* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor nagelstyling voor korte nagels

16 januari 2018 | Nagelstyling & Pedicure
Tips voor nagelstyling voor korte nagels

Wanneer we het hebben over nagelstyling en nail art, dan denken de meeste mensen meteen aan het mooi maken van lange nagels. Logisch, want lange nagels bieden uiteraard meer plaats voor mooie kunstwerkjes. Toch is het ook heel goed mogelijk om korte nagels er extra stijlvol uit te laten zien. Met enkele handige trucjes kun je er zelfs voor zorgen dat korte nagels wat langer lijken. Ontdek hier onze tips voor nagelstyling voor korte nagels!

1. Een streepje kan het verschil maken

Het is waarschijnlijk veel gemakkelijker dan je denkt om korte nagels mooi te stijlen! Een eenvoudig streepje kan al het verschil maken. De minimal trend is binnen heel veel sectoren een waar succes; design, make-up, hairstyling, etc. De ‘minimal line nails’ zijn momenteel helemaal in. Hoe doe je dit? Lak je nagels in één lichte kleur, bijvoorbeeld wit, zachtroze of crèmekleur. Vervolgens breng je hierover een dun lijntje aan in verticale richting. Dit zorgt ervoor dat korte nagels langer lijken. Let op: plaats het lijntje niet in het midden van de nagel, dat geeft een vreemd effect, maar zet het lijntje in het midden tussen het midden en de zijkant van de nagel. Je kunt hier ook allerlei creatieve variaties op maken, zie onderstaand voorbeeld:

Instagram: Sassed out nails

2. Glamour look met glitter ombre nagels

Met ombre nagels bedoelen we dat je verschillende kleuren nagellak in elkaar over laat lopen. Laat een donkere basiskleur bijvoorbeeld overlopen in lichtere tinten richting de nagelrand. Om je nagels wat extra’s te geven en om een ware glamour look te creëren kun je ook het ombre-effect creëren met glitternagellak. Breng een lichte kleur nagellak aan op je nagels en breng vervolgens onderaan de nagels de glitternagellak aan. In plaats van te werken met strakke lijnen, mag de glitternagelak richting de nagelrand toe uitlopen. Dit heeft meteen ook een verlengend effect op de nagels! Leer alle nail looks te creëren door onze Cursus Nagelstyling Gelnagels (basis) te volgen.

Instagram: nailsbyjay81

3. Omgekeerde French manicure

Steeds vaker zien we binnen de beauty wereld oude stijlen en trends die in een nieuw jasje worden gestoken, zo ook de French manicure. De omgekeerde French manicure is ontzettend populair. In plaats van dat je de tip van de nagel accentueert, leg je nu het accent onderaan de nagel! In de traditionele French manicure wordt hiervoor witte nagellak gebruikt, maar natuurlijk zijn er alle kleuren mogelijk. Kies een kleur die je aanspreekt of die bij je kleding, accessoires of uitstraling past. Het ziet er niet alleen bijzonder uit, ook deze manier om je korte nagels op te fleuren zorgt ervoor dat ze langer lijken!

Instagram: lesnailsandspa2

4. Marble nail art techniek

Marble nails zijn een goede manier om te verbloemen dat je eigenlijk hele korte nagels hebt. Het bijzondere effect zorgt ervoor dat de aandacht meteen afgeleid wordt van de lengte van de nagels. Wie deze nagels ziet, heeft alleen maar oog voor de prachtige figuren en kleuren. Druppel in een bakje water een donkere nagellak, vervolgens laat je hierop een lichtere kleur nagellak druppelen. Met behulp van een tandenstoker meng je de nagellak om het marble effect te krijgen. Breng vervolgens vaseline aan op de huid rond je nagels en doop je nagels in het potje. Verwijder de vaseline en de nagellak die eventueel naast je nagels terecht is gekomen. En klaar! Wil je meer bijzondere nagelstyling technieken leren, volg dan ook onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden!

Instagram: anady_nails

5. Varieer met kleuren en motiefjes

Een andere afleidingstechniek, om de aandacht weg te leiden van het feit dat je nagels niet zo lang zijn, is door verschillende kleuren en motiefjes te combineren. Wie naar jouw nagels kijkt zal al zijn aandacht nodig hebben om de verschillende stijlen in zich op te nemen. Combineer verschillende motiefjes en nagellakkleuren of -tinten. Het is belangrijk om naar een goede balans te zoeken binnen jouw nagelstyling concept. Hieronder zie je daarvan een geslaagd voorbeeld.

Instagram: yannariannails

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie