Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het aanbrengen van nagelriem tattoos!

21 november 2017 | Nagelstyling & Pedicure
Tips voor het aanbrengen van nagelriem tattoos!

De creativiteit binnen de nagelstyling branche kent geen grenzen. Zelf de grenzen van de nagel zijn geen grens. Naast allerlei soorten 3D nail art en het aanbrengen van juwelen op nagels, zien we ook steeds vaker de nagelriem tattoo terugkomen. Met alleen je nagels lakken ben je tegenwoordig niet meer bij de tijd. Uitgebreide nagelverzorging, nagelstyling en nail art zijn voor veel beauty liefhebbers onlosmakelijk verbonden met hun complete look. Op de catwalk kan geen beauty look voorbijkomen zonder dat er uitgebreid aandacht is besteed aan nagelstyling! Lees hier onze tips voor het aanbrengen van nagelriem tattoos!

Wie kent ze nog: tattoo plakplaatjes!

We zien steeds vaker dat mensen echte tatoeages onder hun nagelriemen laten zetten. Zie je dat niet zitten en wil je graag variëren, dan zijn er gelukkig andere minder ingrijpende manieren om met ‘cuticle tattoos’ rond te lopen. Bovendien is het extra pijnlijk om een tatoeage onder je nagelriemen te zetten, omdat de huid hier dun en erg gevoelig is. Wie heeft ze als kind niet gehad, die leuke plakplaatjes van jouw superhelden die je als neptattoos op je huid kon aanbrengen. Vaak zaten ze in de verpakking van kauwgom of ander snoepgoed als cadeautje. Het waren tijdelijke tattoos die je als kind die extra ‘cool’ factor gaven! Nu zijn er ook vergelijkbare neptattoos die speciaal bedoeld zijn om onder je nagelriemen aan te brengen.

Werken met nagelriem tattoos

Met nagelriem tattoos kun je elke nagellook heel gemakkelijk iets extra’s geven. Het lijkt hierdoor net alsof je nagellak nog wat verder doorloopt. Het zijn een soort van plakplaatjes die je onder je nagelriem aanbrengt. Je knipt het figuurtje uit van een blad met nagelriem tattoos, pak dan het figuurtje vast met een pincet en dompel het kort in een bakje met water. Breng het vervolgens aan onder je nagelriem, druk het zachtjes aan, totdat het afgeeft op je huid. Vervolgens trek je er het bovenste laagje vanaf… et voilà! Hieronder zie je een video tutorial met een mooi voorbeeld. Je kunt de tattoos op elke vinger aanbrengen of juist maar op één als eigenwijze toevoeging aan jouw nagelstyling concept.

Zelf nagelriem tattoos tekenen

Je kunt ook zelf je eigen ontwerp maken door onder de nagelriem zelf een tekeningetje te maken. Dit kun je doen met een eyeliner met een hele fijne, spitse punt of met een nail art penseeltje. Heb je niet zo’n vaste hand of heb je moeite met het tekenen van kleine en fijne figuurtjes onder je nagelriemen? Dan kan een tandenstoker uitkomst bieden. Doop het puntje van de tandenstoker in de eyeliner en zet eenvoudig wat puntjes onder je nagelriemen. In onderstaande video zie je enkele eenvoudige voorbeelden, die iedereen uit kan voeren. Na het aanbrengen van de tattoo fixeer je de plaatjes met vloeibaar verband. De tattoos blijven op deze manier een dag of twee zitten. Leer alles over nagelstyling en leer om je eigen ideeën professioneel uit te werken in onze Opleiding Nagelstyliste.

https://youtu.be/h8Mf_VTJNO0

Of werk met henna!

Een ander goed idee voor het aanbrengen van nagelriem tatoeages is het werken met henna. Met henna kun je prachtige tijdelijke versieringen op de huid aanbrengen. Het wordt al eeuwenlang in heel veel culturen gedaan. Denk aan de bruidshenna die in veel in Arabische landen wordt gebruikt. Ook belly blessings met henna zijn erg populair onder zwangere vrouwen. Al eeuwenlang versieren mensen om allerlei redenen en binnen allerlei rituelen hun lichaam met henna. Als nagelstyliste kan het een leuk idee zijn om je hierin te verdiepen, om vervolgens jouw mooie nagelstyling kunsten te verrijken met henna versieringen op de handen en voeten. Interesse in henna? Bekijk dan hier onze Cursus Henna in Amsterdam en Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie