* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tip om uitgroei van gelnagels te verhullen!

26 augustus 2022 | Nagelstyling & Pedicure
Tip om uitgroei van gelnagels te verhullen!

Professioneel aangebrachte gelnagels zien er schitterend uit. Je ziet steeds meer dames met deze prachtige nagels pronken. Er zijn vrijwel geen redenen om niet voor gelnagels te kiezen. Wat sommige dames echter wel vervelend vinden, is dat ze om de drie weken hun nagels moeten laten bijwerken, omdat de uitgroei zichtbaar wordt. Ontdek hier onze tips om uitgroei van gelnagels te verhullen, zodat de gelnagels langer meegaan!

Vermijd extreme patronen en felle kleuren

De gelnagels van nu worden steeds uitbundiger en creatiever. Het is als nagelstyliste natuurlijk ontzettend leuk om daarmee helemaal los te gaan. Het is op deze manier wel lastiger om uitgroei van gelnagels te verhullen. Houd er eveneens rekening mee dat niet elke klant zit te wachten op uitbundige nagels. Goed luisteren naar de specifieke wensen van iedereen die in jouw salon plaatsneemt, is essentieel voor het opbouwen van een rendabele business. Vind jouw klant gelnagels prettig en mooi, maar vindt ze het minder fijn dat ze hiervoor steeds zo vaak moet terugkomen? Raad dan aan om extreme patronen en felle kleuren te vermijden.

Tip: neem hier ook een kijkje bij onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Onopvallende overgang tussen gelnagel en natuurlijke nagel

Door extreme patronen en gelnagels in felle kleuren aan te brengen, valt elke milimeter uitgroei snel op. Er ontstaat binnen korte tijd een groot contrast tussen de creatieve gelnagel en de natuurlijke nagel, die onderaan langzaam verschijnt. Het is dus de kunst om de onderzijde van de gelnagel, dus aan de kant van de nagelriem, onopvallend over te laten lopen in de natuurlijke nagel. Dat doe je door te kiezen voor zachte en onopvallende kleuren gelnagels, die je bovendien zo rustig mogelijk houdt.

Blijven gelnagels dan nog wel leuk?

Jazeker, ook met zachtere kleuren en subtielere nail art kun je nog steeds hele mooie gelnagels creëren en de uitgroei van gelnagels verhullen. Op de eerste plaats kies je voor pastelkleuren of nude tinten, die als basis gaan dienen voor de gelnagel. Denk daarbij onder meer aan lichtroze. Zoek naar een kleur die zoveel mogelijk overeenkomt met de natuurlijke kleur van de nagel. Wil je de gelnagels toch een creatieve of feestelijke touch meegeven, dan focus je je daarvoor op de bovenste helft van de nagel en de nageltip. Daar kun je best subtiele of indien gewenst wat opvallendere kleuren en nail art aanbrengen. Zie hieronder twee mooie voorbeelden:

[gallery size="medium" ids="23179,23181"]

 

Uitgroei van gelnagels verhullen met French manicure

Een van de handigste gelnagel looks om de uitgroei van gelnagels mee te verhullen is de French manicure. Deze kun je heel simpel houden, zoals je dat onder meer leert in onze Cursus Gelnagels Basis, maar je kunt er ook je fantasie op loslaten. Nadat je bij ons de basiscursus hebt gevolgd, kun je ook een Cursus Gelnagels voor gevorderden volgen. In deze cursus leer je nog meer technieken en creatieve oplossingen toepassen. We raden je dan wel aan om eerst enkele maanden ervaring op te doen en goed te oefenen. Hoe beter je de basistechnieken in de vingers hebt, hoe gemakkelijker je vervolgens ook de gevorderden technieken leert. Na afloop kun je voldoen aan de wensen van iedere klant!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie