9,5

De cursus was boven mijn verwachtingen: eerst jezelf leren ontdekken om verder te kunnen gaan met anderen. Deze cursus is een must om tot volledige ontplooiing te komen.

AddyHasselt
9,1

Deze cursus is voor iedereen aan aanrader.Bewustwording en zelfontplooiing staan alle weken centraalJef en Jeanine zijn super docenten.

SandraHasselt
9,9

Ik heb me onmiddelijk ingeschreven voor vervolgcursus. Super boeiende cursus!

NeleHasselt
8,7

Ben erg verrast van de positieve impact op mijn "denken" en "zijn".

GeorgesHasselt
9,8

Geweldige cursus!

SabineHasselt
9,7

Jef en janine geven deze cursus met passie ,en zeer goed begrijpbaar voor mensen met niet veel voorkennis

ElsHasselt
9,8

Zeer leerrijke cursus. Fijne vriendelijke mensen die tijd maken voor hun cursisten.

LindaHasselt
8,4

Super cursus met super docenten.

DanaHasselt
9,2

Was een super les met super goede en aardige leraren. Geweldig!

BiancaHasselt
8,7

Deze cursus heeft mij beter in het leven gezet en ik kan alleen maar zeggen ik zou het iedereen aanbevelen ... Ongeacht....

JeffHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie