Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 snelle hairstyling tips voor moeders

31 mei 2017 | Haarverzorging
5 snelle hairstyling tips voor moeders

In mei vieren we moederdag! Daarom tijd om aandacht te besteden aan enkele handige beauty tips voor moeders. Elke moeder kent het probleem; je wilt er wel mooi uitzien, maar je hebt weinig tijd om aandacht aan je uiterlijk te besteden. We geven hier enkele snelle hairstyling tips voor moeders, zodat ‘bad hair days’ vanaf nu verleden tijd zijn!

1. Ongewassen haar geen probleem

Geen tijd om je haar te wassen, in het drukke ochtendritueel waarin je de kinderen uit bed moet zien te krijgen, hun ontbijt klaar moet zetten en ze nog naar school moet brengen? Geen nood, want wist je dat ongewassen haar beter blijft zitten als je het opsteekt of een mooie staart of knot wilt maken. Juist doordat je haar iets weerbarstiger is en minder zacht en glad, blijven haaraccessoires beter zitten. Dat wassen komt later wel!

Lees ook: 5 signalen dat je naar de kapper moet!

2. Een snelle paardenstaart biedt uitkomst

Vrouwen met lange haren hebben soms de neiging om de schaar te zetten in hun lange lokken, zeker als ze net moeder zijn geworden en nergens tijd voor lijken te hebben. Die schaar kun je vermijden, want een paardenstaart biedt altijd uitkomst. Er bestaan hier bovendien verschillende variaties op, zodat je niet elke dag met dezelfde look de deur uit hoeft. Maak bijvoorbeeld de ene dag een strakke paardenstaart wat hoger op je hoofd en de volgende dag een lage, nonchalantere paardenstaart die je vastzet met een mooie speld. Laat daarbij wat losse plukjes langs je gezicht vallen.

3. Schuifspeldjes? Nee, draaispeldjes

De naam ‘schuifspeldjes’ zegt het al; je schuift ze gemakkelijk in je haar. Maar... ze kunnen er helaas ook heel gemakkelijk uit schuiven, zeker als je weinig tijd hebt om aan je kapsel te besteden! De oplossing? Draaispeldjes. Ze zien eruit als spiraaltjes. Deze speldjes blijven veel beter in je haar zitten. Die snelle knot of dat snelle opsteekkapsel zit daardoor ook aan het einde van de dag nog prima! In onze Cursus Hairstyling (basis) leer je alle basistechnieken en nog meer handige trucjes, zodat je haar altijd goed zit! 

Draaispeldjes

4. Kapsels met haarbanden en sjaaltjes

Geen tijd voor uitgebreide kapsels, zorg dan dat je een voorraad haarbanden en sjaaltjes klaar hebt liggen. Kies voor haarbanden en sjaaltjes in de kleuren en in de patronen van je kleding. Je kunt een paardenstaart of knot snel opleuken, door een sjaaltje rond het elastiekje te knopen. Heb je een halflang kapsel, doe dan een haarband om je hoofd en rol je haar onder de band en laat wat plukjes los langs je gezicht vallen. Of doe een haarband over je haar heen en rol daarna plukken haar om de haarband heen, zodat de haarband aan de achterkant niet meer te zien is, maar eruitziet als een rol haar. Eenvoudig, snel én stijlvol.

5. Een knoop in je haar

Eruitzien om door een ringetje te halen? Dat is nergens voor nodig. Vandaag de dag zijn rommelige en nonchalante looks in de mode. Dat komt goed uit voor moeders die weinig tijd hebben om hun kapsel in model te brengen. Waarom leg je niet gewoon een knoop in je haar om je lange lokken te temmen? Verdeel je haar in twee delen en leg er een knoop in. Daarna doe je er een elastiekje in alsof je gewoon een staart maakt. Trek wat plukjes los voor een nonchalante look en je bent klaar! 

Knoop in je haar

Meer tips en trucs?

Wil je je hairstyling vaardigheden naar een hoger niveau tillen, meer handigheid krijgen in snelle hairstyling technieken of leren om andere mensen te voorzien van het perfecte kapsel? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Hairstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie