• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Sugar wax vs traditionele wax

15 oktober 2016 | Schoonheidszorg
Sugar wax vs traditionele wax

Suikervrij lijkt de laatste jaren het toverwoord voor alles wat gezond is. Suiker inzetten als behandelmiddel in je schoonheidssalon komt waarschijnlijk dan ook niet zo snel in je op. Toch zijn sommige toepassingen van suiker zeer effectief. Wat dacht je bijvoorbeeld van natuurlijk ontharen met een sugar wax? Wij vergelijken een sugar wax met een traditionele wax en zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje. 

Kunstmatig vs 100% natuurlijk

Het belangrijkste verschil tussen sugar wax en traditionele wax zit hem in de bestandsdelen. Sugar wax bestaat uit uitsluitend natuurlijke producten zoals water, honing, oliën en uiteraard suiker. Dit maakt het product zo puur natuur dat je er prima een hapje van kunt nemen! Hier zou je met een traditionele wax waarschijnlijk minder enthousiast van worden. Bij een traditionele wax is de kans namelijk groot dat je chemicaliën, parfum en conserveermiddelen tegenkomt. Hecht je waarde aan puur natuur? Of heb je regelmatig cliënten die allergisch zijn voor bepaalde chemische stoffen? Dan is een sugar wax een veilig alternatief!

Waxen van de gevoelige huid

Een ontharingsbehandeling met wax kan een aardige aanslag zijn op de gevoelige huid. Behalve dode huidcellen en haar, kan een wax per ongeluk ook de gezonde huid aantasten. Bij een sugar wax is de kans hierop minder groot. De sugar pasta heeft een lauwwarme temperatuur wanneer het wordt aangebracht en wordt, in tegenstelling tot een traditionele wax, met de richting van de haargroei mee verwijderd. De mildere bestanddelen en behandeling zorgen ervoor dat het zelfs prima geschikt is voor een gevoelige huid of op kwetsbare plekjes, zoals het gezicht. Ook wanneer je te maken hebt met klanten die veel last hebben van ingegroeide haren, biedt een sugar wax uitkomst.

Sweet = Sticky?

Met een sugar wax kun je haar verwijderen tot dicht op de huid. Je doet dit door de wax, in de vorm van een pasta of een gel, aan te brengen op de huid tegen de groeirichting van de haren in. Vervolgens verwijder je het met de richting van de haarwortels mee. Hiermee ervaren veel cliënten het als een stuk minder pijnlijk. En voor het geval je je bedenkingen hebt over zo’n plakkerig, suikerig goedje op de huid; omdat het product een suikerbasis heeft, is het gemakkelijk oplosbaar in water en hecht het zich bovendien niet aan levende huidcellen. Bij sugar wax hoef je nooit te vrezen dat het overal aan blijft kleven (aan je kleding, tafel, handen en wat al niet meer!), met wat water haal je het gemakkelijk weg. Probeer traditionele wax maar eens met water te verwijderen. Dat lukt je nooit!

Cursus Sugar Wax

Wil je sugar waxing graag aanbieden in je eigen salon? In onze Cursus Sugar Waxing leer je alles over deze populaire ontharingstechniek. Onder begeleiding van een vakdocent leer je binnen deze  cursus op praktijkgerichte wijze hoe je een sugar wax kunt uitvoeren. De cursus wordt aangeboden in zowel Hasselt als Amsterdam.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie