Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor huidverzorging in de herfst

20 oktober 2017 | Schoonheidszorg
5 tips voor huidverzorging in de herfst

De zomer loopt op zijn einde, de herfst staat voor de deur. Zoals we ook van garderobe wisselen bij het wisselen van de seizoenen, zo zouden we ook van huidverzorgingsritueel en huidverzorgingsproducten moeten wisselen. Heel wat mensen weten niet, of vergeten nog weleens, dat hun huid in de verschillende jaargetijden andere behandelingen en producten nodig heeft. Daarom geven we hier 5 tips voor huidverzorging in de herfst!

1. Voorkom een doffe huid door te exfoliëren

Zag je ‘sun kissed’ huid er in de zomer stralend uit, bij het aantreden van de herfst is de kans groot dat deze natuurlijke glans is veranderd in doffe ellende. Door de zon kan de hoornlaag (de buitenste laag van de huid) dikker zijn geworden. Dode huidcellen hebben zich flink opgestapeld. Ook kunnen er door de zon meer pigmentvlekjes zijn ontstaan. Nu je mooie bruine kleur langzaam verdwijnt, blijft er mogelijk een doffe huid achter. Maar daar bestaat een oplossing voor; exfoliëren met een product met een hoge concentratie aan glycolzuur of salicylzuur. Hiermee worden dode huidcellen losgeweekt, onzuiverheden verwijderd en pigmentvlekjes verminderd. Nieuwe huid komt weer aan de oppervlakte en deze ziet er weer gezond en stralend uit; maar misschien wel een beetje bleker dan in de zomer. Met de make-up technieken uit onze Cursus Visagie kun je gemakkelijk op professionele wijze voor een top uitstraling zorgen!

2. Breng je huid in balans met antioxidanten

Ook als je je huid in de zomer goed beschermd hebt tegen de zon, zal je huid toch wel wat geleden hebben. De zon zorgt ervoor dat er vrije radicalen in je huid vrijkomen. Antioxidanten gaan de strijd aan met deze vrije radicalen om ernstige huidproblemen te voorkomen. Het gevolg is dat je na de zomer extra antioxidanten kunt gebruiken om de goede balans van je huid te herstellen. Dit doe je door in je voeding extra aandacht te besteden aan voedingsmiddelen met antioxidanten. Antioxidanten zitten in producten die rijk zijn aan vitamina A, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C en vitamine E. Er zijn ook crèmes met vitamine A en E, waarvan bewezen is dat ze een antioxiderende werking hebben, op voorwaarde dat de concentratie hoog genoeg is.

3. Herstel de natuurlijke huidbarrière

De huid herstelt en vernieuwt zich voortdurend. Eigenlijk is het een constante zoektocht naar het vinden en herstellen van de natuurlijke huidbarrière die je lichaam beschermt. Elk seizoen heeft zo zijn typische invloeden die deze uitdaging lastig maken. In de zomer zijn dat vooral de zon, de zee, chloor en de airco. De huid kan schilferig en geïrriteerd raken. Binnen het schoonheidssalon zien we vlak na de zomer dan ook veel vaker huidproblemen als eczeem en opflakkerende psoriasis. Voor het herstellen van de huidbarrière is het belangrijk om crèmes te gebruiken met ingrediënten die vocht vasthouden, denk hierbij bijvoorbeeld aan hyaluronzuur. Een ander goed ingrediënt is niacinamide (B3); dit stimuleert de productie van ceramiden en vrije vetzuren, die essentieel zijn voor een goede barrièrefunctie van de huid.

4. Sneller last van acneklachten?

In het najaar nemen er ook meer mensen plaats in de behandelstoel van de schoonheidsspecialiste vanwege puistjes of het opvlammen van acneklachten. Hoe kan dat? Dat komt doordat de zon de hoornlaag dikker maakt. Door de overdaad aan opgehoopte dode huidcellen, verstoppen de poriën gemakkelijker. Dit leidt tot een grotere kans op puistjes of het opvlammen van bestaande acneklachten. Daarnaast zorgde dat mooie zomerse bruine kleurtje ervoor dat acne minder opviel. Nu de huid weer lichter wordt, vallen puistjes ineens weer meer op. Het is daarom een goed idee om na de zomer naar een schoonheidsspecialiste te stappen om je huid een oppepper te geven. Meer weten over het behandelen van acne? Dan raden we je aan om onze Cursus Acne Specialisatie te volgen.

5. Blijf je huid beschermen tegen de zon

Het feit dat de zomer voorbij is, betekent niet dat je je zonnebrandcrèmes kunt opbergen. Ook het najaar kent vast enkele mooie zonnige dagen, maar ook als het bewolkt is blijft zonbescherming voor de huid cruciaal. De zonkracht is minder sterk, maar vooral de schadelijk uv-a straling blijft je huid teisteren. Neem daarom in je ochtendritueel gewoon het smeren met zonnebrandcrème op. Bij een minder sterke zonkracht is een product met factor 15 voldoende. Houd er bovendien rekening mee dat je huid gevoeliger is voor de zon als je een exfoliërende behandeling hebt gehad! Vergeet dan zeker niet je huid extra te beschermen tegen de zon. We leren je graag alles over huidverzorging in onze complete Vakopleiding Schoonheidsspecialiste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie