Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Spaanse kapper werkt met zwaarden

24 december 2015
Spaanse kapper werkt met zwaarden

Terwijl jij tijdens je opleiding kapper professionele en moderne kniptechnieken leert, zijn er ook kappers die zichzelf hele andere technieken hebben aangeleerd. Zo gaat deze week een filmpje viraal met een interview van Al Jazeera Plus met de kapper Alberto Olmedo uit het Spaanse Madrid die zwaarden, vuur en vingermesjes gebruikt om een nieuwe coupe te creëren! Dit doet hij niet zomaar, hij heeft er een speciale reden voor. Wie durft in zijn kappersstoel plaats te nemen?

Geen schaar, maar twee zwaarden

Volgens Alberto Olmedo knippen de meeste kappers eerst het haar aan de ene kant en daarna aan de andere kant. Het probleem hiermee is dat de ene kant altijd net iets anders is dan de andere kant, ook al is het verschil soms minimaal. Je moet het volgens Olmedo op een mathematische manier aanpakken door beide kanten simultaan te knippen. Maar hoe doe je dat? Olmedo doet dit door zwaarden te gebruiken! Deze Spaanse kappers gebruikt voornamelijk primitieve instrumenten. Behalve dat hij graag met zwaarden werkt, werkt hij ook graag met vuur.

Haar ‘knippen’ met vuur

Niet alleen Olmedo werkt met vuur in de kapsalon. Dit jaar kwamen we al eerder een trend tegen waarbij met vuur werd gewerkt. We hebben het hier over de Braziliaanse velaterapia. Andere benamingen voor deze Braziliaanse techniek zijn candle cutting en hair burning. Bij deze techniek worden de haarpuntjes op een subtiele wijze weggebrand met het vlammetje van een kaars. Bij de Spaanse kapper wordt vuur op een minder subtiele wijze gebruikt. Hij zet de vlam in het haar met een brandertje om er een stuk vanaf te branden. Hij zegt zelf over zijn methodes: “Het is wel een beetje middeleeuws.”

Een knipbeurt van ‘Edward Scissorhands’

Alberto Olmedo heeft al vele bijnamen gekregen vanwege zijn kniptechnieken en zijn uiterlijk. Zo wordt hij in de media al de ninja-kapper en rock ’n roll kapper genoemd. Ook wordt hij in de media door veel mensen vergeleken met Edward Scissorhands. Dit laatste omdat hij ook vingermesjes gebruikt tijdens zijn werk. Hij zwaait wild met de mesjes door het haar, maar zijn klanten hebben niets te vrezen. Ze komen ongeschonden uit zijn kappersstoel! Bekijk onderstaande video om deze kapper aan het werk te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=0IBZ1PxmOAw

Opleiding Kapper

Wat vind jij van deze technieken? Zijn deze technieken wel gezond voor het haar? En leveren ze de gewenste resultaten op? Niet gevreesd, want tijdens onze professionele kappersopleiding ga je aan de slag met moderne kappersbenodigdheden en leer je moderne dames- en herenkapsels te creëren! Schrijf je hier online in voor onze Kappersopleiding!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie