Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Snel genezen van nagelbijten? Lees hier verder!

25 februari 2016
Snel genezen van nagelbijten? Lees hier verder!

Nagelbijten is een vervelende gewoonte. Vaak gaat het onbewust of juist heel dwangmatig, bijvoorbeeld in stressvolle situaties. Volgens het Belgische farmaceutische bedrijf Oystershell Laboratories, bijten maar liefst 1,1 miljoen Belgen op hun nagels. Nagelbijten lijkt in eerste instantie een onschuldige gewoonte, maar het kan tot ernstige problemen leiden. Ben jij een nagelbijter? Lees hier de volgende feiten over nagelbijten, dan ben je snel genezen!

Bacteriën leven graag onder vingernagels

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar de hele dag door raak je van alles aan met je handen. Ook oppervlakten en objecten die minder schoon zijn dan je denkt. Jij wast misschien meerdere keren per dag je handen, maar doen andere mensen dat ook? Je kunt je wel voorstellen hoe gemakkelijk het is voor allerlei soorten bacteriën en schimmels om lekker onder je nagels te kruipen. En wat doe jij? Je stopt ze in je mond om er eens goed op te bijten!

Bah! Bah!

Afgesleten tanden, tanden die uitvallen en scheve kaken!

Ja hoor, ook dat kunnen de gevolgen zijn van jarenlang nagelbijten. Hoelang heb jij deze gewoonte al? Kijk eens gauw in de spiegel? Wie al een tijdje nagelbijt, kan vaak al zien dat de randen van hun voortanden iets zijn afgesleten. Het kan van kwaad tot erger gaan; tanden die uitvallen en zelfs de stand van je kaken kan erdoor veranderen. Kortom: gauw stoppen met nagelbijten, zodat je nog lang jouw mooie glimlach kan laten zien!

Ziet er toch goed uit! Ziet er toch goed uit!

Waar komt die nare geur uit je mond vandaan?

Ook dat kan een nare consequentie zijn van nagelbijten! De medische term voor slechte adem is halitosis. In je mond leven heel wat bacteriën die daar goed werk verrichten. Wanneer je op je nagels bijt komen daar nog eens heel wat bacteriën bij. Nu wordt het wel erg druk met bacteriën in je mond. Zelfs als je regelmatig je tanden poetst, wil dat nare geurtje maar niet weggaan. De oplossing: stop met nagelbijten!

Hoezo een slechte adem? Hoezo een slechte adem?

Ontstoken vingertoppen als visitekaartje

Je handen zijn je visitekaartje en daar horen dus ook gezonde en mooi verzorgde nagels bij. Maar wat als je vingertoppen ontstoken zijn en vol wondjes met pus zitten? De doorgewinterde nagelbijter bijt meestal niet alleen op zijn nagels, maar pulkt en knabbelt ook aan de randjes van de nagels waardoor er kleine wondjes ontstaan. ‘Heerlijk!’ roept de bacterie Staphylococcus aureus dan en kruipt er snel in. Daar voelt hij zich helemaal thuis en veroorzaakt een lelijke ontsteking! Deze ontsteking moet vaak met medicijnen verholpen worden en in sommige gevallen is er zelfs een chirurgische ingreep nodig.

Heerlijk! Heerlijk!

Wat dacht je van nagelloze vingers? Snel genezen van nagelbijten!

Ben je na bovenstaande feiten nog niet genezen van nagelbijten? Dan hebben we nog een interessant weetje voor je! Wanneer je al jarenlang intensief op je nagels bijt en je nagels tot aan het nagelbed er vanaf knaagt, kun je het nagelbed van je nagels zodanig beschadigen, dat je nagels gewoon niet meer terug groeien. Hiermee los je wel een probleem op; als je geen nagels meer hebt, kun je er ook niet meer op bijten! Maar het ziet er natuurlijk niet uit en je nagels hebben ook een belangrijke beschermende functie voor je vingertoppen. Je kunt dus echt maar beter stoppen met nagelbijten!

Stop daarmee! Stop daarmee!

Genezen van nagelbijten? Laat kunstnagels zetten!

Genezen van nagelbijten is voor veel mensen echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een nagelstyliste kan uitkomst bieden. Kunstnagels laten zetten is ideaal om deze gewoonte af te leren. Kunstnagels ontmoedigen het nagelbijten en zorgen ervoor dat de nagels in de tussentijd er mooi uit blijven zien. Een regelmatig bezoekje aan de nagelstyliste houdt mensen gemotiveerd om van deze nare gewoonte af te komen. Lees hier meer: Kunstnagels ideaal voor nagelbijters. Wil je zelf leren om mooie kunstnagels te zetten? Bekijk dan hier onze Opleiding Nagelstyliste!

Mooie nageltjes Mooie nageltjes

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie