Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Stem je nagellak op je huidtint af!

9 januari 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Stem je nagellak op je huidtint af!

Waarop let jij bij het kiezen van een kleur nagellak? Wanneer je deze vraag stelt aan een nagellak liefhebber is de kans groot dat het antwoord is dat men een kleur kiest die men mooi vindt of een kleur die bij het modebeeld van het moment past. Wil je een kleur nagellak, waarvan je zeker bent, dat die jou mooi staat? Dan kies je voor een nagellak die bij je huidtint past!

Waarom je kleur nagellak op je huidtint afstemmen?

Eigenlijk is het heel logisch, maar bij nagellak denken de meeste mensen daar niet zo over na. Wanneer je je haar gaat verven let je erop dat de kleur past bij je huid en je kleur ogen. Ook wanneer je op zoek gaat naar kleding, heb je ondertussen wel een idee van welke kleuren goed bij jou passen. Datzelfde geldt voor make-up! Bij het kiezen van een kleur nagellak zou je eigenlijk op dezelfde dingen moeten letten, om ervoor te zorgen dat je nagellak het beste tot zijn recht komt.

Een prachtig nageldesign, maar…

Misschien is het je al weleens overkomen; je hebt je nagels prachtig laten stylen door een professionele nagelstyliste. De motiefjes zijn prachtig, de nagelstyliste heeft op en top vakwerk afgeleverd, maar toch… Er is iets wat je toch niet helemaal aanstaat. Je kunt het misschien zelfs lastig vinden om te duiden wat eraan schort. In de meeste gevallen zal het de kleur zijn. Bepaalde kleuren kunnen bij jouw huidtype niet goed tot hun recht komen en je huid valer doen lijken.

Kleur is zeer bepalend voor het eindresultaat!

Zie je een prachtig nagelstyling design op een foto op Facebook, Instagram of in een magazine en wil je dat ook? Houd er dan altijd rekening mee dat het eindresultaat erbij jou anders kan uitzien, onder andere vanwege jouw huidtint en de ondertoon van jouw huid. Voordat je je nagels laat stylen met bijvoorbeeld prachtige gelnagels, laat je het beste eerst je huidtint analyseren. Vooral de ondertoon van je huid is heel belangrijk bij het kiezen van de juiste kleur nagellak.

Ondertoon van je huid bepalen

Voor het bepalen van de ondertoon van je huid, bekijk je je huid in natuurlijk daglicht. Je kunt het beste kijken naar de huid aan de binnenkant van je pols. Naar welke kleur neigt je huid? Roze, blauw, blauwrood? Dan spreken van een koele ondertoon. Of zie je dat je huid eerder naar een gouden, beige of olijfgroene kleur neigt? Dan is de ondertoon van je huid warm. Heb je een koele ondertoon, kies dan steeds voor een nagellak waarin een koele kleur overheerst. Bij een huid met een warme ondertoon, passen beter kleuren nagellak met een warme kleur. Vind je het lastig om zelf de ondertoon van je huid te bepalen, raadpleeg dan een professionele nagelstyliste of leer zelf alles over nagelstyling in onze Cursus Nagelstyling Gelnagels.

Welke kleur nagellak maakt de lichte huid valer

Heb je een lichte huid met een koele ondertoon, dan moet je voorzichtig zijn met nagellakkleuren met warme tinten, denk aan nagellak in gele, roze, oranje of gouden tinten. Deze kleuren zorgen ervoor dat je handen er valer uitzien. Datzelfde geldt ook voor mensen met een licht getinte huid met een koele ondertoon, hoewel bij hen het resultaat iets minder vaal zal zijn. In deze gevallen kun je veel beter kiezen voor nagellak in koele kleuren, waarin blauw, grijs en zilver voorkomen. Wil je graag een klassieke look met rode nagellak, kies dan voor een nagellak waar een tintje paars doorheen schijnt. Datzelfde geldt als je graag een nudekleur nagellak of nagellak in een pasteltint draagt.

Welke kleur nagellak maakt  de getinte huid flets

Heb je van nature een getinte of donkere huid met een warme ondertoon, voorkom dan dat je huid flets overkomt, door koele kleuren nagellak te vermijden, denk aan zilver, wit, grijs of blauw. Onderstreep de warme, rijke donkere kleur van je huid met kleuren, zoals rood, geel, oranje, bordeauxrood, goud of olijfgroen. Let op, deze adviezen zijn geen regels! Je kunt natuurlijk met allerlei kleuren experimenteren. Deze informatie is vooral bedoeld om je antwoord te geven op waarom die ene mooie kleur bij jou niet het gewenste effect gaf. Met meer inzicht in kleuren, huidtinten en de wisselwerking hiertussen, kun je voortaan weloverwogen je nagellakkleur of kleur gelnagels kiezen! Bekijk hier alle Nagelstyling Cursussen van Wellness Academie

Wil je meer weten over kleuren en beauty looks?

Heb je een grote interesse in kleuren en vooral hoe je met de juiste kleuren iemand kunt laten stralen? Dan is onze Cursus Kleurconsulente in Hasselt een echte aanrader! In deze cursus is aandacht voor alle facetten van een beauty look, zoals kleding, accessoires en make-up.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie