Inschrijven

Cursus Shiatsu cyclus I – B

Verdiep je in de Japanse gezondheidsleer die shiatsu heet!
Verdiep je in de Japanse gezondheidsleer die shiatsu heet!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 1449

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De cursus shiatsu therapie 1B is het vervolg op de cursus shiatsu therapie 1A. Je gaat je verder verdiepen in hoe je de doorstroming van de vitale levensenergie (ki) door de meridianen en acupunten in het lichaam kunt bevorderen om gezondheidsproblemen te voorkomen en te verzachten. Je gaat daarbij eveneens de theoretische en filosofische achtergrond waarop je je behandelingen baseert verrijken.

Shiatsu therapie is een complete gezondheidsleer

Shiatsu therapie is een complete gezondheidsleer uit Japan. Je leert daarom niet alleen massagetechnieken, maar ook de theorieën die belangrijk zijn bij de behandeling. Om de werking van het lichaam beter te begrijpen maak je kennis met Hara, het centrum van het fysieke lichaam waar ki het sterkst verzameld is. Je leert ook alles over de principes van yin & yang, de 5 elementen en Kyo-jitsu. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de meridiaanklok, aangezichtsdiagnose en biologisch evolutie.

Duik nog dieper in de shiatsu therapie met deze vervolgcursus shiatsu

Shiatsu therapie in de praktijk

De vervolgcursus shiatsu bestaat voor een groot deel uit praktijklessen waarin je de basisbehandeling shiatsu therapie gaat oefenen, zodat je de shiatsu therapie zo snel mogelijk in de vingers krijgt. Je leert niet alleen om met shiatsu ontspannende massages te geven, maar ook om op specifieke meridianen en acupunten in te werken bij specifieke gezondheidsklachten. Verder wordt er binnen de cursus shiatsu 1B speciale aandacht besteed aan het uitvoeren van de Hara massage en rocking technieken. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat shiatsu therapie.

Indeling

6 weekends (van 9u30 tot 17u30)

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van shiatsu cyclus i-a.

Inhoud

 • Basisbehandeling
 • Yin & Yang
 • Meridianen
 • Acupunten
 • Haramassage
 • Kyo-jitsu
 • Rockingtechnieken
 • Aangezichtsdiagnose
 • 5 elementen
 • Meridiaanklok
 • Biologische evolutie

Prijs

1.449 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 5 februari 2022 (zaterdagen en zondagen)
Alle data: 05/02, 06/02, 12/03, 13/03, 23/04, 24/04, 21/05, 22/05, 18/06, 19/06, 10/09 & 11/09 2022
Tijd: 09:30u tot 17:30

Docent

Mireille Gybels

Docent in Hasselt

Mireille Gybels (1952) maakte in 2002 de beslissing om haar levenspatroon te veranderen; ze volgde een opleiding tot shiatsubeoefenaar. Dit was het begin van een boeiende carrière, waarin ze de zelfhelende kracht van het lichaam ontdekte.

In 2005 werd Mireille door de Belgische Shiatsu Federatie erkend als volwaardige shiatsubeoefenaar. Vanwege haar talent werd ze aangenomen als assistent aan de Internationale Shiatsu School in Westmalle. In 2007 voldeed ze aan de voorwaarden om erkend te worden als volwaardige shiatsu docente. Vervolgens zette ze voor de Wellness Academie een Shiatsu Opleiding op, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

Mireille bleef zich bijscholen door cursussen te volgen als structurele shiatsu en shiatsu door Saul Goodman. Ze interesseerde zich ook voor andere facetten van de oosterse en complementaire geneeswijzen en volgde tevens de cursussen: shin tai, oosterse geneeskunde, kooklessen macrobiotiek, shiatsu en kinderen, dorn, cupping en moxa.

Mireille is lid van de Algemene Vergadering en lid van de Werkgroep Scholing in de schoot van de Belgische Shiatsu Federatie. Ze heeft scholing en aandacht voor de individuele student hoog in het vaandel staan. Ze is daarom de aangewezen docente voor de Opleiding Shiatsubehandelaar aan de Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Recensies

T. Bex (20-02)

Gevolgd in Hasselt

Fantastische cursus met een geweldige leerkracht! Ik heb ontzettend veel geleerd! Mireille heeft een onschatbare kennis. Ze brengt de materie en technieken op een zelfondervindende manier aan. Ze geeft de nodige individuele feedback en haar humor geeft de finishing touch. Topper!

P. Servaes (16-11)

Gevolgd in Hasselt

ik ben heel tevrede. De docente heeft zich echt voor 100% ingezet.

M. Senden (16-11)

Gevolgd in Hasselt

Heel goede opbouw van cursus, steeds kleine duidelijke stukjes en op het einde valt de puzzel in elkaar

P. Servaes (05-08)

Gevolgd in Hasselt

Er werd goed les gegeven en er was veel aandacht voor de cursisten.

K. Nuyts (30-06)

Gevolgd in Hasselt

De cursus is wat ik ervan verwacht had, zeer interessant en praktijkgericht!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wanneer start de opleiding Shiatsu behandelaar?+

  Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.